Вінницьке дербі у фіналі Всеукраїнського футбольного турніру «Золота Нива»

Вінницьке дербі у фіналі Всеукраїнського футбольного турніру «Золота Нива»

16-20 серпня у Вінниці проходив традиційний Всеукраїнський турнір з футболу «Золота Нива» серед юнаків 2004 р.н. Грали на СК «Нива». Змагання пройшли за підтримки благодійного фонду Володимира Продивуса, адміністрації СК «Нива», обласної федерації футболу і меценатів.  

У турнірі взяли участь 10 команд, розбитих на дві підгрупи. Наше місто представляли «Прем’єр-Нива», яку тренують Олександр Квятковський і Сергій Шубін. А також «Нива» тренера Олега Шумовицького – єдина у турнірі команда юнаків 2005 р.н. Нашим хлопцям протистояли колективи Києва, Одеси, Дніпра, Хмельницького, Черкас. Ці команди виступають у вищій і першій лігах ДЮФЛ України. 

«Прем’єр-Нива» здобула перемоги у всіх матчах груповому етапу. Вона мінімальним рахунком 1:0 подужала ФК «Черкаси», розгромила ДЮСШ № 26 (Київ) – 3:0, обіграла «Локомотив» (Київ) – 2:0 і ФК «Одеса» - 2:1. Це не дивувало, адже колектив Олександра Квятковського і Сергія Шубіна був реальним претендентом на найвищі місця у турнірі.

Але, як виявилося, у фіналі було нивівське дербі. «Нива» зіграла внічию з «Чорноморцем» - 1:1, перемогла ДЮСШ № 2 (Дніпро) – 2:0. «Зірку» (Київ) – 3:1 і «Новатор» (Хмельницький) – 2:1. Цього було достатньо для першого місця в групі.

Відео дня

Фінал було напруженим, але м’ячі влітали лише в одні ворота. Старші гравці з «Прем’єр-Ниви» перемогли з рахунком 5:0. До речі, таким чином вони поздоровили одного зі своїх тренерів Олександра Квятковського, який відзначав свій день народження.

– Кожен з наших футболістів старався, бо всі вони хочуть грати в основному складі. У нашій команді є непогана конкуренція, – сказав тренер переможців Сергій Шубін. – Результату на цьому турнірі вдалося досягти завдяки ігровій дисципліні. Тепер наша команда стартує в ДЮФЛ України, де також сподіваємося на успішні виступи.    

Бронзові нагороди здобула столична «Зірка», яка в поєдинку за бронзу розгромила ФК «Черкаси» - 4:1.

Нагородження проводили капітан клубу другої ліги «Нива-В» Колінс Нгаха, виконавчий директор обласної федерації футболу Михайло Прозоровский, директор СК «Нива» Олег Тарлецький, його заступник Дмитро Мукоїд та інші організатори.

Призери отримали кубки, грамоти і медалі. Були відзначені кращі в кожній з команд і всього турніру (за амплуа). Кращим нападником «Золотої Ниви» став Тимофій Яхно («Нива»), кращим гравцем – Юрій Загородній («Прем’єр-Нива»). В складі «Ниви» кращим назвали Богдана Антосюка, в складі «Прем’єр-Ниви» - Назара Дмитрука.  

– Турнір, безумовно, вдався. Всі учасники їдуть додому задоволеними. Вони отримали Кубки, медалі, призи. Порадувала погода, та й травм ні в кого не було. Ми також забезпечили гарні умови проживання і харчування, – сказав організатор турніру, тренер ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Андрій Панчук.   

                                                                                                              

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up