«Нива» із мінімальним рахунком поступилася віце-чемпіону другої ліги «Прикарпаттю»

«Нива» із мінімальним рахунком поступилася віце-чемпіону другої ліги «Прикарпаттю»

В складі «Ниви» на поле повернувся основний воротар Максим Бабійчук, який відновився після травми. Перед цим наша команда оформила переможний хет-трик. В той же час у складі гостей не було двох дискваліфікованих виконавців. Тому у багатьох вболівальників було передчуття, що наші футболісти наберуть чергові три очки. І таким чином увінчають святкування дня Європи у нашому місті.

На жаль, «Ниві» не вдалося здобути першу перемогу в цьому сезоні над івано-франківським «Прикарпаттям». В трьох зіграних матчах з ним здобуто лише очко. Хоча в поєдинку, який відбувся 19 травня, команда Василя Вовка і Дениса Колчіна була дуже близькою до успіху. Нивівці діяли натхненно,із «вогником». Але погана реалізація створених гольових ситуацій призвела до поразки. 

Початок гри був складним і напруженим. Було помітно, що «Прикарпаття», яке достроково гарантувало собі вихід до першої ліги, не збирається просто «відбувати на полі свій номер». Гості нав’язували нашим хлопцям боротьбу на кожній ділянці. Приміром, на 15-й хвилині франківець Тарас Бойко отримав «гірчичник» - в центрі збив нашого Володимира Савошка. Через кілька хвилин вінничани створили серйозний гольовий момент: форвард Павло Федосов виходить віч-на-віч із воротарем Іваном Піцаном. Але голкіпер зміг відбити удар.

Гості відповіли небезпечним ударом з восьми метрів у Богдана Оринчака, який пройшов повз ворота.

Відео дня

Тайм тривав в обопільних атаках. Із однаковою долею ймовірності можна було очікувати забитого м’яча від обох команд. На 28-й хвилині Федосов небезпечно пройшов до чужих воріт, але необхідної кінцівки не було. На 37-й хвилині гравець «Ниви» Володимир Дмитренко лише трохи не дотягнувся до прострільної передачі, перебуваючи в кількох метрів від чужих воріт. На жаль, нам знову не підфартило.

Прикарпатці намагалися обстрілювати ворота «Ниви» з середніх дистанцій. Але досить впевнено працював наш воротар Максим Бабійчук. На жаль, на 39-й хвилині і він не допоміг. «Халк» Ігор Худобяк вийшов віч-на-віч і чітко використав свій шанс.0:1

На 41-й хвилині Павло Федосов атакував ворота з чотирьох метрів – голкіпер Піцан зміг парирувати удар. Суддя додав до основного часу тайму дві хвилини. У цей період команду з Франківщини від пропущеного м’яча врятувала лише поперечина.

У перерві матчу із днем народження привітали делегата ФФУ/спостерігача арбітражу А.Молгамова. А вболівальник та волонтер нашого клубу Максим Паламар вручив почесному президенту «Ниви» Василь Вовк саморобну картину.

Після відпочинку продовжився «атракціон небаченої щедрості» від «Ниви»». Потужну та змістовну гру демонстрував наш форвард Павло Федосов. Але із реалізацією в нього нічого не виходило.

Одразу після перерви Павло викотився «на п’ятачок» – в боротьбі аз захисником влучив у штангу. На 60-й хвилині він виходив сам-на-сам – гостей знову врятував Іван Піцан. Одразу після цього Федосова збили в карному майданчику. Арбітр в досить спірній ситуації не ризикнув призначити пенальті.

У другому таймі «Нива» володіла беззаперечною ігровою та територіальною перевагою. Гості притискалися до своїх воріт. Напевно тому, що намагалися втримати вигідний результат.

Команда Василя Вовка вперто накочувала хвилі атак і тим самим відкривала вільні зони на своїй половині поля. Це могло привести «Ниву» до чергових неприємностей. Приміром, на 79-й хвилині капітану «Прикарпаття» Володимиру Боришкевичу нанести вбивчий удар завадив голкіпер Максим Бабійчук, який вискочив далеко за межі карного майданчика.

Незабаром Володимир Дмитренко міг урятувати нашу команду – з близької відстані пробив поруч із штангою. За хвилину до кінця основного часу нивівця Романа Гудака збили прямо на лінії штрафного майданчика. Наш майстер стандартів Володимир Савошко «бомбив» з тієї ж відстані, звідки нещодавно «нокаутував» в домашній грі «Полісся». Але цього разу його удар пройшов мимо.

Суддя додав до основного часу матчу чотири хвилини. Ближче до взяття воріт були гості. Артур Комар виходив на побачення з Максимом Бабійчуком – на щастя, наш голкіпер зміг нейтралізувати небезпеку.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Ниви» Денис Колчін назвав гру рівною. Він погодився, що наших хлопців підвела реалізація. А «коуч» суперників Володимир Ковалюк навіть визнав, що «Нива» мала в матчі перевагу і цілком могла розраховувати на кращий результат. Водночас тренер прикарпатців звернув увагу, що він вчить своїх підопічних в першу чергу досягати необхідного результату.      

Незважаючи на поразку, «Нива» залишається на третьому рядку турнірної таблиці. На п’ять очок від вінничан відстає «Скала», яка в звітному турі здолала в гостях тернопільську «Ниву» (0:1), що передумала зніматися із розіграшу. Попереду у вінницьких футболістів – два завершальних матчів сезону. Зокрема, в гостях проти ФК «Львів» та вдома з «Агробізнесом» (Волочиськ), достроковим переможцем нашої групи. Перемога хоча б в одному із цих поєдинків принесе «Ниві» бронзу.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up