Друга мобілізація. Перших добровольців міняють на благонадійніших

Друга мобілізація. Перших добровольців міняють на благонадійніших
Якщо до 15 травня не сформують батальйон з нових добровольців, то наступного ж дня прийдуть повістки офіцерам та сержантам запасу, які мають облікові спеціальності. У Вінницькій області формують новий батальйон - мотострілецький, і треба 432 надійних добровольця.

Це почалася друга часткова мобілізація. Її ввели не для нарощування армійських сил, а для заміни призваних раніше солдатів, які тепер хочуть додому. Як пояснили у вінницькому обласному військкоматі, новими людьми замінять призваних у березні добровольців, бо вони виявилися неблагонадійними.
В березні під військкоматами шикувалися черги. Чоловіки рвалися захищати країну від зовнішнього ворога. Записувалися масово у всіх регіонах. Вінниця не була виключенням. Обласний військкомат записав тоді більше тисяч добровольців.
- З тих людей пішли служити десь 25-30 відсотків. Всі заявили, що вони добровольці, але потім відмовилися стати в стрій, - говорить заступник обласного комісара з призову Михайло Дзигаленко. – Тому й була введена перша часткова мобілізація (17 березня), і ми призвали із запасу в приказному порядку людей, які мають військово-облікові спеціальності. По повістці пішли в стрій люди із запасу.
А з добровольців, тих 30 відсотків чоловіків, які все ж прибули на навчальні збори, пізніше знайшлася маса причин не служити далі. Сімейних, кредитних, інших особистих проблем.
- Зараз будуть звільнені перші мобілізовані, які зараз мають проблеми в сім’ї чи по своїх кредитах й не хочуть служити, - каже підполковник Дзигаленко. - Неблагонадійними ми їх називаємо. За ними в стрій поставимо людей з числа нових добровольців. Але ті, які виявлять все-таки бажання, будуть по-новому призвані. Ми терміново маємо сформувати батальйон оборони, які в кожному регіоні зараз формуються, у кількості 423 чоловік та до 16 травня розпочати бойове злаження. З першого червня цей батальйон вже має виконувати задачі за призначенням.
Що пропонують добровольцям? Службу на контрактній основі. Записують усіх здорових чоловіків, віком до 40 років.
- Немає значення, чи проходив строкову службу, чи ні. Якщо доброволець - забираєш особову справу, проходиш медкомісію, підписуєш контракт і в стрій, - каже Михайло Дзигаленко. - Якщо не бажаєш служити п’ять років за контрактом, є другий варіант. Це служба у військовому резерві, який буде залучатися тільки на навчальні збори.
Якщо до 15 травня потрібну кількість добровольців військкомат набере, тоді друга часткова мобілізація обійдеться без повісток. Якщо ні – призвуть повістками звільнених у запас військовослужбовців потрібних у мотострілецькому батальйоні спеціальностей.
- Я вже склав список з 1150 сержантів і 120 офіцерів запасу. Це тільки командний склад. Батальйон мотострілецький, тому потрібні командири мотострілецького взводу, роти, - назвав підполковник Дзигаленко людей, яким можуть прийти повістки. - Це офіцери запасу другої категорії, які проходили військову службу на офіцерських посадах і були звільнені за скороченням штатів, закінченням контракту, тощо. Офіцери, звільнені за станом здоров’я чи через невиконання умов контракту, призову не підлягають. Це теж неблагонадійні люди, а зараз не можна повторювати помилку першої часткової мобілізації. Призвали добровольців, які зараз кажуть, що в них проблеми.
Нагадаємо, що оголосили про другу часткову мобілізацію через загострення подій у південних і східних регіонах внаслідок подальшого втручання Російської Федерації у внутрішні справи України та зростання соціальної напруги в державі. Мобілізацію проведуть у всі областях. Тих, хто відслужив 45 діб після першої мобілізації мають демобілізувати.
Читайте також:
Вінничани масово ідуть у військкомати
Як журналіст 20minut.ua у добровольці записувався
Розлючені дружини призовників вимагають повернути їм чоловіків. Грозяться “рознести” обласний військкомат і Гайсинську військову частину

Коментарі (115)
  • Anonymous

    Це дивлячись ще яка жінка... А я вірна жінка своєму коханому чоловікові!!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    продажный, заказной сайт с парочкой постоянных деб*в комментаторов!!!
  • Anonymous

    єто точно, и 4 д*билам єто не понравилось)))) 20 минут самый неадекватный по оценке и коментам сайт)))
  • Anonymous

    Отправляй его на фронт.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Смак історії: Клопотенко знімає відео про традиційну кухню Гончарівки play_circle_filled photo_camera 13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вище норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up