Дитина у важкому стані та ще 16 підозр. Головне про коронавірус за 28 березня

Дитина у важкому стані та ще 16 підозр. Головне про коронавірус за 28 березня
  • В Україні 18 днів тому оголосили карантин через пандемію коронавірусу.
  • Ми зібрали важливі новини 29 березня, які ви могли пропустити, але їх варто знати.

Спасо-Преображенський кафедральний собор для того, щоб усі бажаючі змогли долучитися до служби, продовжують проводити її онлайн.

Цьогоріч великодні свята українці вперше зустрічатимуть в умовах карантину. Пропонують проект «Великдень вдома», який не передбачає участь вірян в храмових богослужіннях. Ми запитали у представників місцевого духовенства про організацію прийдешнього свята.

Станом на ранок 29 березня в Україні на коронавірус захворіло уже 418 людей.

Відео дня

Цьогоріч, у зв’язку з карантинними заходами, буде скасована державна підсумкова атестація для учнів четвертих та дев’ятих класів. Тим часом, ЗНО залишать. Обіцяють його провести влітку.

В нашій області є 23 підтвердженні випадки. 22 хворих у стабільному стані, одна дитина — у важкому. Подробиці про ситуацію розповідає очільник області Владислав Скальський.

Правоохоронці контролюють, щоб громадяни під час карантину не збиралися групами та радять сидіти вдома. Профілактичну бесіду на днях поліцейські провели групі підлітків, які влаштували пікнік.

На блокпостах навколо Вінниці немає лікарів та обіцяної дезинфекції. На місцях був наш журналіст та з'ясував, що там відбувається.

Як впоратися з самоізоляцією? Читайте поради від астронавта NASA. Також нашому журналісту психолог пояснила поведінку вінничан під час карантину.

Попри карантин пенсії вінничанам виплачуватимуть вчасно.

29 березня зафіксований перший в Україні летальний випадок серед політиків. Від коронавірусу помер ексзаступник голови Київської ОДА Олег Міщенко.

МОЗ повідомляє, що від сьогодні,  29 березня, Україна працюватиме за оновленими медичними стандартами надання медичної допомоги хворим на COVID-19 — пацієнтів з легкою формою захворювання, які не мають ризику ускладнень, а також пацієнтів, що одужують та вже не потребують цілодобового нагляду лікарів, рекомендовано лікувати амбулаторно, тобто в домашніх умовах.

— При цьому лікарі забезпечують постійний контроль поточного стану пацієнта і його контактних осіб за телефоном та/або можуть здійснювати виїзні консультації з дотриманням правил інфекційного контролю, — додають у повідомленні.

Відстежувати у реальному часі ситуацію з коронавірусом (кільки хворих та де) можна у таблиці за посиланням. У трійці країн, де найбільше хворих США, Італія та Китай.


Зневажати своїм здоров'ям та наражати на небезпеку інших нині найбільша помилка. Дотримуйтесь карантину, сидіть вдома. А ті, хто повернувся з-за кордону, не забувайте про 14 днів карантину.
 

 

Читайте також:

Гарячка, сухий кашель, біль в очах. Про ознаки та перебіг коронавірусу розповів сімейний лікар

Вісім вінницьких медпрацівників підхопили коронавірус. Головне про хворобу за 28 березня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up