Наймолодшого захисника «Азовсталі» Назарія Гринцевича з Вінниці звільнили з полону

Наймолодшого захисника «Азовсталі» Назарія Гринцевича з Вінниці звільнили з полону
  • Чотири місяці у полоні росіян перебував парамедик з Вінниці Назарій Гринцевич. Він наймолодший із захисників «Азовсталі». Цієї ночі хлопця обміняли.
  • Разом із ним додому повернулося ще двоє вінничан: Віктор Цебрик та Євгеній Дзись.

Радісну звістку повідомив голова ОДА Сергій Борзов.

— Звільнений вінничанин! Наймолодший із захисників «Азовсталі» — чотири місяці в полоні, — передає Борзов. — Назарій Гринцевич — 19-річний парамедик — «Грінка» три місяці був із тими, хто тримав оборону на «Азовсталі». Тепер вдома.

Відео дня

Наразі з матір'ю Назарія спілкується журналістка «20 хвилин». Більше інформацію про обмін та звільнення нашого земляка чекайте найближчим часом на нашому сайті.

Як зазначив голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий, з полону цього разу звільнили трьох вінничан.

— Вінничани — серед «азовців», звільнених з російського полону. Віктор Цебрик, Євгеній Дзись і Назарій Гринцевич, — цитуємо повідомлення.

На «Азовсталі» вінничанин Назарій Гринцевич із позивним «Грінка», нагадаємо, тримав оборону три місяці, був парамедиком — рятував поранених. Там його контузило, а ще отримав осколкове поранення обличчя. 16 травня захисникам Маріуполя Президент дав наказ скласти зброю і вийти з оточення, аби зберегти їм життя. 

Вінничанка Маріанна Колос, після того, як її 19-річного сина разом з іншими захисниками Маріуполя, взяли у російський полон, закликала ООН, Червоний Хрест й інші міжнародні інституції, врятувати її Назара і азовців. Зокрема, звернути увагу на те, в яких умовах тримають оборонців у російській колонії.

Назар Гринцевич змалку хотів бути військовим, мріяв потрапити до полку «Азов». Коли виповнилося 18 — підписав контракт з ЗСУ, служив в «Азові». За порятунок поранених побратимів Президент нагородив його орденом «За мужність» третього ступеня.

Список усіх звільнених з полону бійців: 

 

Читайте також:

Танкіст з Літина, який став Героєм України, розповів свою історію боїв на Херсонщині

Запеклі бої та мужні подвиги воїнів. Герой України «Шаман» розповів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (58)
  • Наталя Наталя

    Ти Найкращий юначе.Бог з тобою І Матінка Божа!!!
  • Людмила Макаренко

    Дякуємо НАШИМ ГЕРОЯМ 🇺🇦🙏♥️
  • Татьяна Тодчук

    ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
  • Тамара Козачишина

    🙏 ♥️🇺🇦

keyboard_arrow_up