Рейд "Пяний водій" або "місячник безпеки руху" як це було??

  • Віталій Павловський
  • Автор: Віталій Павловський
  • Громадській діяч, керівник громадської організації "Ревізія влади", заступник голови Громадської ради при Управлінні екології та природних ресурсів ОДА, член Громадської ради при ОДА

  • access_time

Те, що наша поліція потребує підтримки від громади з однієї сторони, та постійного контролю з іншої - це факт. Хочу поділитися враженнями від поїздки в рейд у напрямку м. Могилів-Подільського. Ми вирушили як представники громадськості разом з  копами (патрульною поліцією Вінниці).

По перше, у нас свій автомобіль у копів свій. Законодавство заброняє знаходитися у патрульному авто (хіба що в кайданках та ще декількох надзвич.ситуаціях). Перший населений пункт, де патрульні помітили правопорушника, було м. Рахни. У спілкуванні виявилося, що  водій підпадає під 130 ст.(п’яний за кермом).  Він відмовився від перевірки на драгері.

Наступний населений пункт став більш цікавим та непростим - Чернівці. Створилося враження, що п’ють тут всі і повсюди.. Молодь на лавочках, біля кафе, на капотах припаркованих авто.. пляшки, їжа, цигарки. Перший підозрюваний себе проявив сам, побачивши копів на проблискових синіх маячках, різко змінив рух та почав прискорюватися в протилежному напрямку. Полісмени на наданому їм потужному Рено Дастері спробували наздогнати втікача, ми прослідували за ними. Але місцеві виявилися більш хитрішими та зникли у дворах міста. Наступний порушник виявився місцевий житель, який після сигналу полісмена про зупинку, тихо проїзжаючи біля нас, різко прискорився та почав тікати. Патрульні оперативно розвернувши службове авто почали погоню. Водій вольцваген Джета водив нас по бездоріжжю приблизно 15-20 хвилин, а потім доїхавши додому в подвір’я, залишив автомобіль з дружиною та іншими пасажирами в середині, зникнувши в пітьмі. Виявити втікача нам разом не вдалося. Після декількох перевірок інших транспортних засобів, прийняли рішення рухатись на Могилів-Подільський. Нас там чекали місцеві працівники поліції та ще один екіпаж патрульної поліції міста Вінниці.

Могилів-Подільський виявився більш цікавим і результативним:  одна постанова та дві - 130 ст. А саме, хлопець працівник СТО 1,65 проміле і прикордонник 0,37 проміле.

Інший патрульний автомобіль мав такі результати:1 авто виявлено по розшуку ДВС, без страхового полісу., 185 ст. (водій чинив опір патрульним та висловлювався нецензурно в сторону працівників поліції).

Нами було помічено те, що переатестація працівників місцевої поліції  не дала бажаних результатів. Місцеві копи, м’яко кажучи, пасивні. Всіх порушників знали, навіть були спроби  п’яних водіїв "домовитися", на що місцеві копи відправляли їх до громадськості ("вирішуйте спочатку з активістами, а там побачимо..") 

Тепер питання: що ви, місцеві переатестовані робите там!? Ми виявили за половину ночі численні випадки затримки водіїв на підпитку!!! Всі  готові були домовитися за винагороду. Це називається кумівство місцевих копів з місцевими жителями.. Нічого не змінилося на районах..

З позитивного слід відмітити ситуацію у відділку Могилів-Подільського: чисто, стенди наповнені законодавчими документами, кімната прийому громадян на "відмінно", ставлення до нас гарне. Зауваження також є - "Книга скарг і побажань" не розписана керівником.

Також неприємний інцидент з начальником ДСМ Могилів-Подільського Михайленко Ю.М. Цей посадовець їздить на службовому (не за кермом) авто вночі по пустому місту не тільки із включеними синіми проблисковими, а ще й з звуковою сигналізацією! Але перешкод на дорозі в нього не було. Йому було зроблено зауваження. Він не зміг пояснити навіщо включав звуковий сигнал в густо населеній частині міста вночі о 2ночі.. та вибачився перед нами за свої безглузді дії.. Зі слів місцевих, він постійно напідпитку і використовує свій службовий автомобіль для всіх приватних поїздок.

Висновок. Поліція на місцевому рівні малоефективна та працює для замилювання очей. Патрульні з міста Вінниці відпрацювали на "відмінно", нажаль такі заходи проводять рідко.  Потрібен постійний контроль керівництва ГУ поліції у Вінницькій області над ситуацією в районах, а також контроль зі сторони громадських активістів.

Коментарі (0)
Як ми знайшли дівчинку, що загубилася...

В першу чергу повідомили поліцію по 102, що б в разі чого знали батьки, що вона у нас та грається з нашими і сусідськими...

Все добре - гроші "пішли"..  Правда чи брехня можновладців??

Що ж, в продовження теми що до освоєння бютжетних коштів Вінницькою міськрадою по благоустрою вулиць (дороги, пішохідні зони),...

Річниця патрульної поліції м. Вінниці - здобутки та недоліки

Ось і пролетів рік з дня впровадження патрульної поліції в м. Вінниці. Підсумовуючи результати роботи нової служби є багато...

Рейд "Пяний водій" або "місячник безпеки руху" як це було??

Те, що наша поліція потребує підтримки від громади з однієї сторони, та постійного контролю з іншої - це факт. Хочу поділитися...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up