Як ведуть прийом депутати Вінницької міської ради у 2019 році?

У рамках кампанії з «Атестації депутатів», започаткованої Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», у Вінниці протягом серпня-листопада 2018 року проводився аналіз того, як депутати Вінницької міської ради (ВМР) проводять прийом виборців. З результатами моніторингу можна ознайомитись за посиланням.

У 2019 році активісти кампанії провели повторний моніторинг шляхом телефонного обдзвону, щоб проаналізувати, чи змінилось ставлення депутатів Вінницької міської ради до своїх обов’язків, адже відповідно до ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», народні обранці повинні не рідше разу на тиждень проводити особистий прийом громадян. Які ж результати показали депутати цьогоріч?

Активісти встановили невтішну тенденцію: багато депутатів вказали на сайті міської ради недостовірну інформацію про телефон своєї приймальні. Номери, що вказані для контакту, або не обслуговуються, або не є дійсними, або ж взагалі не зазначені на офіційній сторінці Вінницької міської ради. Як і минулоріч, на сайті немає контактних номерів телефонів чотирьох депутатів – Петра Бабія (ПП «Вінницька Європейська стратегія»), Степана Бессолова(ПП «Вінницька Європейська стратегія»), Олександра Дана (ПП «Вінницька Європейська стратегія») та Олександра Колісника (ПП «Об’єднання «Самопоміч»). Неактуальні номери телефонів виявились ще у 9 депутатів – Володимира Базелюка (ВО «Свобода»), Людмили Кондратюк (ВО «Батьківщина»), Віктора Кривіцького (“БПП «Солідарність»), Дениса Мазуренка (ПП «Опозиційний блок»), Юрія Максименка (ПП «Об’єднання «Самопоміч»), Василя Паненка (ВО «Свобода»), Олександра Парвадова(ПП «Вінницька Європейська стратегія»), Євгенія Стукаленка (ПП «Опозиційний блок») та Тетяни Тихонюк (ВО «Батьківщина»). Ще два депутати вказали на сайті міської ради номери телефонів фірм або установ, у яких вони працюють або колись працювали, тому за цими номерами не змогли пояснити нічого стосовно прийому депутатів. Така ситуація склалась у Юрія Іорданова (ВО «Батьківщина») та трьох депутатів ПП «Вінницька Європейська стратегія» – Володимира МалінінаІгоря Скоромного та Володимира Чорновола. Тому встановити, чи проводять ці депутати прийом, не вдалось.

У 2018 році в переважній більшості помічниками проводився прийом від імені 12 депутатів, з них:
8 депутатів – представники ПП «Вінницька Європейська стратегія» (Зажирко Юрій, Скоромний Ігор, Терліковський Василь, Чернега Олександр, Гройсман Борис, Бессолов Степан, Мацера Віктор та Шеншин Віктор);
2 депутати – від “БПП «Солідарність» (Ткачук Ігор, Третяк Олександр);
2 депутати – від ВО «Батьківщина» (Ревунов Олександр, Тихонюк Микола).

Цьогоріч у приймальнях зустрічають городян переважно помічники сімох депутатів: Андрія Андрєєва (“БПП «Солідарність»), Павла Задорожнюка(ПП «Вінницька Європейська стратегія»), Віталія Погосяна (“БПП «Солідарність»), Олександра Ревунова (ВО «Батьківщина»), Василя Терліковського (ПП «Вінницька Європейська стратегія»), Ігоря Ткачука(“БПП «Солідарність») та Олександра Чернеги (ПП «Вінницька Європейська стратегія»). Тобто 4 депутати продовжують із року в рік пропускати прийом городян – Олександр Ревунов, Василь Терліковський, Ігор Ткачук та Олександр Чернега.

Лише поодинокі депутати Вінницької міської ради відповідально ставляться до своїх обов’язків та проводять регулярний особистий прийом, а також стежать за актуальністю інформації про власні приймальні на сайті міської ради. В даному контексті варто відзначити депутатів, які особисто спілкуються з виборцями під час прийому – Олег Алекса (ВО «Батьківщина»), Роман Андронійчук (ПП «Вінницька Європейська стратегія»), Алла Власюк (“БПП «Солідарність»), Антоніна Іващук (ПП «Вінницька Європейська стратегія»), Олександр Зєрщиков та Володимир Околіта (ПП «Об’єднання «Самопоміч»), Володимир Онофрійчук та Андрій Очеретний (“БПП «Солідарність»), Олександр Семененко (ВО «Свобода»), Олег Стукан (“БПП «Солідарність»), Григорій Ткачук (ВО «Батьківщина»), Дмитро Уманець (ВО «Свобода») та Павло Яблонський (ПП «Вінницька Європейська стратегія»).
Наразі за постійними оновленнями кампанії можна стежити:

Наразі за постійними оновленнями кампанії можна стежити:
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»
Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад»

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 23 місцевих рад з 17 областей України, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями з 16-ти регіонів України за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в місцевих радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», з 2018-го року за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» відбувається розробка веб-платформи «Місцеві депутати. Атестація».

Коментарі (0)

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up