Міжнародна «Премія Іверія» у Вінниці нагородила переможців з України

У Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва, 25 червня, відбулось нагородження українських переможців Міжнародного конкурсу літературного та художнього мистецтва «Премія Іверія». (Іверія — це стародавня назва Грузії)

Проєкт «Премія Іверія» реалізується видавництвом «Грузинська еліта» та «Соціальним підприємством Особливий журнал» із благословення предстоятеля Грузинської Православної Церкви, Католікоса-Патріарха всієї Грузії, архієпископа Мцхета-Тбіліського, митрополита Бічвінта і Цхум-Абхазії, Святійшого Іллі ІІ. Керівник проєкту Нугзар-Петре Чіаберашвілі, — князь, письменник, редактор газети «Дроеба», видавець «Дім грузинської еліти».

Конкурс, який був започаткований у 2013 році, має величезну популярність на території Грузії, а упродовж останніх трьох років є міжнародним. Цього року в конкурсі взяли участь понад 100 учасників із семи країн: Грузії, Вірменії, Польщі, Румунії, Литви, Туреччини та України.

Представники премії і члени журі «Премія Іверія» приїхали до Вінниці для нагородження українських переможців. Серед письменників-переможців, які отримали почесне звання лауреатів були: Оксана Пойда, Юрій Прокопенко, Петро Скорук із Вінниці та Галина Березюк і В’ячеслав Умнов зі Львівщини, а також Анна Матвєєва (вокалістка рок-гурту «Мій дотик»), як переможниця пісенного онлайн конкурсу.

Вінничани і львів’яни гідно представили Україну на цьому міжнародному конкурсі, про що свідчать схвальні відгуки членів журі, нагороди, дипломи і звання лауреатів «Премія Іверія». Зокрема, представники Грузії наголошували на тому, що українці і грузини дуже схожі по духу, по боротьбі, за гостинністю й щирістю. Вони пишаються тим, що творча спадщина наших країн поєднується не тільки завдяки видатним постатям Лесі Українки, Давида Гурамішвілі, але й завдяки втіленню таких проєктів як «Премія Іверія» на території України. Пишаються тим, що Україна першою з країн, які брали участь у конкурсі, приймає в себе представників Грузії і сприяє розширенню премії в міжнародному форматі.

В Україні проєкт реалізує Громадська організація «Об’єднання осіб особливих потреб України», яку очолює Дмитро Швець. Партнерами заходу вручення премії у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва, були Вінницька обласна організація ВОІ СОІУ на чолі з Віталієм Діденко, Благодійний фонд Максима Чайки, Гайструк Арт-студія, кафе «Смачний їжак» та флористичний простір «Je t`aime».

Після заходу всі учасники змогли подивитися чудову виставу «За двома зайцями» у Вінницькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені М. К. Садовського. Керівництво театру люб’язно надало 40 квитків на цю виставу.

Також представники премії побували в етері програми «Людський фактор» із Наталією Тодоровською на радіо «Місто над Бугом», де розповіли вінничанам про проєкт «Премія Іверія» й розвиток та співпрацю з Україною.

Відео запису програми 


 

 

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up