Ціна блокади або країні потрібен діалог

Ціною блокади може бути нульове зростання нашого ВВП в цьому році та вірогідна 20 % девальвація гривні до 30-32грн/$.  Ми можемо втрачати по 170 мільйонів доларів на місяць валютноі виручки. B результаті сальдо поточного рахунку платіжного балансу може погіршитися приблизно на 2 млрд доларів. Продовження блокади до кінця року може уповільнити зростання ВВП до 0,1 -1,5% в поточному році. 
Я би не хотів давати оцінку цим подіям, оскільки така оцінка буде негативно сприйнята значною частиною українців. Неважливо якою – тією, що вимагає її зняти або тією, що підтримує блокаду. 
З приводу блокади є багато протилежних думок.  Починаючи від “Блокаду ми не підтримуємо, але й вчинити нічого не можемо” та закінчуючи “Нехай знімають блокаду, аби не виключали світло” або “Нехай відключають світло, але блокада триватиме”. 
Україні потрібен діалог. Під час діалогу мають враховуватись усі ці різниці в поглядах, що існують в країні. Kонстатація розбіжностей та обережне висловлювання можливих шляхів їх подолання - єдиний шлях вирішення кризи.

Коментарі (7)
  • Alexey Shytov

    Диалог возможен только с применением невербальных методов убеждения- таких как Ураган, Смерч, Точка У. Как говорил капитан Смоллет: "Я закую вас в кандалы и предам справедливому суду".

    Съезди на передок - попробуй там диалог начать))))

    Андрій Тимчук reply Alexey Shytov

    згоден
  • Дмитро Герус

    Кого з ким?
У новому році чекаємо плавну девальвацію гривні

Протягом поточного року гривню підкріплювали стабільно високі ціни на провідні групи товарів українського...

У нас самые красивые девушки в мире, самые низкие в Европе налоги, доступное дошкольное образование, прекрасная еда, малый...

Сегодня начался мировой финансовый кризис

Индекс мировых акций MSCI World, который отслеживает почти 50 стран упал почти на 10% за неделю — худший показатель...

Ha выборах Президента возможны сюрпризы

Сегодня мы являемся свидетелями уникальной по прозрачности предвыборной гонки.   Ошибка любой из сторон может...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up