Допомагає здолати похмілля. Класичний рецепт збірної м'ясної солянки

Допомагає здолати похмілля. Класичний рецепт збірної м'ясної солянки
  • Страву спочатку готували з решток чи обрізків м'ясних продуктів.
  • У давні часи солянка була популярна на похмілля і називалася «похмелкою».
  • Публікуємо рецепт, який може знадобитися вам після святкування Нового року.

З 18-того століття солянка зникла зі столів аристократів. Її можна було зустріти лише в меню простих людей.

Але згодом страва повернулася та увійшла у меню дорогих ресторанів. Її готують в горщиках, в духовці, мікрохвильовій печі.

Є версія, що солянка має таку назву через інгредієнти, які додають в суп — солоні огірочки, оливки, каперси. Подавали страву до міцних спиртним напоям. На ранок супчик теж мав популярність, допомагав врятуватися від похмілля.

Відео дня

Класична збірна м’ясна солянка

Інгредієнти:

  • М’ясо (свинина, яловичина, курка) — 450 г
  • Ковбаса — 100 г
  • Шинка — 100 г
  • Копчене — 100 г
  • Часник — 2-4 зубчики
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт
  • Томатна паста — 1 ст. ложка
  • Мариновані огірки — 2-4 шт
  • Маслини — за смаком
  • Каперси — за смаком
  • Сіль, перець, спеції — за смаком
  • Зелень — пучок
  • Рослинне масло — 2 ст. ложки
  • Сметана, лимон — за смаком

Приготування:

1. Промите охолоджене м’ясо перекладіть в каструлю, залийте водою. Додайте лаврові листочки, поставте посуд на плиту, вогонь встановіть помірний. Варити потрібно не менше двох годин, як тільки вміст каструлі закипить, зменшіть нагрів плити.

2. В цей час наріжте соломкою або кубиками ковбасні вироби, копченості, шинку.

3. Огірочки подрібніть не крупною соломкою, підготуйте маслини або оливки, каперси. Кількість останніх залежить від ваших смаків і бажань.

4. Коли м’ясо буде готове, вийміть його з бульйону для подальшого подрібнення. Поверніть потім знову в каструлю разом з ковбасою, шинкою і копченостями. Відразу ж додайте маслини, огірочки і каперси. Доведіть до кипіння, продовжуйте варити 10-15 хвилин, пише vseznayko.com.

5. Очистіть цибулю, часник. Перекладіть в сковорідку з олією для обсмажування. Коли цибуля стане прозорою, додати томатну пасту і трохи м’ясного бульйону з каструлі.

6. Додайте в сковороду спеції, сіль. Після чого томіть соус не більше 5 хвилин. Можна додати трохи цукру, якщо не любите яскраво виражений кислий смак.

7. Перекладіть вміст сковороди в каструлю, перемішайте і тушкуйте на слабкому вогні страву ще хвилин 5-8.

8. Солянка готова, але не поспішайте відразу подавати на стіл. Щоб смак був насиченішим супчику потрібно час настоятися, 20-30 хвилин буде цілком достатньо.

Страву подають зі свіжою зеленню, шматочком лимона і сметаною. Їжте із задоволенням! 

 

Читайте також:

Концерт, колядки та майстер-класи. Афіша онлайн-заходів на 1-6 січня

«Прозорі офіси» йдуть на вихідні. Графік роботи на свята

ФОТО ДНЯ. З Новим роком вінничан привітали кінологи та їх чотирилапі напарники

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Хірурги витягнули 12 магнітів та прикрасу з кишківника дитини photo_camera 20:09 «Кречети» проти піхоти. Як вінницькі гвардійці перетворили джойстик на грізну зброю 19:01 Аавтомат, гранати та набої: їхали на домашнє насильство, виявили — склад зброї photo_camera 18:18 Де вимикають найбільше: порівняли графіки відключень світла у Вінниці та сусідніх обласних центрах Від читача 13:33 Вінничани можуть вивчати італійську мову на безоплатному курсі — деталі 17:34 Скільки перевищень швидкості зафіксували у 2025 році? Ми дізналися та склали карту камер у Вінниці 17:15 «Гроші в землю заривають»: фронтовики шоковані тим, що робиться в тилу 15:51 Без паніки: зима буде зимою, але не катастрофою 14:45 Альпійські шале нового покоління: чому будинки з деревини стають символом сучасного життя за містом (Новини компаній) 14:17 Небезпечна неділя на дорогах Вінниці: семеро травмованих у трьох аваріях photo_camera 14:10 Справу про страшну ДТП біля Сокиринців розглядали в суді: що зараз із постраждалою дівчинкою та її родичами play_circle_filled 13:13 Ніч, коли не було тиші: як українські воїни вистояли під масованими ударами КАБів та дронів photo_camera 12:39 У Вінниці купують 70 квадрокоптерів для потреб ЗСУ. Скільки коштують? 11:32 П’ятеро травмованих у ДТП під Вороновицею, серед них — неповнолітні дівчата 10:23 Оперативна інформація для вінничан: де немає опалення, світла та води 10 листопада 10:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 09:24 «Хотів виростити сина і посадити сад». Вінниця прощається з воїном Володимиром Ковалем 08:10 Сьогодні вітаємо Нестора, Ганну та Ольгу. Історія, заборони та прикмети 10 листопада 08:00 Почалися тривалі відключення світла на Вінниччині: хто і в які годині сьогодні без електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up