«Горіла трава, квіти і я…», — вінницька військовослужбовиця розповіла про теракт 14 липня

«Горіла трава, квіти і я…», — вінницька військовослужбовиця розповіла про теракт 14 липня
  • Вінничанка Вікторія розповіла, як звичайний літній день перетворився для неї на катастрофу. Жінка отримала множинні опіки тіла. Відома фотографка записала її історію та зробила з нею відверту фотосесію. 

Наприкінці січня українська фотографка Марта Сирко опублікувала мистецьку фотосесію з вінничанином Іллею Пилипенком. Ілля військовий, танк якого підірвався на ворожій міні під час виконання одного з бойових завдань. Захисник отримав множинні поранення, у тому числі сильні опіки тіла.

Відверту фотосесію Мартиного авторства передрукувало багато ЗМІ. Ними, а також історією Іллі, ділилися й ми. Прочитати її можна у матеріалі: «Наш танк наїхав на міни і загорівся: поранений танкіст з Вінниці знявся у відвертій мистецькій фотосесії»

Днями Марта поділилася ще однією історією вінницької військовослужбовиці. Цього разу нею стала Вікторія Головіна, яка постраждала під час ракетного обстрілу росії по Вінниці 14 липня. 

Відео дня

Вікторія погодилася показати травми та поділилася своєю історією. Ось вона:

«Я вийшла у двір Будинку офіцерів. Присіла на лавочку, порозмовляла з колегою, знайомими… і якийсь мій дивний голос сказав мені пересісти на дальню лавочку.

Був потужний гуркіт двигуна, здавалося літак над нами, а ми його не бачимо. Всі дивилися в небо в напрямку церкви. І все. Нічого не пам'ятаю.

Я вставала з землі, на мені горів одяг… я дістала з сумки “Караван” і почала себе обливати водою.

Зірвала білизну. Розуміла, це — опіки. В думках одне: “Вижити”. Повернулась на Будинок офіцерів. Нічого не видно. Повітря мало коричневий колір і в ньому літали маленькі червоні краплини. 

Я ніколи не забуду цей момент. Горіла трава, квіти і я… Я почала бігти в сторону вулиці Коцюбинського. Перша калюжа після дощу, яка була моїм порятунком… я лягла в неї і почала обливати себе.

Кричала, щоб допомогли і бігла до “Петроцентру”… ще не було швидких. Друга калюжа на тролейбусній зупинці… я знову охолоджувала своє тіло».

Марта про цю фотосесію пише: «Вікторія дуже деталізовано розповідала про спогади цього дня. Вона в мене переплітається з видом скульптури, її тіло неначе глина, з якої ліплять новий витвір мистецтва. Я дуже вдячна їй за приїзд з Вінниці».

Фото у матеріалі @martasyrko

Читайте також:

«На війні немає атеїстів». Капелан Михайло Бабій розповів про новий храм і молитви бійців

На Вінниччині відкривається новий терцентр для переселенців: скільки там житиме людей?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Nikolay Arshinov

    Московити  за все муять выдповысти  і їх деревяні помешкання муять так само згоріти разом з їх виводками. Тут мусить працювати не Кримінальний Закон , а Закон Таліона : "Зуб -за зуб, око - за око".
  • Надія Гонтар

    Теракт, який відбувся на Ьудинок офіцерів, цю  трагедію пережила вся наша родина. Вікторія , моя донька.

    Дякуємо Богу ,що вона жива.

    Перенесла важкий стрес, важкі опіки.І велику силу волі .Боролася за життя.

keyboard_arrow_up