З важким перебігом коронавірусу в лікарнях лікуються понад 500 вінничан

З важким перебігом коронавірусу в лікарнях лікуються понад 500 вінничан
  • В опорних лікарнях області, станом на ранок 9 листопада, на стаціонарі із підтвердженим COVID-19 перебуває 555 дорослих та 3 дітей.
  • Ще 786 дорослих та 12 дітей лікуються з підозрою на коронавірус.

Ситуація по області

Про поточну ситуацію із захворюваності на коронавірус в області поінформував завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України Степан Томин.

За його інформацією, впродовж минулої доби усіма лабораторіями дослідили 1432 зразки (в т.ч. ОЛЦ — 940, Меділабс — 542, Центр СНІДу — 0, міський лікувально-діагностичний центр — 62).

Степан Томин повідомив, що у лабораторіях обласного лабораторного центру методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено досліджено 112 тисяч 509 зразків. У результаті досліджень у 12 569 випадках виявлений коронавірус.

Відео дня

На даний час є в наявності тест-систем для ампліфікації на 12 300 досліджень, та наборів для екстракції РНК на 11 900 досліджень.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА, в опорних лікарнях області, станом на ранок 9 листопада, на стаціонарі із підтвердженим COVID-19 перебуває 555 дорослих та 3 дітей, з підозрою на коронавірус — 786 дорослих та 12 дітей.

Ситуація по Вінниці

У місті продовжують хворіти 1778 людей з COVID-19. За останній тиждень від ускладнень, спричинених коронавірусом, у Вінниці померло 10  пацієнтів. Всі вони старші 62 років і мали супутні захворювання: цукровий діабет, серцево-судинні хвороби.Про це повідомляють у вінницькій мерії.

Стосовно динаміки нових випадків інфікування, то показник захворюваності становить 1586 на сто тисяч населення. Зростання захворюваності відбувається дуже стрімко. Летальність у Вінниці складає 1,5 %, по Україні вона становить 1,8 %.

— Хочу ще раз наголосити на важливості дотримуватись всіх протиепідемічних правил: носити маску в громадських місцях, дотримуватись дистанції, дезінфікувати руки, — каже директор департаменту охорони здоров'я міської ради Світлана Стефанкова.

За останні два тижні у Вінниці зареєстрували 1254 випадки інфікування коронавірусом. За останню добу 94 випадки. Всього з початку пандемії померло 88 вінничан.

Темпи одужання хворих 

У Вінниці показник вінничан, які одужали, становить 1081,7 осіб на сто тисяч населення, що значно перевищує показники по Україні — 495,3. Про це свідчать статистичні дані.

З початку пандемії станом на 8 листопада у Вінниці лабораторно підтверджено 5 тисяч 870 випадків інфікування коронавірусом. Одужало 4 004 пацієнти (68,2%).

Продовжують хворіти 1778 людей. З них 93% пацієнтів лікуються амбулаторно. 124 особи або 7%, перебувають на стаціонарі. Це люди з позитивним результатом ПЛР-тесту та важким перебігом хвороби.

Крім того, на стаціонарному лікуванні перебуває ще 130 людей з підозрою на ковід і 59 пацієнтів з імовірними випадками захворювання, які мають клінічно виражені симптоми, але результат ПЛР-тесту негативний.

У Вінниці одужало 68,2% від загальної кількості захворілих вінничан. В Україні цей становить майже 45%, у Вінницькій області — 57,2%. 

Лікарі докладають багато зусиль, щоб рятувати людей, і звертаються до вінничан з проханням дотримуватись протиепідемічних правил і не наражати на небезпеку себе та оточуючих

 

Читайте також:

Нові дані по COVID-19: яка ситуація в Україні та на Вінниччині на 9 листопада?

На апаратах штучної вентиляції легень та кисневій підтримці знаходяться 460 вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (53)
  • Лідія Кравчук

    ++++++++
  • Валентина Валентина

    Больше двигаемся, занимаемся физкультурой, хорошо высыпаемся и питаемся нормально, поменьше стресса и страха и никакой ковид нам не страшен!

    Laura Palmer reply Валентина Валентина

    Валентина Валентина да. Не пили, не курили. Так среагировал организм.

    Валентина Валентина reply Валентина Валентина

    Laura Palmer потому что паника и агония- это инстинкт самосахранения (страх смерти)! А люди которые умирают вели нормальный образ жизни??? Хотите сказать не пили , не курили?

    Laura Palmer reply Валентина Валентина

    Валентина Валентина с чего вьі решили, что я умираю от страха?)
    А вокруг реальньіе люди умирают по настоящему( коллеги и знакомьіе...

    Максим Иванов reply Валентина Валентина

    Что значит питаемся нормально? А  что не нормально ?

    Валентина Валентина reply Валентина Валентина

    Laura Palmer спасибо👍😉наивность верить что все мы обязательно умрем от ковида. Наивность идти на поводу у тех кто загоняет нас в стресс от новостей о ковиде. Ваше прпво, пока вы сидите дома и "умираете" от страха о ковиде, я в это время укрепляю свой иммунитет и наслаждаюсь жизнью.

    Максим Иванов reply Валентина Валентина

    Ковиду иммунитет как мертвому  припарка. Ковиду без разницы какой иммунитет.

    Laura Palmer reply Валентина Валентина

    Валентина Валентина ваш оптимизм граничит с наивностью
  • Валентина Попадюк

    Немає грипу, витіснив ковід до Вашого відома
  • Оксана Васьковська

    Якщо пневмонія без теста ковіду, то в лікарню не беруть?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up