ДОТ-стратегія та психосоціальний супровід хворих на туберкульоз

У 2018 році ми розпочали реалізацію масштабного проекту по впровадженні ДОТ-стратегії та психосоціального супроводу хворим на туберкульоз, які знаходяться на амбулаторному етапі лікування. Це  І-ІІІ категорія та хворі, які хворіють на мультирезистентний туберкульоз. Проект реалізовувався у тісній співпраці з ВСТМО «Фтизіатрія».

Нами було залучено близько 300 надавачів послуг. Це 300 людей, які щоденно контактували з хворими, бачили пацієнта, відслідковували прийом препаратів, відслідковували його самопочуття, визначали побічні дії під час лікування.

У 2018 році було роздано 1400 продуктових наборів (602 набори для І-ІІІ категорії та 797 наборів для мультирезистентних пацієнтів). Це та опція, яка дала можливість малозабезпеченим сім’ям трохи покращити своє харчування. Також у такий спосіб ми мотивували пацієнтів. Після місяця лікування вони отримували продуктові набори вагою 13-15 кілограмів.

Нами було залучено майже всі райони. Найбільша активність по співпраці та кількості пацієнтів була у місті Вінниця, також Козятинському, Вінницькому, Жмеринському Липовецькому, Хмільницькому та Барському районах.

По кількості клієнтів, яких ми супроводжували у 2018 році, якщо говорити про І-ІІІ категорію, загалом охоплено 313 осіб. Лікування завершили 110 осіб, вилікувано 27, невдалого лікування 5, перервали лікування 1 особа і смерть пацієнта 2 особи. Частина з цих хворих перейшла у 2019 рік. Ми їх не залишили, продовжуємо супроводжувати, доставляти медикаменти і надавати психосоціальний супровід.

Якщо говорити про мультирезистентний туберкульоз, то супроводом було охоплено 175 осіб, лікування завершило 16, вилікувано 17, невдалого лікування, на жаль, було 9 випадків перервало лікування 3 особи і 4 пацієнти померло. Також велика частина пацієнтів, це близько 90 осіб, перейшло у 2019 рік. Ми  їх також продовжуємо супроводжувати.

У минулому році ми доставляли ліки 6 днів на тиждень, цьогоріч ми доставляємо щодня. Тобто надавач послуг щодня, без вихідних та свят  відслідковує, як пацієнт прийняв пігулку.

Цьогоріч у нас з’явився новий напрямок, який теж стосується туберкульозу. Ми отримали від Глобального фонду тести. Цей напрямок також реалізується спільно з двома медичними установами. Підписано договір про співпрацю з Вінницьким обласним центром СНІДу та ВСТМО «Фтизіатрія». Тестування відбувається на аналізі сечі. Цей напрямок спрямований безпосередньо для ВІЛ позитивних людей і ми маємо можливість на базі центру СНІДу, стаціонару виявити хворого, у якого тест покаже позитивний тест на туберкульоз. Приводити його до лікарів «Фтизіатрії» на обстеження та направлення на відповідну діагностику. І якщо діагностика підтвердить позитивний результат, лікарі призначають лікування, ми, зі свого боку, беремо пацієнта під супровід та впровадження ДОТ-стратегії.

 

Коментарі (0)

Україна готується до плану переходу на державне фінансування і наша організація теж веде активну підготовку. Чесно кажучи,...

У 2018 році ми розпочали реалізацію масштабного проекту по впровадженні ДОТ-стратегії та психосоціального супроводу хворим...

Небезпека під ногами

Ви чи ваша дитина необережності вкололися невідомим шприцом. Що робити в таких випадках? По-перше, необхідно місце контакту...

«Світ без тюрем» - не просто гасло, а стратегічна ціль

Що в гірших умовах живе людина у виправній колонії, то менше за все вона хоче після звільнення повернутися назад. А отже...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up