"Нива" в Чернівцях розгромила "Буковину"

"Нива" в Чернівцях розгромила "Буковину"

В матчі 15-го туру у Чернівцях «Ниві» було конче потрібно здобути три очки, аби викарабкатися із середини турнірної таблиці і продовжити гонитву за лідерами групи «А». А також реабілітуватися за попередню поразку в подільському дербі (0:2). Причому у поєдинку із командою, що замикає турнірну таблицю.

Водночас й «Буковина», яка проводила останній домашній матч у 2018 році, прагнула порадувати власних уболівальників. Лише перемога давала можливість чернівчанам можливість залишити останній рядок групи. 

В складі «Ниви» вийшов екс-капітан «Буковини» Володимир Найко. Натомість ми не побачили у «старті» основного голкіпера Артема Кулініча, якого змінив Максим Гурідов. Це була його перша поява на полі за біло-зелених в рамках поточного чемпіонату України (до того грав лише на Кубок). Не зміг вийти на поле дискваліфікований захисник «Ниви» Дмитро Гарванко, який отримав червону картку в попередній грі. Але повернувся до основного складу й Роман Гудак, який відновив спортивну форму після тривалого лікування травми. До речі, в складі «Буковини» капітаном був екс-гравець нашої команди Антон Батрак.   

Вінничани почали активно. На сьомій хвилині нивівець Денис Долінський непогано пробив – поруч зі штангою. 

Відео дня

Вже на 10-й хвилині «Нива» відкрила рахунок. Павло Федосов здійснив фірмовий прохід лівим флангом. Він «не помітив» кількох захисників, вийшов на побачення із голкіпером Богданом Степаненком і чітко переграв його. Відмінний початок - 0:1!

Вінничани доволі впевнено грали в захисті, і у буковинців в атаці майже нічого не виходило. У господарів спостерігався значний брак у передачах. Натомість нивівці продовжували тиснути, і лише майстерність Степаненка рятувала «Буковину» від наступного пропущеного м’яча.   

На 39-й хвилині вінницькі захисники залишили Заїченка без догляду. Він чудово замикав простріл головою. Але Максим Гурідов у кидку спромігся повести м’яч на кутовий. Після його розіграшу той же Заїченко небезпечно вицілював перед карним майданчиком – круглий пройшов поруч зі штангою. Через кілька хвилин Денис Долінський непогано намагався прокинути м’яча за комірець голкіперу «Буковини», господарів врятувала поперечина.     

На фінішу тайму буковинці намагалися розіграти швидку контратаку. Її зупинив із фолом нивівець Денис Долінський, за що отримав жовту картку.

Одразу після перерви невдало впав із м’ячем у руках кіпер «Буковини» Богдан Степаненко. Після допомоги лікарів він зміг продовжити гру.  

Незабаром «Нива» змогла подвоїти рахунок. На лівому краю карного майданчику господарів збили Михайла Шестакова. Пенальті чітким ударом в лівий кут виконав наш майстер стандартів Володимир Савошко. 0:2!    

На 56-й хвилині «Нива» потроїла рахунок. Гол своїй колишній команді головою провів Володимир Найко. Він використав зручну подачу зі штрафного удару і випередив у верховій боротьбі двох оборонців. 0:3!

Через кілька хвилин «Нива» взагалі декласувала суперника. Після подачі штрафного з того ж правого флангу блискучим ударом через себе ворота суперника вразив Михайло Шестаков. У кіпера не було шансів, аби врятувати свою команду. 0:4!

Тренерський штаб господарів почав терміново робити заміни, аби щось змінити у матчі. Кілька замін провів і Денис Колчін. Все ж спостерігалося велике бажання чернівчан йти «ва-банк», аби спробувати хоча б розмочити рахунок.

На 73-й хвилині Роман Кузів, який вийшов на заміну, пробивав головою з близької відстані, але прямо в руки Максиму Гурідову. До того ж арбітр зафіксував офсайд. Незабаром в нашому карному майданчику впав Роман Кузів, але арбітр не угледів в цьому епізоді порушення правил.  

«Буковина» продовжила тиснути. Приміром, Пилишатий був першим на м’ячі у нашому карному майданчику, проте пробив невлучно. Незабаром цей тиск вінничанам вдалося збити, і гра поступово перейшла у знайоме русло.

На останній хвилині основного часу наші тренери зробили останню, п’яту, заміну в грі. На поле вийшов Олександр Менжега. Таким чином всі вінницькі польові виконавці, які потрапили до заявки, змогли пограти на чернівецькому газоні. Відпочивав лише заявлений основний голкіпер Артем Кулініч. Але Максим Гурідов, який його змінив, цілком впорався зі своїми обов’язками і показав надійну гру.

Арбітр додав до основного часу п’ять хвилин. Протягом цього періоду розмочити рахунок, чого прагнули господарі не вдалося. Наша команда також не відсиджувалася в захисті, а контратакувала. Отже, дещо несподіване для вболівальників 0:4. 

Після цієї чудової перемоги «Нива» підіймається із шостого рядка турнірної таблиці на четвертий. Тепер чекаємо чергової звитяги вінницької команди – у поєдинку з лідером нашої групи ФК «Калуш» (Івано-Франківська область). Гра пройде в суботу, третього листопада, на Центральному міському стадіоні. Початок – о 15.00.   

Технічні дані

Чемпіонат України з футболу. 15 тур.   

Друга ліга. Група «А».

«Буковина» (Чернівці) – «Нива» (Вінниця) – 0:4 (0:1)

м. Чернівці. Стадіон «Буковина»

Арбітр: Олександр Сахно (Київська область).

«Буковина»: Степаненко (в) – В. Кузів, Понєдєльнік, Пилишатий, Павлюк, Ткаченко (Луцик, 64), Мєлконян, Батрак (к), Заїченко (Р. Кузів, 63) Раулюк, Масікевич (Шумига, 67).   

Запасні: Гуцул (в), Боженко, Герасимчук, Рудич, Нікіфоряк. 

Головний тренер: Віктор Мглинець.

 

«Нива»: Гурідов (в) – Музиченко, Хохлов, Найко, Дударенко, Шестаков (А. Маляренко, 86), Савошко (Коровіков, 64), Гудак, Долінський (Менжега, 90), І. Маляренко (к) (Яськов, 69), Федосов (Богач, 80).

Запасні: Кулініч (в).  

Головний тренер: Денис Колчін. 

 

Жовті картки: Заїченко (23), Батрак (35), В. Кузів (84) – Долінський (45), Гурідов (78).  

Голи: Федосов (10), Савошко (52, пен), Найко (56), Шестаков (62).   

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Виктор Гаврилюк

    Молодці, давно пора. Ще би в Калуша виграти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up