«Наш танк наїхав на міни і загорівся»: поранений танкіст з Вінниці знявся у відвертій мистецькій фотосесії

«Наш танк наїхав на міни і загорівся»: поранений танкіст з Вінниці знявся у відвертій мистецькій фотосесії
Ілля Пилипенко. Фото: Марта Сирко
  • Після початку повномасштабного вторгнення вінничанин Ілля Пилипенко пішов добровольцем до лав ЗСУ. Під час виконання одного з бойових завдань його танк підірвався на російській міні. Захисник отримав множинні поранення, у тому числі сильні опіки тіла.
  • Зараз він проходить лікування та погодився знятися у мистецькій фотосесії, аби усі могли побачити, яку ціну платять військові, боронячи Україну.

«Наш танк наїхав на міни і загорівся», — розповідає 29-річний Герой з Вінниці Ілля Пилипенко. Єдиним про що тієї миті думав військовослужбовець був порятунок: «Це відбувається на рівні інстинкту. Часу на роздуми ти не маєш. Тому я просто вилазив з танку, а потім шукав своїх». 

Обпеченим та пораненим, його доставили до польового шпиталю на Херсонщині. Саме там Іллі надали медичну допомогу та провели першу операцію. Далі — евакуація до Одеси. 

Ілля каже, що найбільше його життю загрожували саме опіки, тому за їх лікування лікарі взялися першочергово. Окрім обпеченої шкіри у різних ділянках тіла, вінничанин мав відкриті переломи та роздроблену стопу на правій нозі. Пізніше частину ноги довелося ампутувати.

Відео дня

Згодом Ілля став учасником медичного проєкту «Неопалимі», що створений для допомоги українцям, які отримали опіки та рубці внаслідок воєнних дій. На початку січня Ілля проходив у Львові підготовчі процедури для подальшого лазерного шліфування: «Це достатньо агресивна процедура, яка буде вирівнювати його шкіру, за її допомогою ми заберемо ті чи інші контрактури», — у коментарі львівському виданню казав лікар-дерматовенеролог.

Днями відома українська фотографка Марта Сирко опублікувала свою мистецьку фотосесію про Іллю Пилипенка. Знята вона була ще до проходження ним багатьох медичних процедур, зокрема на світлинах можна побачити ще не ампутовану понівечену ногу танкіста.

Нам не вдалося додзвонитися до Іллі, але відомо, що на таку відверту фотосесію він погодився, аби кожен на власні очі побачив, якою ціною наші захисники та захисниці боронять Україну.  

— Я почала знімати тіла людей, які постраждали й побачила, як вони хочуть і намагаються швидко інтегруватись в буденність. Знаєте, коли почалася війна, саме буденність виявилося тим, чого їм не вистачало. Банально сходити в магазин, випити кави та відчувати, що завтра ти можеш зробити так само. Вони дуже швидко адаптовуються і хочуть жити своє буденне життя, а ми маємо допомогти їм швидко інтегруватись в це життя, — говорить фотографка Марта Сирко. 

Наразі «Неопалимі» мають змогу брати на лікування близько 200 пацієнтів щомісяця. Щоб отримати необхідну допомогу потрібно:

Фото у матеріалі: Марта Сирко

Читайте також:

Не тільки Залужний отримав мільйон доларів від вінничанина. Дізналися його історію

«Втомлені, але незламні»: світлини наших захисників з 59-ї бригади

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (83)
  • Галина Метолапова

    Низький уклін Вам дорогі захисники України !!! Дякую за Вашу відвагу, мирного неба Наш Герой🌞🌞🌞!!!
  • Natalya Kindrat

    🙏🙏♥️
  • Галина Ващук

    Щиро дякуємо Вам Наші Захисники 💛💙🇺🇦за Вашу Мужність,Відвагу🙏🙏🙏
    Здоров'я Вам 🙏🙏🙏😢😢😢
    Терпіння 🙏🙏 і Многая Многая літа🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
  • Світлана Орлик

    Господи зціли,помилуй, ОХОРОНЯЙ.

keyboard_arrow_up