Допомагає здолати похмілля. Класичний рецепт збірної м'ясної солянки

Допомагає здолати похмілля. Класичний рецепт збірної м'ясної солянки
  • Страву спочатку готували з решток чи обрізків м'ясних продуктів.
  • У давні часи солянка була популярна на похмілля і називалася «похмелкою».
  • Публікуємо рецепт, який може знадобитися вам після святкування Нового року.

З 18-того століття солянка зникла зі столів аристократів. Її можна було зустріти лише в меню простих людей.

Але згодом страва повернулася та увійшла у меню дорогих ресторанів. Її готують в горщиках, в духовці, мікрохвильовій печі.

Є версія, що солянка має таку назву через інгредієнти, які додають в суп — солоні огірочки, оливки, каперси. Подавали страву до міцних спиртним напоям. На ранок супчик теж мав популярність, допомагав врятуватися від похмілля.

Відео дня

Класична збірна м’ясна солянка

Інгредієнти:

  • М’ясо (свинина, яловичина, курка) — 450 г
  • Ковбаса — 100 г
  • Шинка — 100 г
  • Копчене — 100 г
  • Часник — 2-4 зубчики
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Томатна паста — 1 ст. ложка
  • Мариновані огірки — 2-4 шт
  • Маслини — за смаком
  • Каперси — за смаком
  • Сіль, перець, спеції — за смаком
  • Зелень — пучок
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки
  • Сметана, лимон — за смаком

Приготування:

1. Промите охолоджене м’ясо перекладіть в каструлю, залийте водою. Додайте лаврові листочки, поставте посуд на плиту, вогонь встановіть помірний. Варити потрібно не менше двох годин, як тільки вміст каструлі закипить, зменшіть нагрів плити.

2. В цей час наріжте соломкою або кубиками ковбасні вироби, копченості, шинку.

3. Огірочки подрібніть не крупною соломкою, підготуйте маслини або оливки, каперси. Кількість останніх залежить від ваших смаків і бажань.

4. Коли м’ясо буде готове, вийміть його з бульйону для подальшого подрібнення. Поверніть потім знову в каструлю разом з ковбасою, шинкою і копченостями. Відразу ж додайте маслини, огірочки і каперси. Доведіть до кипіння, продовжуйте варити 10-15 хвилин, пише vseznayko.com.

5. Очистіть цибулю, часник. Перекладіть в сковорідку з олією для обсмажування. Коли цибуля стане прозорою, додати томатну пасту і трохи м’ясного бульйону з каструлі.

6. Додайте в сковороду спеції, сіль. Після чого томіть соус не більше 5 хвилин. Можна додати трохи цукру, якщо не любите яскраво виражений кислий смак.

7. Перекладіть вміст сковороди в каструлю, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні страву ще хвилин 5-8.

8. Солянка готова, але не поспішайте відразу подавати на стіл. Щоб смак був насиченішим супчику потрібно час настоятися, 20-30 хвилин буде цілком достатньо.

Страву подають зі свіжою зеленню, шматочком лимона і сметаною. Їжте із задоволенням! 

 

Читайте також:

Концерт, колядки та майстер-класи. Афіша онлайн-заходів на 1-6 січня

«Прозорі офіси» йдуть на вихідні. Графік роботи на свята

ФОТО ДНЯ. З Новим роком вінничан привітали кінологи та їх чотирилапі напарники

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 14 по 21 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 20:05 Незламний вінничанин: історія бійця, який після втрати ноги став чемпіоном photo_camera 19:09 У Вінниці встановлюють нові вуличні кашпо з деревами для затінку та краси photo_camera 18:11 Вінницький художник Володимир Козюк представив виставку «Україна крізь віки» у Страсбурзі photo_camera Від читача 13:38 Петиція для коханого чоловіка і найкращого татка 17:02 Вінниця приймала студентський турнір з настільного тенісу: відомі переможці photo_camera 16:15 Вінниця відзначає Великдень. Як у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці освячували паски photo_camera 16:09 Об'єднані доброю справою: вінничани прибрали територію дитячого будинку перед святами photo_camera 15:04 Браконьєр сіткою наловив карасів на понад 135 тисяч гривень 14:23 Семеро травмованих, серед яких дитина та іноземець: автобус потрапив у ДТП на Вінниччині photo_camera 14:11 Нові технології для безпеки: ДСНС Вінниччини тестує роботів та дрони photo_camera 13:13 Вінницькі студенти розробили унікальні інклюзивні туристичні маршрути 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:54 ЗСУ стримують наступ. Де точилися найзапекліші бої минулої доби? photo_camera 11:43 Маршалок Крассовський та неоготика: чим вражає цвинтар у Сніткові photo_camera 11:34 Безкоштовні щеплення від сказу: з'явився графік для приватного сектору Вінниці photo_camera 11:17 Рідкісне фото Вінниці 1944 року знайшли на Ebay. Його продали майже за 38 євро photo_camera 11:07 Надія та радість на полотні: у Вінниці відкрилася дитяча великодня виставка 10:09 Що варто знати про кліщі? У МОЗ розповіли, як вберегтися 09:51 На Вінниччині за добу згоріли 17 гектарів екосистем та вісім будинків photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up