Вінницький тенісист виграв золото на домашньому чемпіонаті України

Вінницький тенісист виграв золото на домашньому чемпіонаті України

У Вінниці 26-27 квітня провели чемпіонат України з настільного тенісу серед юніорів і юніорок (до 18 років). Змагання відбувалися в спорткомплексі «Здоров`я», що на Старому місті. Їх організувало Міністерство молоді та спорту України за підтримки спортуправління Вінницької ОДА, відділення НОК України у Вінницькій області і Вінницької обласної федерації з настільного тенісу.

На чемпіонаті було представлено 16 областей країни. Честь нашого регіону захищали спортсмени із Вінниці, Козятину та Хмільника.  За першість змагалися 32 юнаки і 27 дівчат. Медалі розігрувалися у командних, особистих, парних розрядах серед юніорів і юніорок та в міксті.

Урочисто відкривали ігри державний тренер України з настільного тенісу Микола Ульянчич, заступник начальника спортуправління ОДА Олександр Олійник, голова відділення НОКУ Павло Хникін,  в.о. директора СК «Здоров’я» Андрій Ковенко і суддя національної категорії з настільного тенісу Сергій Лімонов.

– Організація чемпіонату у Вінниці є непоганою. Тут постійно працюють над вдосконаленням тенісної бази. На цьому чемпіонаті зібрані найкращі юніори України – за виключенням Вероніки Перебийніс, що готується до чемпіонату світу. За підсумками змагань буде сформована національна збірна для участі в чемпіонаті Європи, який пройде влітку у Румунії, – розповів Микола Ульянчич.

Відео дня

Дворазовий срібний призер Олімпіад з плавання Павло Хникін передав вітання учасникам від олімпійської родини Вінниччини. Він побажав юнакам і дівчатам займатися спортом якомога далі, навіть якщо вони не досягнуть найвищих висот. Бо спорт – це ще й здоров’я. Олександр Олійник передав вітання від начальника облспортуправління Сергія Чернявського і подякував гостям з багатьох регіонів України за приїзд до нашого міста. 

В командному турнірі серед юніорів перемогла перша збірна Києва, далі – Дніпропетровська область і Київ-2. Серед юніорок призери в командному заліку розташувалися таким чином: Київ-2, Київ-1 і Дніпропетровська область. Серед дівчат чемпіонкою стала Анастасія Димитренко (Київ), серед юнаків – Антон Лімонов (Київ-Вінниця). Серед чоловічих пар золото здобули Олексій Горбаненко (Дніпро) і Андрій Гребенюк (Прилуки), серед жіночих пар –  Анастасія Димитренко і Валерія Івахів (Київ), серед змішаних пар – Олександр Олескевич (Львів) і Анна Миклуха (Київ).

–Мій син Антон наразі навчається в столичному спортінтернаті. Він здобув путівку на чемпіонат Європи за підсумками нинішнього чемпіонату України. Також нещодавно Антон виграв турнір «ТОП-12» за участі сильніших тенісистів-юніорів України, – розповів Сергій Лімонов.    

17-річний Олександр Олескевич і 15-річна Анна Миклуха (Київ) вперше виграли чемпіонат України серед змішаних пар. Цей чемпіонський дует створений не випадково. Спортсмени наразі мешкають у різних містах, але раніше разом навчалися у столичному спортивному інтернаті. Тоді й почали спільно виступати і тренуватися.

- Нам вдалося всіх обіграти за рахунок чудової зіграності. Далися взнаки роки наполегливих спільних тренувань, -каже Олександр Олескевич. – Чемпіонат у Вінниці дуже подобається. Для проведення змагань тут створені чудові умови. Приємне освітлення, гарні тенісні столи.

 

 

Довідка

Тренування юних вінницьких тенісистів відбувається у школі №16 і кооперативному інституті.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up