Допомагає здолати похмілля. Класичний рецепт збірної м'ясної солянки

Допомагає здолати похмілля. Класичний рецепт збірної м'ясної солянки
  • Страву спочатку готували з решток чи обрізків м'ясних продуктів.
  • У давні часи солянка була популярна на похмілля і називалася «похмелкою».
  • Публікуємо рецепт, який може знадобитися вам після святкування Нового року.

З 18-того століття солянка зникла зі столів аристократів. Її можна було зустріти лише в меню простих людей.

Але згодом страва повернулася та увійшла у меню дорогих ресторанів. Її готують в горщиках, в духовці, мікрохвильовій печі.

Є версія, що солянка має таку назву через інгредієнти, які додають в суп — солоні огірочки, оливки, каперси. Подавали страву до міцних спиртним напоям. На ранок супчик теж мав популярність, допомагав врятуватися від похмілля.

Відео дня

Класична збірна м’ясна солянка

Інгредієнти:

  • М’ясо (свинина, яловичина, курка) — 450 г
  • Ковбаса — 100 г
  • Шинка — 100 г
  • Копчене — 100 г
  • Часник — 2-4 зубчики
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Томатна паста — 1 ст. ложка
  • Мариновані огірки — 2-4 шт
  • Маслини — за смаком
  • Каперси — за смаком
  • Сіль, перець, спеції — за смаком
  • Зелень — пучок
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки
  • Сметана, лимон — за смаком

Приготування:

1. Промите охолоджене м’ясо перекладіть в каструлю, залийте водою. Додайте лаврові листочки, поставте посуд на плиту, вогонь встановіть помірний. Варити потрібно не менше двох годин, як тільки вміст каструлі закипить, зменшіть нагрів плити.

2. В цей час наріжте соломкою або кубиками ковбасні вироби, копченості, шинку.

3. Огірочки подрібніть не крупною соломкою, підготуйте маслини або оливки, каперси. Кількість останніх залежить від ваших смаків і бажань.

4. Коли м’ясо буде готове, вийміть його з бульйону для подальшого подрібнення. Поверніть потім знову в каструлю разом з ковбасою, шинкою і копченостями. Відразу ж додайте маслини, огірочки і каперси. Доведіть до кипіння, продовжуйте варити 10-15 хвилин, пише vseznayko.com.

5. Очистіть цибулю, часник. Перекладіть в сковорідку з олією для обсмажування. Коли цибуля стане прозорою, додати томатну пасту і трохи м’ясного бульйону з каструлі.

6. Додайте в сковороду спеції, сіль. Після чого томіть соус не більше 5 хвилин. Можна додати трохи цукру, якщо не любите яскраво виражений кислий смак.

7. Перекладіть вміст сковороди в каструлю, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні страву ще хвилин 5-8.

8. Солянка готова, але не поспішайте відразу подавати на стіл. Щоб смак був насиченішим супчику потрібно час настоятися, 20-30 хвилин буде цілком достатньо.

Страву подають зі свіжою зеленню, шматочком лимона і сметаною. Їжте із задоволенням! 

 

Читайте також:

Концерт, колядки та майстер-класи. Афіша онлайн-заходів на 1-6 січня

«Прозорі офіси» йдуть на вихідні. Графік роботи на свята

ФОТО ДНЯ. З Новим роком вінничан привітали кінологи та їх чотирилапі напарники

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Ексдиректора заводу на Вінниччині судитимуть за розтрату понад п’ять мільйонів гривень 12:10 Парахокей на арені «Льодового клубу»: у Вінниці формують команду для ветеранів та людей з інвалідністю play_circle_filled 11:04 У Хмільнику військовий кинув гранату у двір — вона вибухнула. Вирок суду 10:40 Сон і здоров’я: чому якісний відпочинок важливий для профілактики раку молочної залози (партнерський проєкт) Від читача 12:23 Фейкові виплати по 9600 гривень: українців попереджають про нову схему шахрайства 10:07 «Кожна хвилина вирішувала життя»: як медики вінницького кардіоцентру врятували 14 пацієнтів за день 10:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 09:36 Оперативна інформація для вінничан: де і чому не буде світла та води 9 жовтня 08:56 Загинув у бою на Покровському напрямку: у Вінниці прощаються з воїном Анатолієм Козянчуком 08:06 Цей день, 9 жовтня: яке сьогодні свято, традиції, заборони та прикмети 21:00 У Хижинцях відкрили Алею Слави на честь загиблих Героїв play_circle_filled 20:08 У Вінниці запрацював сучасний кабінет КТ для безкоштовної діагностики 20:06 Старовинний палац Чихачова в Митках: архітектурна перлина захоплює історією photo_camera 19:06 На Вінниччині спіймали браконьєрів, які виловили понад 180 раків 18:13 Жахлива ДТП в Гайсинському районі: три людини загинули, ще троє отримали важкі травми photo_camera 17:33 Стрибок у два-три рази: як змінилися ціни на продукти у Вінниці за п’ять років 17:12 Рецидивіста, який забив чоловіка сокирою на фермі, засудили до десяти років ув’язнення 17:05 Хочеш сісти за кермо вже цієї осені? ТОП-6 автошкіл Вінниці (партнерський проєкт) 16:10 У вінницькій тюрмі неповнолітніх тримали в одиночках — омбудсман звернувся до Мін’юсту 15:50 Нові правила від Кабміну: адвокат пояснює, що зміниться у постановці та знятті з військового обліку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up