Пішоходи-самогубці, чи водії - козли?

Ставлення пішоходів до водіїв і навпаки. Кожен день ми чуємо, що десь трапилася аварія, що хтось потрапив під колеса автомобіля, що хтось когось збив. Але давайте подивимося на проблему з боку. Хто важливіший на дорозі? Водій чи пішохід?

Ось перший випадок: їду по Хмельницькому шосе. На пішохідний перехід виходить дівчина, років 16, з бананами у вухах (з навушниками). Пропускаю. Вона проходить і я починаю рух на автомобілі. І тут вона раптово розвертається і крокує назад. Звісно, я пригальмував і пропустив її. А якби я в цей момент подивився в дзеркала? Хто б у нас ходив у гіпсі? І таке трапляється у Вінниці по сотні разів на день. Багато пішоходів взагалі не дивляться по сторонах переходячи дорогу. А як же повчання в дитинстві, коли мама, тримаючи за руку, говорила: "Спочатку дивимося наліво, а на середині дороги направо"? Чи у багатьох інстинкт самозбереження пропав? І заберіть від свого вуха зрештою цей телефон, переходячи дорогу.

Другий випадок, але тут-то про водіїв. Їду я з боку “Урожаю” в сторону Універмагу. Праворуч їде автомобіль, я в лівій смузі. І тут від “Бастилії” заднім ходом аж на ліву смугу виїжджає сіра BMW. Природно, я пригальмував і посигналив, мовляв, "Куди ти преш?" Чекаю поки горе-водій дасть дорогу і від'їде. Але з бехи вилізла дівчина і почала кричати в мою сторону, що я козел. Я аж в ступор впав ... Я? Козел? За що? Це я чи що мало не вліпив дві машини? І таких випадків у Вінниці море, коли водії, що купили "за сало" свої права, починають чудити на дорогах. Але те, що водії не пропускають пішоходів - правда. Ну невже так важко пригальмувати і пропустити людину?

Кожен вінничанин повинен розуміти, що ми всі, будь-то пішохід, велосипедист, мотоцикліст, водій, є учасниками дорожнього руху. Ставтеся з повагою до всіх, хто на дорозі. Якщо переходите дорогу - почекайте, поки біля вас збереться кілька людей і йдіть по переходу як по подіуму. Бачите, що не встигаєте вийти на пішохід, а авто їде - пропустіть - отримаєте +1 в карму. А водіям хочеться сказати - водіть з розумом і якщо пропустите зайвого пішохода, десь там на небі ДАІшний Бог поставить вам галочку. 

 

Коментарі (20)
  • Вовк Андрей

    Как то проходил свидетелем по ДТП. Бабка очень резво бежала вперед (как для своих 75), потом резко сдала назад, и когда таксист уже хотел спокойно проехать - резко, как камикадзе, снова бросилась под машину. Перелом бедра, таксист оплатил лечение, я сьездил с ним на следственные действия. Вроде обошлось, хотя бабулина дочка хотела упрятать таксиста на нары.

    Как говорил Форрест Гамп - Шит хеппенед.
  • Зєрщиков Олександр

    У м. Вінниці в 2014 році - 14 загиблих на дорозі!!! З них 8 пішоходів, + 1 велосепедист!!! Ось така сумна річ!

    А пішоходам потрібно збільшити штрафи за перехід у невстановленому місці. хоча будуть думати!!!

    І згоден, що навчати треба з дитинства і власним прикладом батьків, а не розказувати дитині, що треба ходити по пішохідному переходу, а само при цьому бігати як "олень"
  • Анонім

    этому с детства должны учить,для своей же безопасности,сколько случаев зафиксировано о переходе дороги пешеходом в не положенном месте,которое спровоцировало аварию,подставляя водил.Наши люди не скоро научаться этим простым правилам и уважению,к сожалению.
Харків. Людський. Гідний.

Звідси до Бєлгорода – 80 км. До кордону з росією – 30. Півгодини на танку. Або шість годин пішки. Позаду мене...

Вогнеборці. Пожежні машини. Місто. Кілька думок.

Сьогодні сталася трагічна подія у Вінниці — пожежа на Бевза. (Репортаж з місця події). Там, у вогні, загинула дівчина....

Беларусь разберется сама

Мало кто знает, но во мне течет кровь белорусов. Там были рождены мой прадед, дед, отец. Там сейчас живут мои самые близкие...

Досить вже!

Минули вибори. Президентські. За ними парламентські. Будуть і місцеві. Але мій короткий текст буде не про те. А про нас з...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up