Дитина у важкому стані та ще 16 підозр. Головне про коронавірус за 28 березня

Дитина у важкому стані та ще 16 підозр. Головне про коронавірус за 28 березня
  • В Україні 18 днів тому оголосили карантин через пандемію коронавірусу.
  • Ми зібрали важливі новини 29 березня, які ви могли пропустити, але їх варто знати.

Спасо-Преображенський кафедральний собор для того, щоб усі бажаючі змогли долучитися до служби, продовжують проводити її онлайн.

Цьогоріч великодні свята українці вперше зустрічатимуть в умовах карантину. Пропонують проект «Великдень вдома», який не передбачає участь вірян в храмових богослужіннях. Ми запитали у представників місцевого духовенства про організацію прийдешнього свята.

Станом на ранок 29 березня в Україні на коронавірус захворіло уже 418 людей.

Відео дня

Цьогоріч, у зв’язку з карантинними заходами, буде скасована державна підсумкова атестація для учнів четвертих та дев’ятих класів. Тим часом, ЗНО залишать. Обіцяють його провести влітку.

В нашій області є 23 підтвердженні випадки. 22 хворих у стабільному стані, одна дитина — у важкому. Подробиці про ситуацію розповідає очільник області Владислав Скальський.

Правоохоронці контролюють, щоб громадяни під час карантину не збиралися групами та радять сидіти вдома. Профілактичну бесіду на днях поліцейські провели групі підлітків, які влаштували пікнік.

На блокпостах навколо Вінниці немає лікарів та обіцяної дезинфекції. На місцях був наш журналіст та з'ясував, що там відбувається.

Як впоратися з самоізоляцією? Читайте поради від астронавта NASA. Також нашому журналісту психолог пояснила поведінку вінничан під час карантину.

Попри карантин пенсії вінничанам виплачуватимуть вчасно.

29 березня зафіксований перший в Україні летальний випадок серед політиків. Від коронавірусу помер ексзаступник голови Київської ОДА Олег Міщенко.

МОЗ повідомляє, що від сьогодні,  29 березня, Україна працюватиме за оновленими медичними стандартами надання медичної допомоги хворим на COVID-19 — пацієнтів з легкою формою захворювання, які не мають ризику ускладнень, а також пацієнтів, що одужують та вже не потребують цілодобового нагляду лікарів, рекомендовано лікувати амбулаторно, тобто в домашніх умовах.

— При цьому лікарі забезпечують постійний контроль поточного стану пацієнта і його контактних осіб за телефоном та/або можуть здійснювати виїзні консультації з дотриманням правил інфекційного контролю, — додають у повідомленні.

Відстежувати у реальному часі ситуацію з коронавірусом (кільки хворих та де) можна у таблиці за посиланням. У трійці країн, де найбільше хворих США, Італія та Китай.


Зневажати своїм здоров'ям та наражати на небезпеку інших нині найбільша помилка. Дотримуйтесь карантину, сидіть вдома. А ті, хто повернувся з-за кордону, не забувайте про 14 днів карантину.
 

 

Читайте також:

Гарячка, сухий кашель, біль в очах. Про ознаки та перебіг коронавірусу розповів сімейний лікар

Вісім вінницьких медпрацівників підхопили коронавірус. Головне про хворобу за 28 березня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up