Наші володарі Кубку Буковелю змагатимуться на відкритому Кубку Вінниччини з фрі-файту

Наші володарі Кубку Буковелю змагатимуться на відкритому Кубку Вінниччини з фрі-файту

16 березня у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА відбулася прес-конференція на тему досягнень вінницьких фрі-файтерів і проведення у нашому місті відкритого Кубку з цього виду спорту.  

На ній були присутні в.о. президента обласної федерації фрі-файту Вадим Кудіяров, тренер збірної Вінниччини Ігор Дишливенко, переможці Кубку Буковелю з фрі-файту Ігор Куцький та Юрій Миколюк.

Перемога больовим прийомом

Йшлося, що нещодавно пройшов четвертий тур Кубку Буковеля з фрі-файту, який є українським різновидом змішаних єдиноборств. На ньому розіграли три Кубки дивізіону «В» (аматори).  Кубок Буковелю з фрі-файту – це один з найпрестижніших турнірів, який збирає найсильніших спортсменів України.

Відео дня

У ваговій категорії до 61,2 кг відзначився вінничанин Юрій Миколюк. Вихованець СК "Січ" (тренер – Ігор Дишливенко) здобув дві перемоги. У першому поєдинку він переміг Юрія Буджиганчука (Яремче, СК "Рись").  А у другому опонент нашого бійця Артем Мисак (Дніпро, СК "Вітязь") не зміг продовжувати бій.

– Дебютний бій я виграв больовим прийомом, другий – через розсічення у суперника, – розповів  Юрій Миколюк.

Вірна тактика

У ваговій категорії до 65,8 кг інший «січовик» з Вінниці Ігор Куцький також здобув дві перемоги. На старті він переміг Дмитра Полторацького (Дніпро, СК "Вітязь"), а в наступному бою здолав Андрія Ткачика (Тернопіль, СК "Характерник»).

– Мені допомогла виграти Кубок вірно обрана тактика. Перший суперник був нижче мене – я тримав його на дистанції. Другий, навпаки, був на голову вище – для успіху я переводив боротьбу в партер, – звертає увагу Ігор Куцький.    

Наймолодші учасники

В дивізіоні «В» Кубку Буковелю виступали дорослі бійці, а наші спортсмени були наймолодшими учасниками. Зокрема, Ігорю Куцькому – 16 років, а Юрію Миколюку нещодавно виповнилося 18 років. Два наших володаря Кубків Буковелю здобули право наступному року виступати в професійному дивізіоні «А», тобто битися за пояс. 
Відрядити та екіпірувати наших провідних спортсменів на Кубок Буковелю допомогли обласні федерація фрі-файту і осередок «Батьківщини молодої». 

– Наші провідні фрі-файтери є вихованцями клубу «Січ». Його було засновано два роки тому. В клубі «Січ» ми готуємо універсальних бійців, які також успішно виступають у панкратіоні, ММА тощо, – сказав Ігор Дишливенко.   

Завтра – Кубок області

В суботу, 18 березня, розіграють відкритий Кубок Вінниччини з фрі-файту, українського різновиду змішаних єдиноборств. В ньому візьмуть участь не лише місцеві бійці, а й гості з інших регіонів. 
Змагання пройдуть у Вінниці, в СК «Нокаут» (вул. Батозька, екс-Кірова, 2). Початок – о 11.00. Вхід глядачів – вільний. Змагання організовують Вінницька федерація фрі-файту, обласний осередок «Батьківщини молодої» за підтримки Вінницької ОДА і меценатів. 
– Планується, що на відкритому Кубку Вінниччини візьмуть участь близько 60 учасників з різних регіонів. Всі виступатимуть в жовто-синьому кімоно. У розділі «limited fight» (тут заборонено вкладатися в удари) медалі розігруватимуться у категоріях 10-12, 14-15, 16-18 років. А в розділі «real-fight» – серед чоловіків 19-20 років і старше 21 року, – повідомив Вадим Кудіяров.   
Вадим Кудіяров нагадав, що Вінницька обласна федерація фрі-файту існує лише два роки. За цей час досягнуто чимало. Підготовили двох майстрів спорту і 15 кандидатів у майстри. Збірна Вінниччини виграла перше загальнокомандне місце серед юніорів (до 18 років). Також наші бійці регулярно посідають призові місця на всеукраїнських турнірах.   

Довідка
Фрі-файт (англ. « free-fight» - «вільний бій») — змішане бойове мистецтво, український варіант змішаних контактних єдиноборств.
Фрі-файт поєднує досвід багатьох бойових традицій світу в єдину систему, використовуючи найефективніші прийоми ведення поєдинку.
За рахунок широкого діапазону дозволених технічних прийомів, фрі-файт дає можливість розвивати високу динаміку поєдинків.
Підготовка спортсменів до змагань за системою фрі-файту — комплексна і включає в себе різноманітні техніки для відновлення та забезпечення нормальної діяльності всіх процесів в організмі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up