Вінницькі депутати та активісти провели дискусію про майбутнє громади

02 березня 2023 об 11:00 громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» провела диспут за участі депутатів Вінницької міської ради, представників громадського сектору та експертного середовища щодо депутатського звітування та майбутнього розвитку громади.



В онлайн форматі депутати Вінницької міської ради, серед яких: Світлана Куца, Михайло Ганчук, Володимир Онофрійчук, Антоніна Іващук, Наталя Панчук, Юлія Головчук, Світлана Ярова та Олена Верлан-Кульшенко прозвітували про свою депутатську роботу за 2022 та 2021 роки, розповіли про форми та канали комунікації з громадськістю, роботу громадських приймалень, а також подискутували про основні ключові напрямки розвитку громади, які потрібно розвивати після перемоги.

Згідно статті 16  Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», в якій написано, що депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян. Саме в такому векторі було одне із перших питань до присутніх на зустрічі місцевих депутатів. 

Депутатка від партії «Українська стратегія Гройсмана» Світлана Куца одна із перших взяла слово та розповіла про депутатську роботу за 2022 рік, а також згадала, як саме 24 лютого 2022 року відбувалася сесія міської ради. 

Спілкуючись із учасниками заходу, депутати розповіли, хто з них, і як звітує перед громадою, як здійснюється приймання громадян, за якими видами допомоги найчастіше до них звертаються. 

Депутатка від партії «Слуга народу» Юлія Головчук розповіла, що найчастіше мешканці звертаються саме за матеріальною допомогою, і звісно, тих коштів, якими «розпоряджається» депутат, зазвичай не вистачає, щоб задовільнити потреби громадян для покращення скрутного матеріального становища, оплатити дороговартісне лікування тощо. 



Депутатка від «Українська стратегія Гройсмана» Антоніна Іващук пригадала випадки, коли до неї були звернення від громадян, з поміж матеріальної допомоги, і за окремими юридичними питаннями. «Також цього року було близько 10 звернень від внутрішньо-переміщених осіб, які тимчасово проживають у мешканців мого виборчого округу», - додала пані Антоніна. 

Дискусію щодо ключових напрямів розвитку громади, структури бюджетних видатків міста на 2023 рік підтримали депутати від «Українська стратегія Гройсмана»» Світлана Ярова, Володимир Онофрійчук, Наталя Панчук та депутат від партії «Слуга народу» Михайло Янчук, який тільки кілька місяців як увійшов до діючої каденції депутатів Вінницької міської ради.



Депутатка від партії «Європейська стратегія» Олена Верлан-Кульшенко розповіла як комунікує з громадою, висвітлює свою депутатську діяльність і як змінився ракурс її роботи у 2022 році. «Але, насправді, допомогою, підтримкою та волонтерською роботою займаємось ще починаючи з 2014 року», - додала пані Олена.

Кожен із учасників відзначив 3-5 пунктів найбільш важливіших проблем у місті Вінниця, які потребують вирішення після перемоги, серед них – сприяння та підвищення рівня безпеки громадян, особливо діток та молоді під час навчального процесу та дозвілля; розвиток альтернативних джерел енергетики; безперебійне забезпечення базових побутових потреб у водопостачанні та теплопостачанні; сприяння розвитку економіки та інвестиційної привабливості міста (Вінниця – це місто-магніт); забезпечення робочими місцями та покращення добробуту мешканців.

Підбиваючи підсумок, всі присутні дійшли до висновку, що задля відкритості, публічності, підвищення рівня поінформованості громад потрібно більше висвітлювати інформацію про свою діяльність на сторінках соціальних мереж та більш ефективно використовувати всі зручні канали комунікації з мешканцями. 

Всі учасники заходу разом з іншими депутатами, активними громадянами, волонтерами й надалі будуть займатися підтримкою ЗСУ, надавати різного роду необхідну допомогу, залучають ресурси аби якнайшвидше настав вирішальний для усіх нас день – День нашої великої перемоги!

Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням. 
За постійними оновленнями кампанії можна слідкувати: 
На вебплатформі Атестація депутатів місцевих рад
В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація» 

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння підвищенню рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 15 міських рад обласних центрів України та міста Києва, а також підвищення поінформованості громадян про діяльність місцевих депутатів. Проєкт Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» «Атестація депутатів місцевих рад» реалізується за підтримки Національного фонду демократії (NED, США) та Міжнародного фонду «Відродження». За реалізацію заходів проєкту в 16-ти регіонах відповідають представники партнерських громадських організацій. 

 ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах всеукраїнської громадської кампанії «Атестація...

У середу, 13 грудня, о 11:30 відбудеться пресконференція «Результати проведення прийому громадян депутатами Вінницької...

ГО «Центр громадської активності «Результат» у межах громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Як вінницькі депутати відвідували сесії та комісії у 2022 році

ГО «Центр громадської активності «Результат» у рамках громадської кампанії «Атестація депутатів місцевих...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up