В фіналі турніру ветеранів «Хімік» переграв «Челсі»

В фіналі турніру ветеранів «Хімік» переграв «Челсі»
Суперники на майданчику намагалися обходитися без грубощів, грати у толерантний і технічний футзал

Вже десятий рік поспіль в грудні ветерани вінницького футболу збираються, аби пограти в турнірі. І таким чином вшанувати своїх відомих колег, які пішли з життя. За традицією це змагання на «Терміналі» присвячене пам’яті вінницьких футболістів – Сергія Армянінова, Володимира Сича, Льва Пахно і Вачигана Айрапетяна.   

Душа команди 

Ініціатор проведення меморіального турніру Анатолій Голубович добре відомий, як багаторічний керманич футбольного життя у технічному університету.

–  Десять років поспіль витримують далеко не всі турніри. Наш меморіал став ювілейним завдяки підтримці меценатів і обласної федерації футболу. Ветерани збираються не лише, щоб пограти. Вони також спілкуються і згадують колег, які пішли з життя,  – сказав Анатолій Голубович.

Головний суддя змагань Юрій Наровицький розповів, що Володимир Сич був чудовим лівим захисником.

Відео дня

– Він виступав за вінницький «Локомотив», був чемпіоном України в складі місцевого «Харчовика». Грати проти Володимира Сича було складно будь-якому нападнику, – згадує Юрій Наровицький.  

Нападник Лев Пахно в 70-х роках виступав за збірну України.

– Він був не лише гарним розігруючим на полі, але й душею команди. Тоді після кожної перемоги або невдачі футболісти полюбляли співати, а Лев Пахно був солістом, – продовжує пан Наровицький.

Як згадує Юрій Наровицький, Сергій Армянінов грав за наш «Локомотив» в юнацькому чемпіонаті СРСР, виступав за клуб Рівного, вінницькі аматорські колективи. Вачиган Айрапетян приїхав із Вірменії, грав за вінницький «Темп» на чемпіонаті України серед аматорів.   

Відчувають себе молодими

В змаганні взяли участь чотири команди ветеранів. Серед них були й є футзалісти віком понад 60 років. На майданчику були помітні колишні професіонали. Приміром, в складі «Коломбо» були екс-гравці «Ниви» Олег Шумовицький і Сергій Дудукалов. А також гравці, які раніше виступали на аматорських чемпіонатах області і України.

Виконуючий обов’язки головного тренера вінницької «Ниви» Олег Шумовицький (55 років) не пропустив ще жодного ветеранського меморіального турніру.

– З того часу мої кондиції не змінилися! Відчуваю себе таким же молодим, як і десять років тому. До того ж на воротарській позиції вік не так сильно впливає на якість гри, – каже Олег Шумовицький. – Гравці нашої команди «Коломбо» постійно спілкуються між собою. Адже ми раніше багато років разом тренувалися й грали.

Капітаном команди «Хімік» був 49-річний полковник податкової міліції у відставці Сергій Овдієнко.

– Під час служби я грав в складі збірної області серед податківців, брав участь у всеукраїнських чемпіонатах. Ми навіть посідали перші і другі місця, – каже Сергій Овдієнко. – Під час турніру згадуємо молоді роки, коли були більш швидкими і спортивнішими. Намагаємося тримати себе в формі. Тому на майданчику обходимося без грубощів, граємо у толерантний і технічний футзал. 

Вирішальний гол на останніх хвилинах

В стартовому поєдинку «Хімік» боровся із «Кристалом», ветеранською командою однойменного заводу. «Хіміки» вели в рахунку протягом майже всього ігрового часу, але двічі пропустили на фініші. Основна частина цієї зустрічі завершилася із рахунком 2:2, а в серії пенальті Фортуна посміхнулася майбутнім чемпіонам – 5:4.

В іншому півфіналі «Челсі» не без проблем переграв «Коломбо» – 2:1. Поєдинок за бронзу несподівано виявився матчем в одні ворота: «Кристал» розгромив «Коломбо» – 7:0.

В фіналі турніру «хіміки» здолали «Челсі» – 2:1. Вирішальний гол було забито зусиллями Вадима Стефанчишина і Сергія Овдієнка. Вони наполегливо тиснули на ворота опонентів і буквально завели м’яча у ворота із близької відстані. 

Дебютне золото

Як виявилося, «Хімік» вперше в історії турніру посів перше місце.

– Хоча граємо тут втретє. Раніше наші футболісти виступали в складі «Коломбо» і «Челсі», – радіє Сергій Овдієнко. – Назва команди «Хімік» пов’язана із багаторічною назвою нинішнього спорткомплексу «Ниви», де ми тренуємося щовихідними.  

Голова обласної федерації футболу Ігор Гатауллін подарував командам-учасницям м’ячі. Також призи (красиві футбольні календарі) отримали кращі гравці змагання.

В складі чемпіонів подарунок отримав 49-річний армійський майор у відставці Олександр Стефанчишин. Футболіст із великим досвідом і кваліфікацією. В молодості Олександр Стефанчишин виступав за колектив вищої ліги чемпіонату області з Крижополя та грав у першості Збройних Сил України.

– Ми виграли турнір за рахунок великого бажання і фарту. Я регулярно граю в футбол на СК «Нива». А також разом із командою «Челсі» на майданчику технічного університету, – каже Олександр Стефанчишин. 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up