Через карантин скоротили авіаперельоти, відмінили чартери. Але автобуси з Європи — їздять

Через карантин скоротили авіаперельоти, відмінили чартери. Але автобуси з Європи — їздять
  • Заборона масових заходів і закриття навчальний закладів: з 12 березня на три тижні в Україні ввели загальнонаціональний карантин.
  • Вінницька міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій погодилась на цей період закрити школи і гуртки, а дитсадки — перевести на особливий режим роботи.
  • Чи зможуть вінничани вільно пересуватися під час тритижневого карантину та чи їдуть з карантинних країн люди до нас, дізнавалася журналістка 20minut.ua.

Щоб не допустити поширення захворювання COVID-19, уряд ухвалив рішення з 12 березня по 3 квітня ввести карантин. Прийняті сьогодні, 11 березня, запобіжні заходи передбачають закриття шкіл, заборону масових заходів до 200 осіб, закриття авіасполучень з деякими країнами та більшої частини контрольно пропускних пунктів. 

Сьогодні Україна входить в п'ятірку європейських країн, де найменше хворих на коронавірус, офіційно зареєстровано один хворий. По одному інфікованому також в Монако, Ліхтенштейні, Андоррі, Ватикані. 

А до п’ятірки країн з найбільшою кількістю підтверджених випадків захворювання входять:

Відео дня
  • Китай (80 967)
  • Італія (10 149)
  • Іран (8 042)
  • Південна Корея (7 755)
  • Франція (1 784)

Іспанія займає шосте місце (1646 випадків), далі йдуть Німеччина (1457) і США (808). Закривають десятку Японія (581) та Нідерланди (382).

То як працюватиме авіасполучення під час карантину? 

У зв'язку з введенням карантину в Україні, авіакомпанії вносять зміни в розклад рейсів на ряд напрямків:

Україна — Італія

В авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» прийняли рішення призупинити виконання рейсів Київ-Венеція в період з 12 березня по 12 квітня. Пасажири зможуть покинути територію Італії на регулярних рейсах МАУ з Риму та Мілану, які будуть виконуватися з метою повернути українців на батьківщину. Мандрівникам, яким буде потрібно переїхати з Венеції до Риму або інше місто для вильоту в Україну, необхідно завантажити та заповнити спеціальну декларацію.

Україна — Ізраїль

Реагуючи на нові правила в'їзду в Ізраїль, МАУ коригує розклад польотів з міст України в Тель-Авів. Зокрема, на період 12 березня — 8 квітня скасовані рейси Одеса-Тель-Авів (крім 18 і 25 березня) і Дніпро-Тель-Авів, а також рейси Харків-Тель-Авів з 15 березня по 8 квітня. Рейси Київ-Тель-Авів будуть виконуватися двічі на день. Пасажирам рейсів Дніпро-Тель-Авів буде запропонований альтернативний варіант перельоту через Київ на найближчий рейс.

Україна — Туреччина

До 22 травня виконання прямих рейсів Київ- Ізмір тимчасово зупинять. Пасажирам рейсів до або з Ізміра будуть запропоновані варіанти подорожі з пересадкою в Стамбулі. У зв'язку з пониженням попитом до 1 квітня прямі рейси між Одесою і Стамбулом виконуватися не будуть.

Україна — Великобританія

З 13 березня по 7 квітня МАУ виконуватиме по одному рейсу в день між Києвом і Лондоном.

Також скасовані деякі рейси до Швейцарії, Греції, Німеччини, Іспанії, Литви, Азербайджану, Польщі, Угорщини, Австрії, Чехії, Фінляндії та Данії. 

Внутрішні авіарейси

Відбудуться зміни і в програмі внутрішніх рейсів. До 8 квітня будуть скасовані рейси на маршрутах між Києвом і Херсоном, Чернівцями, Івано-Франківськом, Львовом та Запоріжжям. 

В авіакомпаніях обіцяли, що зв'яжуться з кожним пасажиром скасованих рейсів.

Ярослав Мазурець, директор КП «Аеропорт Вінниця»: 

— Аеропорт працює в штатному режимі. Фахівці відділу Прикордонної служби та штатний лікар готові до здійснюється температурного скринінгу пасажирів і членів екіпажів. На час обслуговування міжнародних рейсів чергує бригада «швидкої допомоги». На минулому тижні у Вінниці приземлився чартерний літак з Ізраїлю. Наразі заявки на виконання рейсів у найближчий час — відсутні.

Алевтина Бондар, директор турагенції TPG:

— У Київському «Борисполі», наскільки мені відомо, санітарних обмежень поки немає. Туристам температуру не міряють. От лише он-лай реєстрацію відмінили, потрібно це робити власноруч. Що стосується Італії, то деякі авіакомпанії відмінили перельоти з України. А ось автобусні тури поки ні.Так само туристи їдуть зі Львова в Рим, Венецію і так далі. Подивимося, що буде після введення в Україні карантину. А от італійців евакуюють з усіх усюд на батьківщину. Сьогодні літаки італійських авіаліній полетять пустими в Єгипет, щоб забрати своїх туристів додому. А в Ізраїль відсьогодні закрив свою країну повністю: ні автобусом, ані літаком туди потрапити неможливо.

Автобусні рейси з Вінниці

Що стосується автоперевезень з Вінниці до Європи, то, за даними довідкової Центрального автовокзалу, пасажирські перевезення до Польщі та Німеччини поки не скасовували. 

— На міжнародних рейсах задіяні приватні перевізники. Поки вони працюють у звичному режимі, — повідомила диспетчер вокзалу.

Геннадій Коломієць, перевізник:

— Наразі стою на кордоні з Польщею, на КПП «Краківець». Прикордонники в масках, роблять температурний скринінг. Польська сторона дає кожному, хто перетинає кордон заповнити форму, де потрібно вказати, з якою метою, куди і до кого їдеш, написати номер телефону, до кого звернутися у разі непередбачуваної ситуації. У зв'язку з цим на кордоні затори.
 

Читайте також:

Школи закрили, а в садочках — особливий режим. У Вінниці з 12 березня ввели карантин

Через коронавірус до 3 квітня в Україні запровадили карантин (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Андрей Пет-Рович

  • Таня Воронова

    У нас точный диагноз после вскрытия  ставят. А кто покойников тестировал? На живых тестов не хватает. Я сомневаюсь в статистике по Украине ,которую озвучивают в сми.
  • Rabbit123

    Гадких болезней немьıтьıх рук хватает и без коронавирус. Соблюдайте чистоту.
    А что там карантин? Закроют ли театрьı, институтьı, мерию
  • Сергей

    Офиц.  один хворий).Так нет тестов на короновирус. Пример как у меня, пришел в больницу на Вишенке . Сделали анализы,рентген, кровь. И говорят -Мы не знаем что это .это орз.Так говорю плохой рентген! Это у вас туб или онко. А оказывется врачи невидели на снимке пневмонию, при короновирусе рентген не сразу показывает пневмонию. Вообщем никто и не лечит,говорят лежи с пневмоией дома.Спросил а если это короновирус ? Ответ - мест в больнице нет,лекарств тоже,покупай все сам. Говорю а если нет денег лечить пневмонию ? Ответ -Тогда отьезжай  в другой мир. Там все бесплатно!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up