Кубок Поділля відкрив легкоатлетичний сезон на Вінниччині

Кубок Поділля відкрив легкоатлетичний сезон на Вінниччині
Олена Жмур

22-й міжобласний Кубок Поділля, який 20-21 січня пройшов у манежі «Колос», по традиції відкрив легкоатлетичний сезон на Вінниччині. Саме у таких змаганнях здобували перші важливі перемоги і ставили рекорди олімпійська чемпіонка Наталія Добринська, призерка юнацької Олімпіади Джойс Коба, учасник Ігор Михайло Книш та інші відомі спортсмени.   

Стартували 330 легкоатлетів 2000 – 2001 р.н. із Вінницької і Хмельницької областей. Організаторами змагань виступили спортуправління Вінницької ОДА, обласна організація ФСТ «Колос», відділення НОК України Вінницької області, обласна федерація легкої атлетики і обласна СДЮСШОР з легкої атлетики.

– Кубок Поділля було започатковано 1996 року. Це гарний старт легкоатлетичного сезону. Рекорд на цих змаганнях встановлювала заслужений майстер спорту Наталя Добринська. А майстер спорту міжнародного класу Джойс Коба побила три рекорди Кубку Поділля на різних дистанціях, – сказала головний суддя Кубку Алла Гарницька.  

На урочистому нагородженні були присутні голова обласної організації ФСТ «Колос» Сергій Татусяк, відповідальний секретар відділення НОК України Вінницької області Тетяна Шмаль, інші спортивні організатори, учасники Олімпіад (з легкої атлетики) Михайло Книш і Олена Яновська, яка вручила оригінальний Кубок у вигляді шиповки (легкоатлетичного взуття) перспективній вінницькій стрибунці Олені Жмур.

Відео дня

Загалом було розіграно 72 комплекти нагород у 18 видах легкої атлетики (окрім багатоборства і спортивної ходьби). Спеціальні Кубки були вручені трьом учасникам, які показали найвищі результати. Це вихованці Вінницької СДЮСШОР з легкої атлетики Олена Жмур (стрибнула у висоту на 179 см), Петро Петрук (стрибнув у довжину на 6,15 см) і переможець Кубку Поділля з бігу на 800 і 1500 метрів Андрій Краковецький (МДЮСШ № 1)  

Найбільшою зірочкою серед них є 15-річна стрибунка у висоту Олена Жмур. Справа в тому, що ця дівчина – не лише дворазова рекордсменка України, переможниця всеукраїнських і міжнародних турнірів, але й демонструє найвищі у світі результати (у своїй віковій категорії).

– Я поки стрибаю на 184 сантиметри, а прагну підкорити двометрову висоту. Світовий рекорд сягає 2,09 метри. Мрію покращити цей показник і стати олімпійською чемпіонкою, – каже Олена Жмур.

Previous Next

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up