«Нива» завершила сезон бойовою нічиєю у Хмельницькому

«Нива» завершила сезон бойовою нічиєю у Хмельницькому

Вінницька «Нива» виїзним поєдинком 27-го туру у Хмельницькому завершувала чемпіонат України з футболу (друга ліга). Ця гра відбулася сьогодні, 25 травня.

Матч для господарів поля не мав турнірного значення. За будь-якого результату хмельницькі футболісти завершували турнір на дев’ятій, передостанній позиції. Цього цілком достатньо, аби зберегти прописку в другій лізі. Водночас було зрозуміло, що в подільському дербі господарі викладатимуться на всі 100 %.

«Нива» у разі перемоги мала шанс зачепитися за третю сходинку турнірної таблиці. Підопічні Колінса Нгахи прагнули реабілітуватися за домашні поразки в попередніх двох турах. Окрім того, в цьому сезоні нивівці «Поділля» ще не перемагали – поразка і нічия.

Гра супроводжувалася дощем і вітром. Тому боротися на полі було важко. В першу чергу непросто було воротарям. До речі, керманич «Ниви» продовжив проводити ротацію на посту № 1: Романа Льопку змінив Максим Гурілов, який в основі відіграв більшу частину матчів у 2019 році.    

Відео дня

Активніше почала наша команда. Вона нанесла кілька ударів в площину воріт. Приміром, на дев’ятій хвилині голкіпер «Поділля» Нестеренко з трудом дістав м’яча, пущеного в рамку воріт Денисом Долінським.

В середині тайму господарі поля вирівняли становище і поступово почали тиснути на ворота Максима Гурідова. Хоча особливо небезпечних моментів не спостерігалося. На 45-й хвилині небезпечний прорив хмельничан біля нашого карного майданчику з порушенням зупинив Назар Виздрик. Суддя показав заслужену жовту картку.

Після перерви команди вийшли в незмінних складах.

На 56-й хвилині у карний майданчик «Ниви» з м’ячем забігав Каверін, але наш оборонець Сергій Бондарчук зміг в останній момент заблокувати удар. 

Через кілька хвилин той же Каверін небезпечно пробивав зі схожої позиції. Після рикошету м’яч, на щастя, пішов на кутовий.

Вінничани відповіли двома ударами після розіграшу кутового, який виконав Тимофій Брижчук. Перший із них було заблоковано, інший – пройшов вище воріт.

В середині другого тайму обидва тренера почали робити заміни. Атакувальну міць «Ниви» посилив нападник Віктор Коровіков, який змінив Дениса Долінського. Незабаром на полі з’явився ще один креативний нивівський гравець – Юрій Малєй. 

На 74-й хвилині з лінії карного майданчику потужно пробивав Музичук – Максим Гурідов був на місці. Незабаром непогано пробивав хмельничанин Гладкий – поруч зі штангою.      

На 79-й хвилині активний Віталій Каверін, який перебувпав в штрафному майданчику, в оточенні двох захисників зміг нанести сильний удар. Він точно вицілив у дальній кут. І Максим Гурідов не зміг дістати шкіряну кулю. До речі, Перший гол Каверіна в сезоні. 1:0.

На щастя, на 88-й хвилині «Нива» зрівняла рахунок. Відзначився Роман Адаменко. Центральний оборонець з близької відстані замкнув прострільну подачу штрафного удару. 1:1!

На останній хвилині основного часу прорив нивівця Ярослава Браславського завершився падінням у карному майданчику, але арбітр не став показувати на «точку». У додані хвилини вінницька команда йшла вперед, намагаючись здобути три очки. Але не судилося.     

«Нива» завершує сезон виїзною нічиєю у подільському дербі. Втім, по ходу поточного чемпіонату наш колектив показав свій неабиякий потенціал – під час потужної серії із чотирьох перемог поспіль. Це, безумовно, надихає на оптимізм.   

Технічні дані

Чемпіонат України з футболу. Друга ліга. Група «А».

«Поділля» (Хмельницький) – «Нива» (Вінниця) – 1:1 (0:0).

Головний арбітр – Кошура А.В. (Чернівці)

Асистенти арбітра – Морозюк Б.М. (Івано-Франківськ), Кравченко Ю.С. (Львів)

Четвертий арбітр – Матковська М.В. (Хмельницький)

Спостерігач арбітражу / делегат ФФУ – Кисельов Р.О. (Суми)

«Поділля»: Нестеренко (в) – Погорілий, Воловик, Швець (Червінський, 70). Липовуз, Музичук, Каверін (Панасенков, 88), Морговський (Романюк, 78), Гладкий (Якобчук, 75) Шпікула (Муляр, 67), Доценко.

Головний тренер: Віталій Костишин

«Нива»: Гурідов (в), Бондарчук, Виздрик, Адаменко, Брижчук, Демченко, Маляренко (к)(Яськов, 90+2), Браславський, Рогозін (Малєй, 78), Когут, Долінський (Коровіков, 70).

Головний тренер: Колінс Нгаха

Жовті картки: Липовуз (55), Шпікула (62), Воловик (70) – Виздрик (45).

Голи: Каверін (79) – Адаменко (88)    

Прес-служба ФК «Нива»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up