«Нива-2» – лідер чемпіонату України!

«Нива-2» – лідер чемпіонату України!

На Вінниччині близько п’яти тисяч юнаків займаються футболом. Але після завершення спортивних шкіл одразу розраховувати на професійну кар’єру молоді складно. Тому нерідко раніше найталановитіші юні гравці залишали наш регіон і шукали щастя в інших областях, в футбольних Академіях.

Останнім часом керівництво професійного клубу другої ліги «Нива» поступово розбудовує  футбольну вертикаль. Нещодавно були продовжені угоди про співпрацю із провідними школами регіону – ДЮСШ Блохіна-Бєланова і ДЮСШ «Прем’єр-Нива». Розпочалося співробітництво зі спортшколою «Темп».

Справжнім проривом стало створення «Ниви-2», яка виступає в чемпіонаті України серед юнаків до 19 років (U-19). В останньому турі наша команда на полі Палацу дітей та юнацтва приймала лідера групи – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) і перемогла із рахунком 2:1!

Це була перша поразка прикарпатців в чемпіонаті України U-19. Після неї франківців наздогнали вінничани. А за додатковим показником (особиста зустріч) «Нива-2» піднялася на чільну сходинку турнірної таблиці групи! Продовження змагань – наступного року.

Відео дня

– Хлопці розуміють, що необхідно виконувати поставлену задачу – вийти із групи. Для цього потрібно посісти 1-е або 2-е місце. Ми бачимо, що колектив із кожним поєдинком додає. Це красномовно засвідчили переможні результати, а це – головне. А наявні помилки будемо вправляти, тренерський штаб їх бачить. Тому, думаємо, ми покращуватимемо гру по ходу сезону, аби досягти поставленої мети, – каже віце-президент ФК «Нива» із дитячо-юнацького футболу, куратор «Ниви-2» Юрій Корбут.

Пан Корбут наголошує, що на поле в складі «Ниви» U-19 виходять вінницькі хлопці.

– Ця молодь вже стукає до складу основної «Ниви». Вона показує хороший футбол. Такого колективу раніше бракувало нашому місту. Тому не дивно, що вболівальники приходять, переживають. Вони підтримують команду.
А молоді нивівці, в свою чергу, не розчаровують і досягають потрібного результату, – додав Юрій Корбут.

Президент ФК «Нива» Вадим Кудіяров також схвально оцінив виступи другої команди.

– Ніколи у новітній історії професійної команди Вінниці за неї не виступало стільки багато місцевих футболістів. Деякі із них на початку сезону не були повноцінно готові до виступу на рівні майстрів, адже у Вінниці раніше не було завершеної футбольної вертикалі. Втім, зараз наша талановита молодь набирається досвіду в «дублі», – каже Вадим Кудіяров. – «Нива-2» виступає у сильній західній групі, де ї протистоять школи відомих клубів – «Буковини», «Прикарпаття», «Поділля» тощо. Вдалі виступи нашої «молодіжки» свідчать про те, що перспективи у вінницького футболу є.    

Президент «Ниви» нагадав, що вже п’ять гравців «молодіжки» вже підписали контракти із професійним клубом. А нині ще стільки ж юних футболістів підтягуються до тренувального процесу із основною командою і мають перспективи на підвищення в класі.

Водночас «Нива» продовжує селекційну роботу.

– В першу чергу звертаємо увагу на випускників трьох футбольних шкіл Вінниці, з якими співпрацюємо. Найталановитіших включатимемо до складу «Ниви» U-19. Таким чином дублери створюватимуть конкуренцію гравцям основної команди. І завершуватимуть футбольну вертикаль у Вінниці. Ми обрали цей шлях і, сподіваємося, через кілька років «Нива» буде кузнею кадрів для професійного футболу, – продовжує Вадим Кудіяров.

Пан Кудіяров сподівається на подальшу підтримку з боку місцевої влади і бізнесу. Адже професійний футбол – доволі витратний вид спорту.

– У разі більш серйозної допомоги «Нива» могла б розвиватися більш стрімкими темпами. Важливим є й питання інфраструктури. У нас немає власної тренувальної бази, власного поля із трав’яним газоном, – долав очільник клубу.         

Становище команд першої ліги U-19 (група 1) після першого кола:
1. "Нива" (Вінниця) - 18 очок (7 матчів, різниця м'ячів - 17:10);
2. "Прикарпаття" (Ів.-Франківськ) - 18 (7, 15:6);
3. "Ніка" (Ів.-Франківськ) - 13 (7, 16:8);
4. "Буковина" (Чернівці) - 9 (7, 13:16);
5. "Поділля" (Хмельницький) - 8 (7, 13:13);
6. "Гірник" (Новояворівськ) - 7 (7, 6:11);
7. "Адреналін" (Луцьк) - 4 (7, 8:15);
8. "Динамо" (Львів) - 4 (7, 9:18).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня постраждали всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up