На вихідних у Вінниці відкриється Центр вакцинації населення від Covid-19

На вихідних у Вінниці відкриється Центр вакцинації населення від Covid-19
  • На вихідних центри масової вакцинації працюватимуть у 14 регіонах України.
  • У Вінниці Центр вакцинації населення від Covid-19 працюватиме в Експоцентрі.

У Вінницькій міській територіальній громаді 12 та 13 червня буде працювати Центр вакцинації населення від Covid-19. Він розташується за адресою: вул. Соборна, 68,  Вінницька торгово-промислова палата «Експоцентр».

— Вакцину можуть отримати  охочі вінничани, яким уже виповнилося 18 років, — розповідають у прес- службі «Вінницька міська рада».

Центр вакцинації від Covid-19 працюватиме з 10.00 до 14.00. Для щеплення доступна вакцина «CoronaVak».

Відео дня

Усім хто планує отримати вакцину, при собі обов’язково необхідно мати паспорт громадянина України.

А вінничанам, які не мають підписаних декларацій з сімейними лікарями, — окрім  паспорта необхідно взяти з собою довідку про присвоєння ідентифікаційного коду.

Масова вакцинація 

12-13 червня 2021 року понад 30 центрів масової вакцинації будуть працювати у містах 13 областях України та в Києві.

На наступних вихідних планується робота: 

  • у Львівській області 

  • в Одеській області 

  • у Полтавській області 

  • у Херсонській області 

  • у Чернівецькій області;

  • у Київській області 

  • у Києві;

  • у Тернопільській;

  • у Рівненській області;

  • у Дніпропетровській області;

  • у Хмельницькій області 

  • у Житомирській області;

  • у Черкаській області;

  • у Донецькій області.

Здійснювати щеплення будуть мобільні медичні бригади вакциною CoronaVac/Sinovac Biotech. 

— Робота таких центрів дозволяє значно прискорити темпи вакцинації в країні та захистити проти COVID-19 якомога більше українців. Ми бачимо, що з кожним тижнем долучається все більше міст. Ми закликаємо місцеву владу в інших регіонах відкривати нові центри, щоб охопити ще більше людей. Міністерство охорони здоров'я допомагатиме створювати такі центри, забезпечувати їх вакцинами та навчати персонал, — наголосив Головний державний санітарний лікар України - заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін

Нагадаємо, що з 29 травня 2021 року в Україні запустили перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19. Вони відкриваються на стадіонах, спортивних,  навчальних та культурних майданчиках, у торгових центрах, щоб якомога швидше щепити від коронавірусної інфекції усіх охочих. 

На минулих вихідних 14 центрів масової вакцинації працювало в 7 регіонах.

Поки ці центри будуть працювати лише у вихідні дні. У них щеплюють громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ. Вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям.

Обирати вакцину у масових центрах вакцинації не можна. Буде доступна та вакцина, яка є в наявності в Україні. Зараз використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech. 

Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

 

Читайте також:

Україна перейшла в зелену зону карантину. Які обмеження ще діють?

В Україні змінили обмеження карантину. Зеленій зоні відповідає 15 областей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Людмила Маленко

  • Людмила Маленко

  • Наталья Горошко

    Вперед, камикадзе!
  • Юрий Бочков

    ганьба
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up