Пройшов турнір з гімнастики. Наймолодшій учасниці – три роки

Пройшов турнір з гімнастики. Наймолодшій учасниці – три роки
Трирічна Стелла Махмудова виконує шпагат

На відкритому турнірі у Вінниці «Олімпійські весняні краплинки», виступали десятки гімнасток дошкільного віку. А наймолодшій учасниці було лише три рочки! 

В спорті з двох років

Трирічна Стелла Махмудова тренується в СК «Нокаут». Займається художньою гімнастикою з двох років. Водночас дівчинка відвідує  басейн.

– Художня гімнастика – красивий, естетичний і елегантний вид спорту. Тому я вирішила віддати дочку на неї. Тренер Ірина Орлюк одразу сказала нам, що Стелла – майбутня зірка спорту! Адже сам так перекладається її ім’я (з лат. – авт.), – каже мати наймолодшої спортсменки Сніжана.

Відео дня

Водночас Сніжана Махмудова не мріє про те, щоб дочка досягла великих висот у спорті. В першу чергу вона прагне, щоб Стелла була в гарній фізичній формі, мала гарну розтяжку і осанку.  

Маля вже вміє сідати на шпагат, виконувати місток лежачи, гарно розтягується.  
– Ці та інші вправи Стелла опановувала поступово. При цьому ніхто її ні чого не примушував, – додала Сніжана Махмудова.

Розтяжки, «ковбаски», шпагати

Стелла Махмудова виконує вправи на тренуваннях не гірше за старших за віком гімнасток. Тому її вперше запросили взяти участь у змаганнях. Разом з чотирирічною напарницею Еліною Логіш (найменші виступають лише в парі) вона демонструвала танцювальний номер без предметів «Кицюня».

Чотирирічна Еліна Логіш також займається гімнастикою з двох років. Дівчинка каже, що добре виконує елемент «ковбаску», різні шпагати тощо.

Чотирирічна учасниця турніру з вінницького клубу «Віртуоз» Поліна Баклан пішла на гімнастику в 3,5 роки.

– Якщо у дитини є бажання, їй цікаво, то чому б і ні?! Поки що нам рано думати про спортивні перемоги. Але загальнофізичний розвиток у дошкільному віці не зашкодить, – каже Катерина Баклан.

Гості залишилися задоволеними організацією і прийомом. Киянка Катерина Чибізова привезла на турнір 6-річну дочку Віолетту. У Вінниці вони побували вперше.

– Сподобався зал – теплий, комфортний, красиво оформлений. Тут зручно і готуватися, і виступати, – сказала Катерина Чибізова.

За новими правилами

Турнір «Олімпійські весняні краплинки» відбувся 11 березня. За медалі змагалися 160 учасниць. Це були представники чотирьох команд з Києва (ДЮСШ № 25, ДЮСШ № 18, «Олімп» і «Мегаджим») і три – господарів (ДЮСШ «Темп», МДЮСШ № 1, СК «Віртуоз»). Судили турнір тренери цих колективів. На килим виходили і початківці, і 14-річні кандидати у майстри спорту.  

– Це один з перших стартів за новими правилами. Кожні чотири роки, після Олімпіади вони змінюються. Тепер бригади окремо оцінюють різні елементи: артистизм, роботу з предметом, виконання тощо. Раніше оцінку виставляли в сумі, – каже тренер ДЮСШ «Темп», головний суддя змагань Ірина Орлюк.  

Кращі визначалися в 13 категоріях. За словами Ірини Орлюк, вінничанки ні в чому не поступалися столичним гімнасткам.  Командного заліку не було. Призерки в особистому заліку отримували медалі, грамоти і цінні призи.

– Художня гімнастика – чудовий олімпійський вид спорту, який ми й надалі будемо підтримувати. Тим більше, що вінницькі гімнастки останнім часом прогресують. Серед них вже є призерки чемпіонатів України, – сказала відповідальний секретар обласного відділення НОКУ Тетяна Шмаль.

Де займатися?

Тренування з художньої гімнастики відбуваються на базі Вінницьких МДЮСШ № 1 (вул. Хлібна, 1, тел. 67-55-76, 67-12-47) і ДЮСШ «Темп» (Тарногродського, 46, тел. 53-97-76), СК «Надія» (Островського, 2-а, тел. 096-627-74-471), СК «Еліт» (на базі шкіл 33, № 9, тел. 093-447-79-12), СК «Прем’єра» (на базі школи № 4, тел. 098-665-82-35).

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Рыбаченко Андрей

    премьера не тренируется в училищах номер 7 и номер 9
  • Raisa Pavlovna

    Гурток "Художня гімнастика" з 1 вересня 2016 року працює у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up