На Вінниччині відкривається новий терцентр для переселенців: скільки там житиме людей?

На Вінниччині відкривається новий терцентр для переселенців: скільки там житиме людей?
фото надані фондом
  • У селі Плисків в Погребищенській міській громаді відкриється новий центр соцобслуговування, що працюватиме на базі Плисківського психоневрологічного інтернату.
  • Почне свою роботу він з 31 березня.

Після відкриття там житимуть 30 людей, евакуйованих зі прифронтових і деокупованих територій Благодійним фондом «Восток SOS». 

Цей фонд, почав свою роботу, як громадська ініціатива допомоги постраждалим в конфлікті на сході України. «Восток SOS» з 2014 року займається евакуацією та підтримкою цивільного населення під час війни. Від 24 лютого 2022 року фонд евакуював 46 000 людей, 4500 з них — представники маломобільних груп населення. 

«Кожен другий запит на евакуацію надходить від людини з інвалідністю. Таким людям немає куди їхати, вони переважно самотні та потребують постійного медичного догляду», — розповів менеджер фонду Євген Голованевський.

Відео дня

У терцентрі проживатимуть евакуйовані люди з ментальними порушеннями та представники маломобільних груп населення. Там вони перебуватимуть під цілодобовим наглядом спеціалістів. Розташування кімнат там буде зручним для пересування на колісних кріслах і функціональних ліжках.

У фонді додають, що торік вони почали ремонт старих будівель, що знаходяться на територіях лікарень, терцентрів, інших комунальних установ. Ініціатива допомагає створювати нові місця для постраждалих унаслідок війни. У планах команди БФ «Восток SOS» створити 500 місць для розміщення евакуйованих маломобільних людей із зон бойових дій і прифронтових територій.

Читайте також:

Які права мають полонені та родини безвісти зниклих бійців, розповідає юрист Veteran Hub

Новий коворкінг та настільна гра про Вінницю: які ще проєкти молоді реалізують у місті?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up