Вінницька легкоатлетка Олена Колесниченко здобула бронзу Всесвітньої Універсіади

Вінницька легкоатлетка Олена Колесниченко здобула бронзу Всесвітньої Універсіади
Нагородження у Тайбеї

Наприкінці серпня на Всесвітній літній Універсіаді у Тайбеї змагалися легкоатлети. Українці виграли сім медалей, три з яких золоті. Найбільше порадувало, що вінничанка Олена Колесниченко здобула бронзу у бігу на 400 метрів з бар’єрами. Після повернення з китайської провінції Тайвань додому спортсменка поділилася подробицями із кореспондентом RIA.  

Підтвердила рівень

У дисципліні Олени Колесниченко було чотири попередні забіги. Там загалом стартували близько 30 учасниць з усіх континентів. Основними суперницями нашої спортсменки були легкоатлетки з Європи. Серед конкуренток Олени були, як і вона, учасниці Олімпійських ігор-2016, останнього чемпіонату світу у Лондоні.   

Вінничанка виступала на Універсіаді із третім заявочним результатом. Тому здобута нею медаль була очікуваною. У фіналі Олена Колесниченко пробігла дистанцію за 56,14 сек. Результат чемпіонки – 55,65 сек., срібної призерки – 55,95 сек. Тобто відставання від конкуренток на фініші складало приблизно п’ять метрів.

Відео дня

– Мене випередили італійка і полячка, які виступали на світовому чемпіонаті. Медалі дуже зраділа. Адже бігти було нелегко, враховуючи складний клімат у Тайбеї. Пристосуватися до нього було непросто, – звертає увагу вінничанка. – Але мені вдалося пробігти навіть швидше, ніж на чемпіонаті світу. Хоча це й не кращий результат мій ані в кар’єрі, ані в поточному сезоні.

«Орден учасника»

У Тайвані вінничанці вручили «орден учасника змагань». Його видавали тільки призерам. Поки дівчина за своє досягнення на Універсіаді не отримала нагород від столичних спортивних функціонерів і вінницької влади.

Її лише визнали кращою спортсменкою серпня на Вінниччині. За це по традиції відділення НОК України у Вінницькій області вручило грошовий сертифікат на три тисячі гривень. Також Олену Колесниченко обіцяють нагородити орденом княгині Ольги, документи на нього вже подані.    

Олена нагадала, що Україна в загальному заліку у Тайбеї посіла шосте місце. Це значно краще, ніж було на попередній Універсіаді. Але нагород мало бути й більше! Естафетна команда, до якої входила Олена Колесниченко, посіла у Тайбеї друге місце. Але після цього її дискваліфікували через технічні огріхи.

– На фінальний етап до команди замість мене дуже пізно заявили іншу учасницю. Ми стали другими з високим результатом, але були дискваліфіковані. Інакше мені вручили ще одну нагороду, як учасниці попередніх забігів, – інформує Олена Колесниченко.   

Обрала італійську кухню

 У Тайбеї вінничанка перебувала десять днів. Причому без особистого тренера. Каже, що спортсмени були не у захваті від міста.    

– Тайбей – промисловий центр. Небагатий, брудний. Не сподобалося, що там бракує дерев і рослин, – згадує Олена. – Було дуже спекотно і при цьому була велика вологість повітря. Казали, що у горах перебувати приємніше. Але на мандрівку туди часу не було.

Всі команди мешкали у одному великому селищі. Харчувалися у величезній столовій, до складу якої входили різні кухні: тайванська, китайська, європейська, італійська і всесвітня. Можна було обирати ті страви, які захочеш.

– Я пробувала азійську кухню. Але переважно віддавала перевагу італійським пасті і піці, а також червоній рибі. Адже у цих стравах є потрібні бігунам вуглеводи, – наголошує Олена Колесниченко.   

Як звернула увагу спортсменка, у Тайбеї мало людей, які володіють англійською мовою. В основному всі розмовляють китайською.

– Через це зрозуміти перехожих на вулицях чи продавців у магазинах було дуже складно. Доводилося пояснювати все «на пальцях», – продовжує наша землячка.  – Як виявилося, пересічні мешканці мало знають про Україну. Запитували, чи наша країна знаходиться у Європі.

Призерка юнацької Олімпіади

Олені Колесниченко – 24 роки. Майстер спорту міжнародного класу. ЇЇ тренер – вінницький учасник Олімпійських ігор Михайло Книш.

Була призеркою юнацької Олімпіади-2010. Посіла четверте місце на юніорському чемпіонаті світу. У 2017 році стала бронзовою призеркою командного чемпіонату Європи. Нещодавно Олена Колесниченко закінчила Рівненській державний гуманітарний університет, але цього року ще мала право виступати на Всесвітній універсіаді.

У поточному році Олену Колесниченко чекає ще один серйозний старт – на міжнародному турнірі у Чехії. Адже вона виступає за один із місцевих клубів.  

Чому переїхала до Вінниці

Спортсменка народилася у Рівненській області. Останні три роки давала паралельний залік одразу двом регіонам. А з 2017 року виступає виключно за Вінницьку область. Представляє Вінницьку школу вищої спортивної майстерності.

– У Вінниці умови для тренувань цілком задовольняють. Тому й переїхала до міста над Бугом. Взимку тренуюся у манежі «Колос», влітку – на стадіоні Центрального парку. Поїздки на змагання і тренувальні збори також фінансуються у необхідному обсязі, – пояснює спортсменка.    

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up