Куртки з обличчям, кото-рюкзаки, прикраси з вовни, або як може хобі стати професією

Куртки з обличчям, кото-рюкзаки, прикраси з вовни, або як може хобі стати професією
  • Розповідаємо про юриста, журналіста та педагога, які в дорослому віці стали відомими вінницькими художниками і дизайнерами, перетворивши власне хобі у бізнес.

Люди часто отримують серйозну освіту, щоб потім залишити свою професію і віддатися творчості. Так сталося з нашими героями, які, вже будучи дорослими, зайнялися художнім або прикладним мистецтвом і стали досить відомими у своїй справі.

Прикраси з вовни

Наталія Сулима досить довгий час працювала в юриспруденції. Поки сестра, відома дизайнер Світлана Теренчук, не запалила в ній творчу іскру — Наталя почала у вільний час створювати прикраси з вовни.

Відео дня

Вінничанку так захопило це заняття, що вона залишила свою професією і віддалася креативу. Тепер Сулима має свій бренд «Natago».

— В житті людини іноді настає час, коли змінюються життєві цінності. За майже 13 років роботи в юриспруденції я не змогла відчути єдності своєї душі з роботою, якою займалася, — говорить Наталія. — І я почала шукати відповідь, як змінити своє життя, як його покращити, захотіла займатись такою справою, яка б приносила мені і людям радість. 

Дизайнер передивилася сотні майстер-класів в інтернеті і навчилася валянню. Тепер створює модні аксесуари — віночки, брошки, сережки, кольє, сумки.

— Наприклад, іграшки та сережки я роблю у техніці сухого валяння — спеціальними голками для фелтінгу вовна звалюється у потрібну форму, — каже вона. — Квіти для брошок, віночків, кольє виконуються у техніці мокрого валяння — вовна викладається тонкими прядками, змочується теплим мильним розчином і треться руками, плюс качається в рулоні до повного звалювання. Ще цікава техніка нунофелтінг — поєднання прядок вовни з тканиною, переважно з натуральним шовком, оскільки він чудово звалюється і надає неперевершену еластичність та блиск виробу. В такій техніці я валяю палантини, шарфи. 

Куртки з обличчям

Максим Березюк нині працює в тележурналістиці, за освітою вчитель історії. Художньої освіти в нього немає, але малює він з дитинства. Навчався самостійно, експериментував у різних стилях і жанрах. Під час карантину багато хто шукав нове хобі, щоб вдосконалювати свої навички та позбутися нудьги.

Максим Березюк знайшов спосіб, чим зайнятися на карантині. Почав створювати по-арт на одязі.

Друзі почали замовляти художнику власні портрети на джинсових куртках.

— Звичайна картина висітиме лише на стіні, а от куртку можна носити скрізь, і її будуть бачити всі, — розповідає автор. — Один портрет створюю приблизно 3-4 дні. Сам процес відбувається у декілька етапів, тому що кожен шар фарби повинен висохнути.

На розпису одягу Максим Березюк не зупинився. Нещодавно він відкрив свою першу персональну виставку «Реальна краса» і присвятив жінкам ХХІ століття. 

Кото-рюкзаки

Наталія Степанюк за освітою педагог, за покликанням — лялькарка. Зараз стала відома тим, що створює рюкзаки у вигляді дворових котів.

Майстриня з Вінниці методом валяння з вовни захоплюється давно, а такі незвичайні аксесуари почала творити недавно. Кожен з таких наплічників —  ексклюзив. Наталія вже створила семеро вовняних симпатяг, кожен з яких має своє ім'я.

— Валянням займаюсь вже не перший рік, хоча моя професія далека від творчості, — розповідає майстриня. — Вмію робити, взуття, іграшки та одяг. Тепер настав час створювати рюкзаки. Адже це дуже зручна річ у побуті кожної людини. Спеціально для цього проходила майстер-класи. Взагалі, я більше люблю собак. Але, захотілося зваляти саме котика. Образи шукали серед дворових. Адже вони такі характерні персонажі. У когось гарний розріз очей, у когось окрас. А ще підписалась на пабліки кошатників у соціальних мережах. Так і з’явився Веніамін. А за ним Агата, і так далі.

З таким котом можна ходити в школу, він може бути чудовим аксесуаром до одягу. Один з них поїхав.

— Перший рюкзак зваляла для себе. Знайомі побачили, попросили таке диво і для своїх дітей. Одного пухнастика замовили на подарунок в Іспанію, — розповідає Наталя. 

Наталія Степанюк один рюкзак валяє приблизно за місяць.

— Звичайно, можна і за два тижні зробити. Але такі рюкзаки — це для мене хобі. Тому я їх роблю у той момент, коли приходить натхнення. Використовую при цьому метод мокрого валяння. Це коли береться вовна, мило, вода, — ділиться майстриня.

В творчих планах майстрині — на рюкзаках відтворити образи собак та єнотів.

 

Читайте також:

Моду в карантин ніхто не відміняв. Вінницькі дизайнери готують колекції сезону «весна-літо»

Проект «Жінка Вінниччини» відзначив переможців і зібрав кошти дітям на інсулінові помпи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Roman Melnyk

    А що ж у них зараз хобі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up