На порозі «червоної» зони. У Вінниці «ковідних» ліжок майже не залишилось

На порозі «червоної» зони. У Вінниці «ковідних» ліжок майже не залишилось
  • Уже декілька днів у Вінниці не приймають пацієнтів з коронавірусом. Місць у лікарнях не залишилося.
  • Хворих везуть по районах. «Швидкі» працюють з ковідними цілодобово.

— Сьогодні у Вінниці лікарні переповнені пацієнтами з СOVID-19. Людей з Вінниці везуть у лікарні інших районів, бо у обласному центрі немає місць. За словами медиків, кількість важких пацієнтів збільшилась. Станом на ранок 11 березня на стаціонарі в лікарнях області 2270 пацієнтів з підтвердженим COVID-19 та підозрою на коронавірус. З них 1310 пацієнтів у важкому стані, — написала у фейсбук Ірина Борзова.

Ірина, до речі, зробила щеплення проти коронавірусу.

Відео дня

Про складну ситуацію з місцями у лікарнях розповів і очільник ОДА Сергій Борзов. Зазначає, що Вінниччина знову серед лідерів за кількістю нових випадків COVID-19. Попереду нас лише Київ.

— Повірте, ніхто нічого не приховує. Статистика з реальними цифрами. 28 опорних лікарень Вінниччини мають ковідні ліжка. А значить туди підведений кисень, якого там раніше не було. Всього 3250 «ковідних» ліжок в області. Загальна завантаженість — 68%. З киснем — 2993, зайнято — 1310, вільні —1683. Сьогодні з підтвердженим COVID-19 — 1351 пацієнти (1318 дорослих, 33 дитини). 1210 — на кисні, 96 — на СПАП, 4 — на ШВЛ, — каже Борзов. — У місті Вінниці «ковідних» ліжок майже не залишилось. Тому хворих везуть у Тростянець, Крижопіль, Тульчин… Туди, де інфікованих коронавірусом — одиниці.

У Тульчині нині лежить 30 вінничан, у Крижополі — 16.

— По суті, «червоною» область може зробити саме місто Вінниця, — додає Борзов. — Вінниччина у «помаранчевій зоні». Поки що…

У сюжеті ТСН 10 березня розповідали, що вінницька перша міська лікарня заповнена. Усі 60 місць зайняті пацієнтами.

— Жодного вільного ліжка немає, — каже Анатолій Чорний, завідувач інфекційного відділення міської лікарні.

 

Читайте також:

Понад тисяча пацієнтів у важкому стані. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах

Ситуація стала ще складніша. В Україні та на Вінниччині стрімко поширюється COVID-19

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (67)
  • Аліна Вінниця

    Нехай Борзови ще розкажуть - де подівся ковідний фонд?
  • Галина Манзенко

    Чому в Уланові  Хмільницького р -ну закривають лікарню ? Комусь територія гарна з будівлями потрібна?
  • Раиса Градомская

    Народ, коли в Буковель?
  • Василь Голубаха

    Доброго дня! Якщо комусь знадобиться після виписки з лікарні кисневий концентратор то можете звернутись по поводу оренди на тиждень або більше у Вінниці 0931123850 ,  американські апарати на 5л кисню 93% концентрація перевірені. Є нмецькі Respironics EverFlo і американські DeVILBISS 525KS , DeVILBISS 515АKS. Доставка по Вінниці і районах Вінницької області. Кількість апаратів пока невелика. Маски і канюлі до апаратів як опція.

    Кокос reply Василь Голубаха

    Барыжишь,бандюга?А если у тебя их национализировать и отдать в больницы?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:09 Додому «на щиті» повертається Денис Новіцький з Вінницьких Хуторів 20:19 На Вінниччині двоє людей незаконно вирощували сільгоспкультури на прибережних смугах 19:23 Метеозалежним приготуватися: до Землі наближається потужна магнітна буря 18:22 Сапери ДСНС знищили гранату та снаряд часів Другої світової photo_camera Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 17:58 Один пропуск — 20 грн: цікавий спосіб відпрацювання пропущених пар в Барському коледжі 17:15 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 17:07 Аби захопити вінницький кар'єр, хабарники пропонували мільйон доларів полковнику СБУ photo_camera 16:23 Сорок діячів культури і мистецтв Вінниччини отримуватимуть стипендії ОВА 16:17 «Таких як він, ніколи більше не буде». Вінниця попрощалася з Назарієм Гринцевичем 15:21 У Вінниці затримали водія, який був під дією двох наркотиків 15:15 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:30 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up