Не COVIDом єдиним. Яка в області ситуація з грипом та де найбільше хворих

Не COVIDом єдиним. Яка в області ситуація з грипом та де найбільше хворих
фото: ukrainian.voanews
  • Вінничани хворіють на різні недуги. Не відступає коронавірус, але не оминули нас і сезонні вірусні інфекції.
  • Спеціалісти МОЗ поділилися, яка ситуація з захворюваністю на грип та ГРВІ в нашій області.

Наприкінці тижня Вінницький лабораторний центр звітує про епідемічну ситуацію з грипу та ГРВІ у Вінницькій області. Станом на 26 березня, за їхніми даним, спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на ці недуги. Тим часом на цьому тижні медичну допомогу з даного питання потребували понад 8000 мешканців регіону.

— Захворюваність склала 521, 3 випадки на 100 тис. нас. та є на 7,8 % нижчим базового рівня. Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 8020 осіб, серед захворілих 1614 (20,1 %) дітей. Було госпіталізовано 78 осіб в т. ч. 41 дітей. Летальних випадків не зареєстровано, — відзначають у лабораторному центрі.

Де найбільше хворих? Виявили спалахи у місті Ладижин та п'ятьох районах: Барському, Вінницькому, Козятинському, Калинівському та Тиврівському.

Відео дня

Відзначимо, що з початку епідемічного сезону на Вінниччині щеплення отримали 22 тисячі 604 людини.

Як відрізнити COVID-19 від грипу за першим симптомом?

Дослідники Університету Південної Кароліни опубліковані дійшли висновку, що вже при перших симптомах видно, чи це COVID-19, грип чи застуда та обрати своєчасне лікування. Вони проаналізували тисячі історій хвороб респіраторних захворювань, звертаючи увагу на послідовність появи симптомів. На основі отриманих даних, склали найбільш вірогідні послідовності появи симптомів коронавірусу та порівняли їх з грипом, застудою та алергією. Їх схему опублікувала Українська правда:

Вчені побудували наступну залежність між основними респіраторними хворобами і їхніми першими симптомами:

  • якщо спочатку піднімається температура — це COVID-19;
  • якщо першим з’явився кашель — це грип;
  • спершу заболіло горло — застуда;
  • сльозяться очі та нежить — це алергія.

Дослідники зауважують, не у всіх недуга протікає однаково. Втім, у переважній кількості випадків, симптоми хвороб проявляються саме у такому порядку.

 

Читайте також:

На Вінниччині COVID-19 забрав уже тисячу життів. Дані по Вінниці та районах

За добу госпіталізували понад п'ять тисяч людей. Дані про COVID-19 на 28 березня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up