Турнір зі змішаних єдиноборств «Road to WWFC» завершився сенсаційно: вінницький чемпіон світу поступився поясом

Турнір зі змішаних єдиноборств «Road to WWFC» завершився сенсаційно: вінницький чемпіон світу поступився поясом
Богдан Лисенко отримує чемпіонський пояс «Road to WWFC».

Потужні удари, видовищні кидки, напружена боротьба в партері, кров і гематоми на обличчі. Беззаперечні перемоги фаворитів і несподівані камбеки андердогів (на яких мало хто ставив) – все це можна було побачити на міжнародному турнірі зі змішаних єдиноборств «Road to WWFC». Він пройшов у вінницькому СК «Нокаут» і за традицією зібрав понад 900 глядачів.

Дюжина поєдинків. В шести із них в клітці-гексагоні (аналог рингу в ММА) були представники Вінниччини. По два бійці із клубів «Січ» і «Патріот» обласного центру, Вадим Сакал (Тульчин) та Ігор Гунько, який сперечався за чемпіонський пояс у головному протистоянні вечора.

Аматори на розігріві

В перших чотирьох боях виступали аматори. В перервах номери раундів демонстрували красиві дівчата. Заводила публіку ритмічна музика, під яку виходили бійці. І темрява у залі – лише гексагон був добре освітлений.  

В стартовому поєдинку 16-річний вінничанин Ярослав Голішевський постійно тиснув на свого однолітка із Бердичева Микиту Куліша і переміг за очевидної переваги.

Відео дня

За майже аналогічним сценарієм проходив поєдинок між Іваном Волощуком (Житомир) і Олександром Хуторянським (Вінниця). Наш 17-річний спортсмен весь поєдинок домінував, але наприкінці попався на больовий прийом «трикутник».

– Я добре знав «трикутник». Але вів три раунди і трохи розслабився. Просто не побачив вчасно, чого прагне суперник,  – прокоментував 17-річний Олександр Хуторянський. – Раніше займався тайським боксом, вольною боротьбою і лише потім – змішаними єдиноборствами. Прагну вийти на професійний рівень.    

– Олександр Хуторянський не просто хотів виграти, а зробити це красиво. За це і був покараний! – пояснив тренер збірної Вінниччини зі змішаних єдиноборств Ігор Дишливенко.

В інших аматорських боях вже в стартових раундах перемогли Назар Домашин (Житомир) і Богдан Гнітко (Київ).

Тульчинець виконав «гільйотину»

Професійні поєдинки відкрилися виступом нашого земляка Ігоря Куцького. На жаль, він попався на задушливий прийом у виконанні Назара Луцківа (Чернівці).

Проте в наступному бою порадував 25-річний Вадим Сакал. Тульчинець вдало виконав прийом «гільйотина», що примусило рефері зупинити поєдинок.

 – Після перемоги настрій – чудовий. До того ж мене чекає грошова винагорода. Я міг виграти і за рахунок ударної техніки. Але вдалося привести вдалий прийом, – розповів тульчинець. 

Вадим Сакал тренується у клубі «Гепард» три роки. Регулярно добирається на тренування із села, долає по 30 кілометрів. Захопився єдиноборствами досить пізно – у 23 роки. До цього вдома займався фізпідготовкою і роботою на брусах виключно вдома. Нині Вадим є майстром спорту України із фрі-файту.

– Два роки поспіль я є чемпіоном країни і з цього українського виду змішаних бойових мистецтв. Мрію підвищити свою майстерність, аби заключити професійний контракт і заробляти на життя виключно спортом, – додає він.    

– Вадим Сакал – молодець, справжній трудяга, досвідчений боєць. В першому раунді Вадиму підбили око, він ним погано бачив. Але тульчинець «викрутився» і врешті-решт переміг, – радіє Ігор Дишливенко. 

Гра «на публіку»

Вінничанин Роман Михальський (23 роки) протистояв Андрію Іванову (Житомир). Лідирував весь поєдинок, але програв через больовий прийом на руку.

– Як і Олександр Хуторянський, Роман Михальський прагнув викликати фурор у залі. Але у ММА краса не потрібна. Головне – правильно виконувати технічні дії, –  коментує Ігор Дишливенко.

На думку нашого тренера, у місцевих бійців був великий тягар відповідальності.

– Гостям все одно, як перемагати. А наші спортсмени, за якими спостерігають близькі і рідні, «грають на публіку». І це не призводить до добра. Наші учасники були краще фізично підготовлені, але це не вплинуло на результати, – пояснює тренер.

Роман Михальський каже, що змішані єдиноборства для нього – це хобі.

– Вони примушують тебе стати «мужиком», випробовують на міць. Я займався потроху багатьма видами єдиноборств – самбо, рукопашним боєм тощо, – каже  Роман Михальський. – Вінницький турнір – дуже хороший і сильний. Адже організація WWFC – досить відома у світі. 

В єдиному міжнародному бою Влад Кукоара (Кишинів) боровся проти Івана Раца (Казахстан). Технічний молдованин не залишив шансів опоненту.

Несподівана кульмінація

В головному поєдинку вечора за вакантний пояс чемпіона турніру «Road to WWFC» у ваговій категорії до 93 кг сперечався 29-річний вінничанин Ігор Гунько. Він – чемпіон світу із годзюрю-карате і змішаних єдиноборств, заслужений майстер спорту України. Суперником нашого земляка був 22-річний Богдан Лисенко (Житомир) – неодноразовий чемпіон України із ММА, кікбоксингу і фрі-файту. Із переможцем цього бою планувала підписати професійний контракт Ліга WWFC. Безумовним фаворитом вважався Ігор Гунько, який виграв всі шість поєдинків на профі-ринзі. В той же час його суперник програв обидва свої професійні бої.

Наш земляк перемагав по очках у першому раунді. Але поступився через больовий прийом в другому.

– На жаль, вінничанин не склав реальної конкуренції. Він намагався тиснути в першому раунді, а далі «посипався», – розчарований Ігор Дишливенко.     

Богдану Лисенкові вручили пояс «Road to WWFC». Він казав, що радіє настільки, що аж хоче плакати. Тим часом Ігор Гунько приніс букет троянд і вручив їх головним вболівальникам – бабусі і дідусю! Наш земляк збирається відпочити, зробити висновки із поразки і повернутися у спорт у найкращій формі.

Голова організації UFMMA Вінницької області, представник Ліги WWFC Вадим Кудіяров зауважив, що такі змагання зміцнюють міжнародний імідж міста, допомагають розвивати ММА у регіоні.

– У них взяли участь не лише досвідчені, але й наші молоді бійці. Тобто підростає перспективна зміна, яка в майбутньому претендуватиме на медалі на престижних чемпіонатах. Бачимо, що вона на правильному шляху, – сказав Вадим Кудіяров.     

Бої відбулися за підтримки міського голови Сергія Моргунова та за інформаційної підтримки RIA.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up