Полювання на «Малахітового носорога» 2019

У Вінницькому обласному Будинку вчителя 13.12.2019р. пройшов 19-й Всеукраїнський поетичний фестиваль «Малахітовий носоріг». Фестиваль знаний у поетичних колах не тільки в України, але й за кордоном. На захід з’їхались поети зі Львова, Бердичева, Житомира, Хмельницького, Вінницької області.

Під час реєстрації учасників, поети мали можливість почитати присутнім свої поезії зі сцени у «вільний мікрофон». Члени журі: Петро Кухарчук, Валерій Хмелівський, Юрій Прокопенко – представили свої поезії.

Також у якості почесних гостей читали свої вірші відомі поети Ірина Зелененька та Богдан Куценко.

А ведучі Ірина Федорчук та Олег Ратніков створювали на сцені невимушену атмосферу.

Цього року на «Малахітового носорога» полювали 26 поетів, а журі та присутні в залі визначали переможця.

Музичні паузи забезпечили: чудовий дует «Сузір'я» (Ольга і Петро Балецькі), співачка з дивовижним голосом Ірина Грицюк, молодий бард Сергій Запіченко, та гурт «De love ly».

Поети висловлювали вдячність за те, що на Вінниччині існує такий конкурс як «Малахітовий носоріг». Завдяки організаторам Ірині Федорчук (директор Вінницького обласного Будинку вчителя) та Андрію Стебелєву (голова Вінницької міської письменницької організації), їх зусиллям, ентузіазму та допомозі небайдужих людей – поети з різних міст мали змогу позмагатися у Вінниці за статуетку зі справжнього конголезького малахіту.

Всі 26 учасників прочитали по одному віршу й отримали дипломи та книги у подарунок від організаторів.

Ось, що написала львів’янка, організатор Всеукраїнського конкурсу ім.Леся Мартовича, поетеса Галина Фесюк на своїй сторінці у ФБ після участі у конкурсі одного вірша «Малахітовий носоріг»: «…від усієї душі дякую організаторам цього прекрасного конкурсу за добру справу, яку вони роблять у першу чергу для загального розвитку та самоудосконалення талановитої молоді, в тому числі різних соціальних груп населення і разом з тим для інших творчих особистостей. Чому взяла участь у конкурсі? Набралася сміливості і приїхала у Вінницю. Окрім цього, була велика зацікавленість конкурсом, аудиторією, містом Вінницею, в якому була вперше.»

Серед конкурсантів було багато молоді. За оцінками журі (у складі якого я мав честь бути) до фіналу пройшли 7 претендентів на головний приз. Дехто з поетів настільки не очікував виходу у фінал, що навіть не підготував ще один вірш. Так зворушливо було спостерігати за молодими поетами, за їх хвилюванням. У фіналі вони стояли на одній сцені з відомими поетами такими як Галина Фесюк та Віктор Крупка і кожен мав шанс стати переможцем.

Після декламування фіналістами ще по одному віршу, присутні в залі проголосували своїми квитками, а журі порахувало голоси та оголосило переможця. Ним став Віктор Крупка.

По закінченню заходу учасники зробили спільне фото на згадку про полювання на «Малахітового носорога», і про затишну та дружню атмосферу, яка панувала на фестивалі.

Фото Юрій Кархут

Коментарі (2)
  • Сергей Запиченко

    Також запрошую відвідати мою сторінку на поетичному сайті: https://www.stihi.in.ua/avtor.php?author=52066

  • Сергей Запиченко

    Хороша стаття! Тільки невеличка поправка: слово "бард" особисто мені не зовсім підходить. Більш підходящий термін "автор-виконавець".
    Запрошую на свій ютуб-канал: https://www.youtube.com/channel/UCX23GZ0GGeHnewUhWSOiTFQ/videos?view_as=subscriber

Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up