Як розлучитися під час війни?

Воєнний стан жодним чином не вплинув на можливість розлучитися, адже інститут шлюбу базується на добровільності волевиявлення. Однак у зв’язку з проведенням бойових дій на території нашої держави часто виникають труднощі в процесі розлучення.

Так, перш за все слід відмітити, що існує два способи розірвання шлюбу, а саме:

1.    Розірвання шлюбу Відділом реєстрації актів цивільного стану. Скористатися таким варіантом розірвання шлюбу можна лише в тому випадку, коли між подружжям досягнута взаємна згода в питанні розлучення, а також, якщо у подружжя немає спільних неповнолітніх дітей. Щоб скористатися таким варіантом розірвання шлюбу, обом членам подружжя необхідно подати спільну заяву до органів реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання одного з подружжя, а чоловікові додатково потрібно подати документи з військкомату (військовий квиток, тимчасове посвідчення тощо).

2.    Розірвання шлюбу у судовому порядку. Такий спосіб розірвання шлюбу використовується у всіх інших випадках, відмінних від першого. Тобто, коли у подружжя є спільна неповнолітня дитина та/чи відсутня згода стосовно питання про розлучення тощо. Для того, щоб скористатися таким способом розірвання шлюбу необхідно підготувати пакет документів та позовну заяву, з якими, власне, й звернутися до суду. Крім того, позивачеві необхідно сплатити судовий збір за звернення до суду з такою позовною заявою.

На перший погляд все просто, однак процес розлучення може ускладнитися перебуванням одного з подружжя на тимчасово окупованій території, на території проведення активних бойових дій чи за кордоном. В таких випадках процес розлучення ускладнюється та виникає безліч особливостей та нюансів, з якими потрібно розбиратися відповідно до кожної конкретної ситуації окремо.

Коментарі (0)
Як розлучитися під час війни?

Воєнний стан жодним чином не вплинув на можливість розлучитися, адже інститут шлюбу базується на добровільності волевиявлення....

Чи можна відмовитись від отримання повістки?

ТАК! Разом з тим, потрібно розуміти, що відмовитись від повістки просто так, бо не хочеться приходити до військкомату,...

Чи можна не сплачувати аліменти під час війни?

Питання належного утримання дітей є пріоритетним для нашої країни не лише у мирний час, а й під час воєнного стану. Обов’язок...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up