На зборах ГО «Соціальна Інклюзія» презентували веб-застосунок, який створив вінничанин з інвалідністю.

              У центрі обслуговування людей з інвалідністю «INVA-INFORM» при Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва, 5 січня, відбулися збори ГО «Соціальна Інклюзія». На зборах голова правління ГО «Соціальна Інклюзія» Олена Введенська розповіла всім присутнім про себе, про плани ГО «Соціальна Інклюзія».

              Свою доповідь пані Олена робила за допомогою програми перевтілення тексту в голосовий контент. Цю програму розробив вінничанин Богдан Шафранський.

Ось, що розповідає про себе і свою програму Богдан: «Мені 23 роки. У мене є особлива проблема з мовою, але я веб-розробник і створив веб-сервіс «Читання тексту вголос». Як розчаровує, коли хтось кращий за вас, і це не тому, що вони розумніші, а просто мають краще місце, ніж ви. За свої 23 роки я пережив чимало поганих ситуацій, пов’язаних із моєю промовою. У мене дизартрія, і це заважає мені жити повноцінним життям. Я не можу спілкуватися з людьми сам, вести діалог. З цієї причини я вирішив розробити веб-сервіс «ICanSpeak», який призначений для людей, які мають проблеми з мовою. Він читає написаний текст словами, у той час як текст читається, ви можете написати інший текст. таким чином, можна вести діалог із коханою людиною, що має проблеми з мовою. Ця послуга абсолютно безкоштовна й доступна 24 години на добу».

Посилання на веб-ресурс Богдана Шафранського

               На зборах також виступала бухгалтер «Вінницької газети» Олена Ковтонюк, яка має дружні стосунки з головою правління ГО «Соціальна Інклюзія» Оленою Введенською.

               Співзасновник і член правління ГО «Соціальна Інклюзія» Вячеслав Очеретний також привітав усіх присутніх із Новорічними святами і сказав про важливість створення «Соціальної Інклюзії». А вінницький реп-виконавець і автор пісень Олексій Скрипаченко теж коротко розповів про себе й заспівав одну зі своїх пісень.

                Правління ГО «Соціальна Інклюзія» наголошує, що основна ідея діяльності організації полягає в тому, щоби створити умови для згуртованого середовища самодостатніх людей, які обізнані щодо своїх прав та можливостей і мають уявлення, яким чином їх реалізувати. Саме тому першим проєктом, який реалізує «Соціальна Інклюзія» в партнерстві з Вінницькою обласною універсальною науковою бібліотекою імені К. А. Тімірязєва, є «Участь людей з інвалідністю в прийнятті рішень у своїх громадах: вчимося застосовувати громадські технології».
Організація запрошує всіх небайдужих людей до співпраці.

Посилання на сторінку Олени Введенської

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up