«Найстрашніший сон справдився»: історія вінничанина, який вибрався з охопленого вогнем танку

«Найстрашніший сон справдився»: історія вінничанина, який вибрався з охопленого вогнем танку
Ілля Пилипенко
  • Танк вінничанина Іллі Пилипенка наїхав на міни. До тями захисник прийшов в охопленій вогнем бойовій машині. Як він зміг звідти вибратися і чого йому це вартувало?

Іллі Пилипенку 30 років. Він з Вінниці. До війни був агентом з нерухомості. На фронт пішов добровольцем, став механіком-водієм танка, — йдеться на сторінці «Першого медичного об'єднання Львова».

За словами Іллі, найстрашніший сон будь-якого танкіста — це згоріти живцем у власній бойовій машині. І одного дня ці страхи справдилися — він отямився в палаючому танку.

Це сталося на херсонському напрямку на початку вересня. Танк, у якому Ілля їхав з побратимами, наїхав на міни. Коли хлопець прийшов до тями, все навколо вже палало. 

Відео дня

Попри опіки і відкритий перелом ноги, Ілля з останніх сил самотужки вибрався з вогняної пастки. Відповз від танку та взявся гасити власне взуття, яке продовжувало горіти.

Першу домедичну допомогу Іллі надали побратими. Вогонь обпалив 30% його тіла. Два місяці танкіст провів в опіковому відділенні, де йому провели три пересадки шкіри та неодноразово переливали кров і її компоненти. Ногу врятувати не вдалося. В Національному реабілітаційному центрі «Незламні» захиснику встановили протез.

До повномасштабної війни Ілля займався боксом та бігом. І тепер мріє якнайшвидше повернутися до спорту. А ще хоче приєднатися до команди протезистів Національного реабілітаційного центру. «Незламні». Каже, хоче допомагати таким, як він.

Раніше ми розповідали про мистецьку фотосесію відомої української фотографки Марти Сирко, героєм якої став саме вінничани Ілля Пилипенко. Зроблена вона була ще до проходження Іллею багатьох медичних процедур, зокрема на світлинах можна побачити ще не ампутовану понівечену ногу танкіста.

Ми також ділилися з вами ще однією фотоісторією авторства Марти Сирки. Вона про вінничанку Вікторію, для якої звичайний літній день перетворився на катастрофу. Жінка знаходилася у дворі Будинку офіцерів, якраз тоді, коли туди поцілили російські ракети. 

Читайте також:

«Він любив життя і він умів жити»: у Вінниці попрощалися з бойовим медиком Володимиром Іпатовим

За загиблого бійця 15 млн, за полоненого 100 тисяч: хто і як може отримати виплати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ірина Юра

    Низький уклін тобі Воїне!

    Хай Бог тебе оберігає і дає сили!

    Все в тебе буде добре!
  • Нина Сергеевна

    Низький уклін тобі солдати,і нехай збуваються всі твої мрії.здоров'я і довгих років життя.
  • Valentyna Valentyna Mazur

    Тримайся синку, хай оберігає тебе Боженько і допомагає повернутися до нормального життя.Слава Герою України.
  • Геннадий Свєчников

    Ти живий це основне. Твої  мрії збудуться

keyboard_arrow_up