Головою помісної православної церкви в Україні обрали митрополита Епіфанія. Що про нього відомо?

Головою помісної православної церкви в Україні обрали митрополита Епіфанія. Що про нього відомо?
  • Об’єднавчий собор українських православних церков обрав керівником помісної православної церкви в Україні митрополита УПЦ КП Епіфанія.

Кандидатуру 39-річного митрополита Переяславського й Білоцерківського Епіфанія висунув 13 грудня Архієрейський Собор УПЦ (Київського патріархату). Про це повідомляє українська редакція «Радіо Свобода».

Він є ректором і професором Київської православної богословської академії.

За даними на сайті цього вишу, митрополит Епіфаній (в миру Думенко Сергій Петрович) народився на Одещині.

Відео дня

Навчався в Київській духовній академії, пізніше Афінському Національному Університеті (Греція) на філософському факультеті.

21 грудня 2007 року архієпископом Переяслав-Хмельницьким Димитрієм у Михайлівському Золотоверхому монастирі пострижений у чернецтво з іменем Епіфаній (на честь святителя Епіфанія Кіпрського).

Рішенням Архієрейського собору УПЦ КП від 28 червня 2013 року возведений у сан митрополита Переяслав-Хмельницького й Білоцерківського та призначений Патріаршим намісником із правами єпархіального архієрея.

15 грудня в Києві в Софійському соборі завершився об’єднавчий собор зі створення Української автокефальної церкви.

На роль предстоятеля нової української церкви також претендували митрополит Луцький і Волинський Михаїл від УПЦ КП, але його кандидатуру було знято в першому турі голосування на Соборі.

Від УПЦ МП кандидатом був митрополит Вінницький і Барський Симеон.

УАПЦ не висунула кандидатів — її глава митрополит Макарій взяв самовідвід. Макарій розповів, що Вселенський патріархат попросив його та главу УПЦ КП Філарета не балотуватись на пост глави нової української церкви.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Дмитро

    Я як злобно шиплять медведчуківські тролі, які заполонили форум! Моліться на свого розкольника гундяєва і будема вам коротке ,,ьке щастя :-)

    Иванов Иван reply Дмитро

    мытро ты звидки вылизло?

    Вася reply Иванов Иван

    Та нехай йде туди ж ...
  • Торонтухин

    На всю Украину нашлось только две иуды в УПС. Это говорит всё. Сетке ничего не светит.

    Дмитро reply Торонтухин

    Правильно, як був московський патріархат сектою, так і залишиться аж до поглинання рашки Китаєм :-)

    Вася reply Дмитро

    А чому ж Московський патріархат  -секта? Він не є автокефаліею?

    Торонтухин reply Торонтухин

    Секте. С телефона пишу.
  • Next

    Об’єднавчий собор українських православних церков обрав керівником помісної православної церкви в Україні обраний митрополит УПЦ КП Епіфаній.
    Кандидатуру 39-річного Митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія висунув у четвер Архієрейський Собор УПЦ (Київського патріархату).
    Він є ректором і професором Київської православної богословської академії. Родом з Буковини.
    "Це церква без Путіна. Це церква без Кирила. Це церква без молитви за російську владу та російське військо, які вбивають українців. Але це - церква з Богом та Україною!"

    Вася reply Next

    Церква без Богу...

    Андрей Николаев reply Вася

    Бог не в церкви, а в голове
  • ВАЛЕРІЯ Бурковська

    Класс! Раскольник во главе филиала Стамбульской церкви!

    Вася reply ВАЛЕРІЯ Бурковська

    Теперь я турок - не козак...

    З.А.Глядач reply ВАЛЕРІЯ Бурковська

    Бурчи-бурчи,кацапська підстилко.

    ВАЛЕРІЯ Бурковська reply З.А.Глядач

    Ах ти ж курво бандерівська! Йди собі! Тобі слово не давали!

    З.А.Глядач reply ВАЛЕРІЯ Бурковська

    Курва твоя мама. І ти недалеко від неї.

    Иванов Иван reply З.А.Глядач

    да ты не пережывай

    З.А.Глядач reply Иванов Иван

    Ванья,атсасі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби 12:42 Наркозбувачка з Вінниці знову попалась на зберіганні наркотиків у великих розмірах photo_camera 11:47 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 11:23 Під час масованої ракетної атаки ворог серйозно пошкодив обладнання на чотирьох ТЕС 10:21 В останню земну путь вінничани проводжатимуть Костянтина Шушкова 09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up