У місті пройшов «Кубок Вінниці» з дитячого хокею (Новини компаній)

У місті пройшов «Кубок Вінниці» з дитячого хокею (Новини компаній)

Минулими вихідними каток «Льодовий клуб» приймав гостей з різних куточків країни на кубку міста з дитячого хокею. Ми побували на кількох іграх і поспілкувалися з маленькими хокеїстами та їхніми батьками про значення цього виду спорту для нашого міста.

У Вінниці є дитяча хокейна школа та дитячий хокейний клуб. Він має назву «Патріот». Цього року його юні вихованці були вперше заявлені на Чемпіонат України та Придніпровську хокейну лігу. Тобто, саме гравці «Патріоту» виборюють престиж нашого міста у цьому спорті.

Базуються, тренуються та приймають гостей хокеїсти на катку «Льодовий клуб», що знаходиться у Центральному парку. Минулими вихідними на ньому пройшов «Кубок Вінниці». Приїхали дві команди з Києва та ще по одній з Луцька і Калуша. 

Ще до початку ігор частина трибун була заповнена вінницькими вболівальниками. Серед них, здебільшого, шанувальники цього виду спорту, які за сумісництвом є батьками маленьких хокеїстів. 

– Дітям дуже подобається ця гра. Вони просто не уявляють свого життя без хокею. Двоє моїх синів грають за «Патріот». Третьому, найменшому, зараз лише півтора роки, але в нього вже є власна клюшка. Як тільки підросте, також буде грати, – захоплено розповідає Павло Якименко. – Хочеться, щоб наше місто знали не лише через єдиноборства, футбол чи акробатику, але й через хокей. Він тільки зароджується, але ми маємо потенціал. 

Виявляється хокей об’єднує. Так, на полі маленькі спортсмени затяті суперники, і до останнього борються за перемогу, але у роздягальні стають справжніми друзями. Вони обіймаються, обмінюються контактами і останніми новинами про хокей та багато жартують між собою.

– Дружимо і ми, батьки, – продовжує Павло Якименко. – Коли наші діти їдуть на змагання, наприклад, до Калуша або Луцька, то батьки команд-господарів приймають їх у себе. Телефонують, щоб розповісти як вони, питають, що їм краще приготувати з їжі. Так само і ми робимо, коли їхні діти приїжджають до Вінниці. 

Коли дивишся на маленьких хокеїстів зі сторони, вони виглядають як звичайні діти, але варто їм лише стати на лід, як одразу помічаєш, наскільки для них важлива ця гра. Вони витрачають на неї всю свою енергію та всі сили, при цьому мимоволі усвідомлюєш, що й дорослим є чому в них повчитися. 

– Подивіться як вони грають. Хіба можна їх залишити без льодового катку? – під час одного з матчів «Патріоту» говорить Павло. – Усі батьки дуже розраховують, що у найближчому майбутньому мер міста допоможе нам вирішити ситуацію з придбанням «Льодової арени». Сподіваємося, коли це станеться, тут частіше будуть проходити подібного роду змагання. І що вінничани, нарешті, звернуть увагу на цей неймовірно цікавий вид спорту та будуть підтримувати рідну команду з трибун. 

– Мені подобається цей вид спорту. Навіть не знаю, чим би я міг займатися, якщо б у Вінниці не було хокею, – підтримує батька 10-річний хокеїст Володимир Якименко. – Він важкий, не все одразу виходить, але завдяки тренуванням є результати. У нас вже є здобутки. Наша команда багато де побувала. У кожного з нас тепер є друзі в інших містах.

Коли буваєш на таких турнірах, залишаєшся під сильним та приємним враженням. З’являється гордість за Вінницю, де за сприяння влади міста та приватного партнерства, на заздрість сусуднім містам, зміг відродитися цей чудовий вид спорту.

Сподіваємося, хоча ми просто впевнені у цьому, що у вінницького хокею попереду чудове майбутнє. Дивлячись на наших маленьких спортсменів, іншого й чекати не можна!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up