«Нива» поступилася в домашньому кубковому матчі «Гірнику» у серії пенальті

«Нива» поступилася в домашньому кубковому матчі «Гірнику» у серії пенальті

Зустріч вінницької «Ниви» та криворізького «Гірника» стала першою в історії протистояння обох клубів.

Хоча в кубкових розіграшах незалежної України вінничани 13 разів грали на стадії 1/16 фіналу, в той час як на рахунку криворіжців лише 3 таких матчі.

В 1/32 фіналу нинішнього розіграшу вінницька «Нива» здобула перемогу над першоліговим «Гірником-Спортом» (2:1). Свою ж перемогу «Гірник» добув у серії пенальті з аматорським «ЛНЗ-Лебедин» (1:1 , пен. 4:2).

Як і в попередньому кубковому матчу, місце у воротах «Ниви» замість Артема Кулініча зайняв Максим Гурідов. Тренер Денис Колчін залишив на лаві запасних й інших наших лідерів – Володимира Савошка, Михайла Шестакова, Павла Федосова. Зрозуміло, такі перестановки були обумовлені необхідністю поберегти сили перед недільним матчем із сусідом по турнірній таблиці групи «А» – «Черкащиною-Академією» (Білозір’я).

В першому таймі певною ігровою і територіальною перевагою володіли господарі поля. Можна пригадати непоганий удар головою після подачі кутового Вадима Хохлова, який взяв воротар криворожан Данило Кучер. Був ще постріл Віктора Коровікова у боротьбі із захисником, який пройшов  поруч зі штангою. На 30-й хвилині нивівець Ігор Богач впав у карному майданчику «гірників», але, схоже, фолу там не було.      

Відео дня

Гості відповіли небезпечним ударом досвідченого Євгена Сантрапинських – повз воріт. У другій половині тайму грав вирівнялася, і свою майстерність довелося демонструвати Гурідову. Він також вдало диригував діями гравців захисної ланки «Ниви».

На початку другого тайму знову атаку головою завершував Вадим Хохлов – не дуже сильно і в руки голкіперу. Незабаром пролунав тривожний дзвіночок для вінницького захисту: Сантрапинських відпасував під удар Сергію Гвоздевичу, але той відпрацював не кращим чином.       

У вболівальників «Ниви» були великі сподівання на «важку артилерію», яку ввів в гру тренер у другій половині зустрічі. Зокрема, на Шестакова, Савошка і Федосова. І, дійсно, вони пожвавили гру. В середині тайму за фол на Федосові в карному майданчику арбітр міг би призначати пенальті, бо Павла зачепив суперник.

Команда із Дніпропетровищини небезпечно діяла на контратаках.  І, як мінімум, двічі могла реалізувати гарні гольові нагоди ще в основний час. Спочатку неприкритий Ігор Яровий розстрілював кут воріт «Ниви»: Гурідов був вже безсилий врятувати, але нам пощастило. Схожі нагоди  перед завершенням основного часу мали ще Яровий і Сантрапинських. Отже, 0:0.

Було призначено два додаткові тайми по 15 хвилин кожен. Втомлені захисники обох команд не завжди встигали повертатися назад, і почалася справжня «перестрілка». Обидві команди йшли вперед, сподіваючись вирвати перемогу. Пару моментів було у Федосова. Один з них  – на кшталт того пам’ятного епізоду, коли він поклав м’яча у ворота тернопільської «Ниви». Але у гостей реальних шансів вийти вперед у додатковий час все ж було більше. Наприкінці третього тайму нас виручив Гурідов, нейтралізувавши вихід сам-на-сам Прялкіна, а на добиванні Погранічний дивом не влучив у ціль. Був ще момент у Бука, який влучив «по горобцям».         

Отже,   серія 11-метрових. На жаль, вже перших два удари вінничанам не вдалося реалізувавати. Постріл штатного пенальтиста Володимира Савошка воротар потягнув, а його тезка Найко пробив вище поперечини. Тим часом гості вийшли вперед – 0:2.

Федосов забив, а інтриги додав наш кіпер Гурідов, який відбив постріл Буки – 1:2. Решту 11-метрових обидві команди реалізували (Долинський і Шестаков –.Григорик, Яровой). І, на жаль, «Нива» поступилася із рахунком 3:4 та залишає Кубок України.

   

Технічні дані

«Нива» - «Гірник» (Кривий Ріг) – 0:0 (3:4 - пен.)

Вінниця. Центральний міський стадіон. 1500 глядачів. 

Арбітр — Титов О.І. (Донецьк), асистенти арбітра — Бамбурак В.Б. (Чернівці), Галинець В.В. (Рівне), четвертий арбітр — Касанов П.П. (Вінниця), спостерігач арбітражу — Даневич М.І. (Київ). 

Делегат ФФУ — Прозоровський М.П. (Вінницька ОФФ). 

 

«Нива»: Гурідов, Найко, Музиченко, Гарванко, Дударенко, Хохлов, Долінський, Богач (Федосов, 63), Коровіков (Савошко, 83), Маляренко А. (Шестаков, 46), Маляренко І. (к). Запасні: Кулініч, Менжега, Яськов, Шаповаленко. Тренер: Денис Колчін.

«Гірник»: Кучер, Заїменко, Сосєдко, Голуб, Сокол, Григорик (к), Бука, Яровой, Гвоздевич (Погранічний, 77), Сантрапинських, Сахнюк (Прялкін, 72). Запасні: Черниш, Попчук, Гамонов, Шмат, Олійник. Тренер: Геннадій Приходько.

Попереджені: Богач (25), Долінський (78) — Заїменко (19), Сосєдко (45), Сокол (53), Яровой (61).

Реалізували пенальті: Федосов, Долінський, Шестаков – Погранічний, Сантрапинських, Григорик, Яровой.

Не реалізували пенальті: Савошко, Найко - Бука

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up