Суперкубок Вінниччини: козятинський «Моноліт» подужав ФК «Володимир» із Тиврова

Суперкубок Вінниччини: козятинський «Моноліт» подужав ФК «Володимир» із Тиврова
Матч проходив в обопільних атаках, тож вболівальникам не довелося нудьгувати

Поєдинок за Суперкубок області по традиції відкриває аматорський футбольний сезон на Вінниччині. За трофей цього року мали боротися чинний чемпіон і володар Кубку «Світанок-Агросвіт» (с. Шляхова, Бершадський район) та фіналіст кубкових баталій  «Агро-Астра» (с. Рачки, Немирівський район). Але ці команди відмовилися від участі в обласних змаганнях цього сезону, і їм знайшли гідну заміну.

«Моноліт» в «домашніх стінах»

На поле козятинського стадіону «Локомотив» вийшли срібний та бронзовий призер вищої ліги чемпіонату області – ФК «Володимир» (Тиврів) і місцевий «Моноліт».

Організатори по традиції влаштували гарне урочисте відкриття. Капітанам клубів вручили «хліб-сіль». Разом із командами на поле вийшли юні вихованці місцевої спортшколи. Адже у Козятині намагаються розвивати футбольну вертикаль, на вершині якої перебуває «Моноліт».   

Умовним фаворитом була команда з Тиврова, яка нещодавно подужала у товариській грі професійну «Ниву» – 2:1. Її лідером і капітаном був форвард Володимир Поліщук, який відомий своїми виступами за команду майстрів міста над Бугом. В той же час господарям, як відомо, і «стіни допомагають». А в першу чергу – «12 гравець», тобто вболівальники.

Відео дня

Пенальті і видалення 

Матч розпочався без розвідки. На п’ятий хвилині Володимир Поліщук увірвався до карного майданчику, де впав у боротьбі з суперником. Відомий арбітр Павло Кисельов (Жмеринка), який обслуговує матчі другої професійної ліги, показав на «точку». Пенальті чітко реалізував сам постраждалий.

Але вже через хвилину господарі відігралися – швидку контратаку завершив Дмитро Красносельський. 1:1!

Незабаром козятинці могли знову вражати ціль. Едуард Білоцерківець не реалізував вихід сам-на-сам із Вадимом Зорником. Гру загострив інцидент на 20-й хвилині. Активний Володимир Поліщук по центру вибігав на побачення із голкіпером, але був збитий Олександром Ковальчуком. Рефері трактував ситуацію, як фол останньої надії, і показав гравцю господарів поля червону картку.

Як це не дивно, але у меншості козятинці зібралися і на-рівних протистояли сильному супернику. Чисельна перевага «Володимира» взагалі не відчувалася. Наприкінці тайму суперники обмінялися гострими атаками. Удар тиврівчанина Олександра Зубка витягнув воротар. Натомість автор гола Дмитро Красносельський обіграв голкіпера, але влучив поруч зі штангою.

Драматична розвязка

Після перерви нагод вийти вперед було більше у господарів. Активний Олександр Барчук не використав кілька виходів віч-на-віч. Двічі бив невлучно, а ще одного разу арбітр зафіксував офсайд.

В аналогічній ситуації на 72-й хвилині не схибив Денис Ткаченко, що викликало бурю емоцій на трибунах. 2:1!

«Добити» спантеличених гостей незабаром міг Денис Хруль, який вийшов на заміну. Але після його пострілу м’яч просвистів поруч зі штангою.

Тиврівчани билися до кінця, намагаючись зрівняти рахунок, після чого була б призначена серія пенальті. На поле навіть вийшов граючий президент ФК «Володимир» Дмитро Малюта.

Але «Моноліт» виправдав свою назву і витримав фінішний тиск гостей. На фініші за дві жовті картки був видалений Олександр Омельченко, тож команди  завершували гру в рівних складах. Таким чином козятинчани здобули перший Суперкубок в своїй історії!

Нагородження провів виконавчий директор обласної федерації футболу Михайло Прозоровский. Окрім красивого кубка і медалей, переможці отримали  новеньку форму і премію від народного депутата України Петра Юрчишина. ФК «Моноліт» також подякував за підтримку міській раді, голові міської федерації футболу Олександру Шевчуку, підприємству «Чарте», меценатам Олександру Шубовичу і Сергію Вольному.

Чого забракло «Володимиру»

Капітан тиврівчан Володимир Поліщук визнав, що для перемоги його команді забракло бажання.

– Після видалення із поля гравця суперників ми чомусь «зупинилися».  А «Моноліт» виклався на всі 100% і доказав, що він сьогодні був сильнішим. Хоча по іменам наша команда аж ніяк не гірша за козятинську, – прокоментував Володимир Поліщук. 

У лідера «Володимира» поки що немає бажання повернутися у професійний футбол. 

– Збираюся й надалі виступати в складі «Володимира». Разом зі своєю командою прагну реваншуватися у «Моноліта» в чемпіонаті області, адже ми завжди боремося лише за перемогу, – додав Володимир Поліщук.  

Глядачам гра прийшлася до душі. Навіть тим, які не є прихильниками «Моноліта». Андрій Пацановський мешкає в Козятині, але вболіває за вінницьку «Ниву».

– Сьогодні вирішив провести вечір із друзями на стадіоні. «Моноліт» здивував тим, що після вилучення зміг зібратися і показати гру, яка достойна володаря Суперкубку. «Ниві» є чому повчитися у цих хлопців. Зокрема, самовіддачі і бажанню перемогти, навіть граючи у меншості, – каже Андрій Пацановський.

Нацгвардієць і працівники СБУ на полі

Капітан «Моноліта» Андрій Хрищенюк зауважив, що його клуб зміг вирвати перемогу за рахунок максимальної самовіддачі.

– Ми билися до останнього, прагнули здобути трофей. Наша команда складається із молоді. Напевно, тому у нас більше сил залишилося на другий тайм, ніж у ФК «Володимир». Тепер прагнемо підкорювати найвищі висоти у чемпіонаті і Кубку Вінниччини, – сказав Андрій Хрищенюк.

Начальник ФК «Моноліт» Геннадій Ткачук нагадав, що його команда була створена в серпні 2015 року.

– Спочатку вона складалася із працівників правоохоронних органів (міліції, МНС, СБУ, служби виконання покарань), а також із залізничників. За рік ми пройшли першу лігу області і отримали право на підвищення в класі. У третьому сезоні стали призерами вищої ліги Вінниччини, – розповів Геннадій Ткачук. – Силовики були і завжди є в складі «Моноліту». Нині це нацгвардієць Максим Пилипенко, а також співробітники СБУ.

Геннадій Ткачук високо оцінив опонентів по Суперкубку.  За його словами, ФК «Володимир» – це майже як збірна області.

– В попередніх матчах ми двічі зіграли із ним внічию і одного разу програли. Але поганий той солдат, який не прагне стати генералом. Водночас ми ніколи не ставимо турнірних завдань – головне, щоб вболівальникам було цікаво спостерігати за нашою грою, – підкреслив Геннадій Ткачук.    

                

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up