Допомагає здолати похмілля. Класичний рецепт збірної м'ясної солянки

Допомагає здолати похмілля. Класичний рецепт збірної м'ясної солянки
  • Страву спочатку готували з решток чи обрізків м'ясних продуктів.
  • У давні часи солянка була популярна на похмілля і називалася «похмелкою».
  • Публікуємо рецепт, який може знадобитися вам після святкування Нового року.

З 18-того століття солянка зникла зі столів аристократів. Її можна було зустріти лише в меню простих людей.

Але згодом страва повернулася та увійшла у меню дорогих ресторанів. Її готують в горщиках, в духовці, мікрохвильовій печі.

Є версія, що солянка має таку назву через інгредієнти, які додають в суп — солоні огірочки, оливки, каперси. Подавали страву до міцних спиртним напоям. На ранок супчик теж мав популярність, допомагав врятуватися від похмілля.

Відео дня

Класична збірна м’ясна солянка

Інгредієнти:

  • М’ясо (свинина, яловичина, курка) — 450 г
  • Ковбаса — 100 г
  • Шинка — 100 г
  • Копчене — 100 г
  • Часник — 2-4 зубчики
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Томатна паста — 1 ст. ложка
  • Мариновані огірки — 2-4 шт
  • Маслини — за смаком
  • Каперси — за смаком
  • Сіль, перець, спеції — за смаком
  • Зелень — пучок
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки
  • Сметана, лимон — за смаком

Приготування:

1. Промите охолоджене м’ясо перекладіть в каструлю, залийте водою. Додайте лаврові листочки, поставте посуд на плиту, вогонь встановіть помірний. Варити потрібно не менше двох годин, як тільки вміст каструлі закипить, зменшіть нагрів плити.

2. В цей час наріжте соломкою або кубиками ковбасні вироби, копченості, шинку.

3. Огірочки подрібніть не крупною соломкою, підготуйте маслини або оливки, каперси. Кількість останніх залежить від ваших смаків і бажань.

4. Коли м’ясо буде готове, вийміть його з бульйону для подальшого подрібнення. Поверніть потім знову в каструлю разом з ковбасою, шинкою і копченостями. Відразу ж додайте маслини, огірочки і каперси. Доведіть до кипіння, продовжуйте варити 10-15 хвилин, пише vseznayko.com.

5. Очистіть цибулю, часник. Перекладіть в сковорідку з олією для обсмажування. Коли цибуля стане прозорою, додати томатну пасту і трохи м’ясного бульйону з каструлі.

6. Додайте в сковороду спеції, сіль. Після чого томіть соус не більше 5 хвилин. Можна додати трохи цукру, якщо не любите яскраво виражений кислий смак.

7. Перекладіть вміст сковороди в каструлю, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні страву ще хвилин 5-8.

8. Солянка готова, але не поспішайте відразу подавати на стіл. Щоб смак був насиченішим супчику потрібно час настоятися, 20-30 хвилин буде цілком достатньо.

Страву подають зі свіжою зеленню, шматочком лимона і сметаною. Їжте із задоволенням! 

 

Читайте також:

Концерт, колядки та майстер-класи. Афіша онлайн-заходів на 1-6 січня

«Прозорі офіси» йдуть на вихідні. Графік роботи на свята

ФОТО ДНЯ. З Новим роком вінничан привітали кінологи та їх чотирилапі напарники

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Помер після п’яти днів боротьби: попрощалися з 22-річним воїном Сергієм Зябченком 20:04 Воду треба кип’ятити: фахівці назвали міста Вінниччини, де якість води не найкраща 19:17 Як подати документи на відстрочку по догляду за батьками з інвалідністю — розповідає адвокат 19:03 Гайсинська громада провела в останню путь захисника Андрія Грабовського photo_camera Від читача 09:59 У Вінниці стартувала всеукраїнська акція «Голос громадян — сила держави» 18:18 Де у Вінниці пропонують бронювання? Огляд актуальних вакансій 18:02 Судитимуть двох чоловіків, які за $20 000 допомагали ухилянтам потрапити до Молдови photo_camera 17:16 Запустили додаткові автобусні рейси на чотирьох маршрутах у Вінниці 17:02 Машина збила жінку на подвір'ї, легковик врізався в трактор, а ще один — у дерево photo_camera 16:51 «Я знайшла Квінту в сміттєвому баці». Біля лікарні Пирогова виявили мертвими трьох собак play_circle_filled 16:04 Одна смерть та 1200 нових випадків: COVID-19 повертається на Вінниччину play_circle_filled 15:01 Відновлюють обов’язкову звітність для бізнесу в Україні 14:12 Чоловік зарізав знайомого ножем під час п'янки у Хмільницькому районі photo_camera 13:13 Воїни України знищили понад 1000 окупантів та 360 дронів за добу photo_camera 12:49 6-річний хлопчик отруївся димом, граючись сірниками, у селі Торків photo_camera 12:12 У Вінниці понад 44 тисячі школярів. У якому закладі найбільше дітей? 11:50 Гігабітний інтернет: швидкість, що змінює правила гри — дізнайся, чому це важливо! (новини компаній) 11:22 Вінничан із восьми років запрошують на флаг-футбол 11:13 Після року розшуків. Повідомили про загибель солдата Владислава Мединського 10:17 Оперативна інформація для вінничан: де і чому не буде світла та води 17 вересня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up