Вінничанина, якого терористи «ДНР» засудили до смертної кари, звільнили з полону

Вінничанина, якого терористи «ДНР» засудили до смертної кари, звільнили з полону
  • Додому повернувся 20-річний Костянтин Нікітенко на псевдо «Фокс», який родом із села Тартак Чечельницької громади. Молодий захисник був три місяці у полоні терористів.

Кількість вінничан, яких звільнили з російського полону, збільшилася. Вчора, 22 вересня, стало відомо про трьох звільнених захисників: Назарія Гринцевича, Віктора Цебрика та Євгенія Дзися.

Згодом з'явилася інформація, що серед захисників також і 20-річний Костянтин Нікітенко. Про це Суспільному повідомила мама бійця Світлана Нікітенко.                                                      

Молодого військового бойовики самопроголошеної «ДНР» засудили до смертної кари. Три місяці рідні не мали з ним зв'язку.

Відео дня

На війні Костя був уже 8 березня. Перед цим пройшов строкову службу та підписав контракт. Хотів захищати рідну землю.

— Син зателефонував учора вранці. Каже: «Мама, це я». Так завжди говорив, коли телефонував з іншого номера. Сказав, що з ним усе добре, ушкоджень немає, все добре, — розповіла Світлана Нікітенко. — Емоції переповнювали, не можу їх пояснити. Востаннє чула його голос три місяці тому. Ще не знаю, як зустрінемося. Знаю, що його повезуть на реабілітацію у санаторій. Можливо доведеться зачекати тиждень чи два, поки пройде реабілітація».

Вдома на бійця чекають батьки та молодший брат.

Список усіх звільнених з полону бійців: 

Україна, нагадаємо, повернула з російського полону 215 людей, 108 з них — це військові полку «Азов». Про це в ніч на 22 вересня повідомив голова Офісу президента України Андрій Єрмак. На своїй сторінці у фейсбуку він написав, що обмін відбувся у декілька етапів і у різних локаціях.

За словами Єрмака, серед українців, які повернулися — військовослужбовці, прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, бійці територіальної оборони, митники та цивільні особи. Також голова Офісу президента повідомив, що серед звільнених — 10 іноземців, які воювали за Україну, і яким погрожували стратою. Вони вже перебувають столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді.

Деталі та перші кадри повернення український військових дивіться у наступному відео:

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Ирина Бевз

    Вдячні Господу за Його ласку до Нашого молодого Воїна.Бережи Тебе Боже !
  • Tanya van Schijndel

    З поверненням до дому наші рідненькі Захисники! Низький уклін до землі вам дорогі наші, Сталеві Воїни! Ви наші Герої! Велика радість бачити вас звільненими, Божого благословіння вам! Слава Героям України!💛💙
  • Оля Оля

    Боже дай йому здоров'я
  • Оксана Григоренко

    Слава Богу

keyboard_arrow_up