Чує серцем, говорить очима. Маленький екстрасенс з Івано-Франківщини (Пресс-служба БФ "Промінь тепла")

Чує серцем, говорить очима. Маленький екстрасенс з Івано-Франківщини (Пресс-служба БФ "Промінь тепла")

Дворічний Владик Варвадюк має надзвичайні здібності. Він екстрасенс… Справжнісінький. Про це знає усе його рідне село Баня-Березів на Івано-Франківщині. І очі у Владика уважні такі та темні, як дві перестиглі вишні. Будь-хто із «Битви екстрасенсів» позаздрив би тому, як у хлопчини розвинена телепатія. Він без слів розуміє свою матусю Іванку, а відповідає їй одним тільки поглядом. Ну, буває ще рученятами махне, або ніжками затупотить.

Розвивати телепатію Владика змусила вроджена вада – нейросенсорна глухота. За все своє коротке життя малюк не почув жодного звуку. Взагалі. Він живе у суцільній тиші.

Чутки про надзвичайні здібності хлопчика селом поширилися після одного страшного випадку. Владик з мамою пішли зустрічати старшу сестру зі школи. Першим помітивши любу сестричку, Владик, як помчить уперед на всій своїй дитячій швидкості. Саме в цей момент на дорозі з’явилася вантажівка.

Іванка хапає руками повітря перед собою, два кроки стають нездоланними, і вона кричить щодуху:

– СТІЙ!

І Владик, глухий на обидва вушки зупинився. І вантажівка теж зупинилась… І світ Іванчин зупинився. Вона обіймає свого синочка, вона тримає його в руках, притискається до рідного тільця і не чує, як б’ється синове серце. Цілу вічність Іванка взагалі нічого не чує.

– Мамо, мамо! Мамусю, все добре, з Владиком усе гаразд, мамо! – проривається доньчин голос. – Піднімайся, мамо. Ходімо додому.

Іванка підвелася, взяла синочка на ручки, а донечку за руку і повела дітей до дому. З тих пір усе село знало, що Владик – телепат. Він чує мамин голос серцем, бо вуха його не працюють, а тільки прикрашають малу голівку.

А Іванка з тих пір знала, як живеться її сину у світі без звуків. Вона не чула, як б’ється серце її сина, як кличе її дочка, вона взагалі нічого не чула. І це було страшно. Дуже страшно – не чути життя.

Владик чує серцем, а говорить очима. Він справжній екстрасенс. Він великий сміливець. Владик росте і розвивається у тиші, а для повноцінного розвитку дитині треба чути людську мову. Глухі від народження люди ризикують стати розумово-відсталими. А Владик на це не заслуговує, бо дуже в нього розумні та гарні оченята-вишеньки.

Після другого обстеження у лорінституті лікарі поставили Владика у чергу на кохленіарну імплантацію. Операцію оплачує держава. Однак, чекати зцілення Владику треба 4-5 років, тому що у черзі він аж 416-ий.

Глухота дуже негативно впливає на розумовий розвиток дитини. Якщо Владик до 6-7 років проживе у тиші, він вже ніколи не наздожене ровесників і залишиться інвалідом, стане розумово-відсталим. В його мозку не встановиться зв'язок між словами та предметами навколишнього світу.

Вихід із ситуації є. Це потужні слухові апарати для двох вушків Владика. З їх допомогою малюк почне чути вже зараз, у свої два роки.

Вчасна поява слуху дозволить малюкові заговорити. Іванка почує з вуст синочка перше слово. Хлопчик проживе роки очікування операції без втрати для розумового розвитку.

Слухові апарати, які надала держава, не допомагають. У Владика Варвадюка не працюють обидва вуха. Йому потрібно придбати два надпотужних слухових апарати на загальну суму 100 000 гривень. Для родини Варвадюків це не підйомна сума, вони за допомогою небайдужих людей зібрали 40 000 гривень, необхідно ще 60 000 гривень.

Допомогти увімкнути звуки усього світу для маленького Владика ви можете тут:

http://bit.ly/AllCardp (платіжною карткою будь-якого банку світу) в призначені платежу вказати: для Влада

___________________________________

або на картку ПриватБанку: 5169 3305 1671 9553 (картка "Ключ до рахунку" БФ "Промінь тепла", Потапов О.С. – керівник фонду, в призначені платежу вказати: для Влада).

___________________________________

Реквізити фонду:
Отримувач: БО БФ “Промінь тепла”
Код ЄДРПОУ: 42513063
Рахунок: 26006055344417
Назва банку: ПАТ КБ "Приватбанк"
Код Банку (МФО): 302689
Призначення платежу: Благодійна пожертва для Варвадюка Владислава

___________________________________

Документи Варвадюка Владислава:
Медичний висновок на дитину: http://bit.ly/DovidkaVarvadukVlad
Програма реабілітації дитини з інвалідністю: http://bit.ly/ProgramaVarvaduk

___________________________________

Щодо будь-яких питань можна зателефонувати до фонду: +380688711125

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up