Митрополит Московського патріархату закликав служити в храмах українською мовою

Митрополит Московського патріархату закликав служити в храмах українською мовою
Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ (МП) Софроній закликав перекладати богослужіння в українських храмах на українську мову. Про це повідомляє сайт Православний оглядач.

 

 Владика Софроній вважає, що зараз найкращий час для перекладів церковних текстів на українську. Рідна мова допоможе парафіянам зрозуміти сенс богослужінь, тому що найчастіше люди не можуть осмислити всієї глибини богослужіння церковнослов'янською мовою.

Наразі церква (УПЦ МП) вимагає, щоб за зміну мови богослужіння проголосовуло як мінімум дві третини парафіян конкретного храму.

Відео дня
> Митрополит також не заперечує можливості надання автокефалії Українській православній церкві.

- Патріархи нам її не подарують, - каже Владика. -  20 років тому, коли Україна тільки піднялася, може і треба було так зробити. А зараз церква стабілізувалася. Не всі архієреї приймуть автокефалію. Приймати якісь радикальні рішення - значить провокувати конфлікти аж до нового розколу. Треба, щоб ми могли зрозуміти один одного. Щоб ми були за партійними списками різними, але ідея у нас була одна.

Думки мирян з цього приводу розділилися. Одні дивуються та водночас вітають ініціативу представника Московського патріархату, інші вважають, що «українізувавшись» Московська патріархія маскується під українізацію, щоб  ще більше нав’язати українцям думку, що є українською церквою, а не представництвом в Україні російської.

Читайте також

Патріарх Кирил запропонував почати святкування 1025-річчя Хрещення Русі у Москві

Єдиний храм святої Феодосії побудували, щоб об’єднати людей

Вінничани їздили молитися на Великдень до Онуфрія у Чернівці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Сумнівне рішення...віруючим людям буде важко переходити із церковнословянської...тим більше що ця мова традиційна для нашої церкви
  • Anonymous

    Виявляється що серед попів, є ще розумні люди, але то Митрополит Черкаський і Канівський УПЦ (МП) Софроній, а що Вінницькі попи, чи митрополит??????
  • Anonymous

    Нарешті прочитали маленьку брошуру про основи бізнесу. Стають ближче до покупців.
  • Anonymous

    Вот это правильное решение что бы до хохлов быстрее доходило что нужно скидываться Гундяю на новый Майбах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону "Нива" в гостях розгромила "Реал Фарму" 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ Від читача 21:52 Підтримайте будь ласка петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera 16:30 Чим зайняти дітей влітку. Огляд літніх таборів, гуртків у Вінниці (партнерський проєкт) 16:02 Зросли штрафи за ухилення від військового обліку та мобілізації. Скільки доведеться заплатити? 15:39 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених 15:20 Практична допомога бізнесу: можливості та ресурси для відновлення та сталого розвитку (прес-служба спілки підприємців "Стіна") 15:01 Десять пікапів «Мітсубісі» хоче купити Вінниця для ЗСУ. Скільки витратять грошей? photo_camera 14:12 «Ми маємо зайти підготовленими. Інакше буде біда!» Воїни збирають кошти на РЕБи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up