Порошенко зможе закривати ЗМІ та забороняти телеканали

Порошенко зможе закривати ЗМІ та забороняти телеканали
Законопроект №4453 "Про санкції" зареєстрували у парламенті два дні тому, 12 серпня. Якщо його приймуть, то Президент України Петро Порошенко отримає право забороняти діяльність будь-яких ЗМІ, в тому числі, в інтернеті, виробництво та розповсюдження друкованої продукції та інших інформаційних матеріалів, обмежувати або забороняти ретрансляцію теле- та радіоканалів, користуватися радіочастотним ресурсом України.

Метою введення такого закону є "захист національних інтересів, національної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності України, її економічної самостійності".

За словами розробників такого документу, проект відповідає Конституції України, законодавчим актам та діючим міжнародним договорам України, демократичним стандартам Ради Європи. Санкції можуть бути застосовані з боку України по відношенню до іншої держави, іноземної юридичної чи фізичної особи, громадян України, юридичних осіб, створених законодавством України, а також інших суб'єктів.

Рішення про скасування санкцій зможе приймати РНБО України у тому випадку, якщо їх застосування закінчилось досягненням тієї мети, заради якої вони накладались.

Відео дня

Українська Асоціація видавців періодичної преси вже звернулась з листом до Президента України Петра Порошенка з проханням ветувати або вплинути на процес доопрацювання законпроекту, яким передбачаєтсья можливість припинення діяльності та розповсюдження ЗМІ в Україні. Головне, про що видавці просять Президента України - щоб з документу були виключені пункти щодо припинення діяльності ЗМІ у спосіб інший, аніж передбачений чинним законодавством. Видавці  вважають, що такий законопроект суперечить Конституції України і запроваджує напівтоталітарний зразок застосування санкцій, що суперечить самій суті демократичних перетворень, за які наразі бореться вся Україна.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • DINOSAURofficial

    А обновить информацию? Эти пункты удалили с законопроекта. Журналисты блин...
  • Торонтуй

    Получите демократию, рагули.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:17 «Відпочинок на природі — найкраща реабілітація». Дозвілля військових, які лікуються в центрах протезування photo_camera 21:11 До Небесного легіону приєднався Олександр Степанищев з Вінниччини 20:27 Що про мобілізацію ув’язнених думають військові? Ми запитали 20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:45 Безкоштовні майстер-класи та багато іншого з благодійним проєктом "Колесо Підтримки"! (Новини компаній) 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів 16:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 15:23 У Вінниці під колесами потяга загинула 52-річна жінка 14:50 Тисячі вінничан на колінах зустрічали Назарія Гринцевича. Герой повернувся додому на щиті play_circle_filled 14:22 Шахрайський кол-центр ошукав українських фермерів на 2,5 мільйона гривень play_circle_filled photo_camera 13:24 П'яна вінничанка не розминулася з металевим парканом 12:25 Дослідження, яким довіряють: яку медичну лабораторію обрати у Вінниці?" (Новини компаній) 12:21 У Вінниці тимчасово відключатимуть газопостачання деяким споживачам. Адреси 11:55 Тренер Володимир Прошин у 75 років пройшов курси підвищення кваліфікації 11:45 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 11:17 Без холодної та гарячої води. Де у Вінниці 9 травня відключать послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up