Створена команда «Нива-2»

Створена команда «Нива-2»

Перед розширеним засіданням виконкому обласної федерації футболу прилюдно провели жеребкування ¼ фіналу Кубку Вінниччини.

Жереб утворив такі пари: «Нива-2» (Вінниця) - ФК «Томашпіль», «Світанок-Агросвіт» (с. Шляхова, Бершадський район) – «Біорфарм» (Літин), «Світанок-Агросвіт-2» - ФК «Володимир» (Тиврів), «Локомотив» (Жмеринка) – «Агро-Астра» (с. Рачки, Немирівський район). На стадії чвертьфіналу представлено по 4 колективи першої і вищої ліг чемпіонату Вінниччини.

– Ідея в тому, щоб молоді гравці, які не потрапляють до складу основної «Ниви», мали можливість проявити себе. Це задум втілений у життя. Основою «Ниви-2» будуть випускники вінницьких шкіл, – прокоментував голова обласної федерації футболу Ігор Гатауллін.    

На розширеному засіданні виконкому погодили низку питань щодо підготовки до відкриття сезону із великого футболу. Зокрема, члени виконкому затвердили попередні списки арбітрів і спостерігачів арбітражу, календар весняної частини чемпіонату і Кубку області серед аматорів, а також серед дитячо-юнацьких команд. Йшлося про забезпечення публічної безпеки та порядку на футбольних матчах, чим опікується поліція.

Відео дня

Було вирішено, що обласні фінальні ігри ДЮФЛ відбудуться 8 червня у Вінниці, на СК «Нива». За словами Ігоря Гатаулліна, всі 20 команд-фіналістів отримають у подарунок комплекти футбольних м’ячів, а призери – ще й ігрову форму. А ось чоловічий кубковий фінал, що пройде 15 червня, прийме Липовець.     

Йшла мова про формування збірних області серед аматорів, юнаків і дівчат – для участі у всеукраїнських змаганнях 2019 року. Обласна федерація футболу знову усіляко сприятиме колективам Вінниччини, які візьмуть участь у всеукраїнському чемпіонаті серед учасників АТО (ООС).

Затвердили терміни проведення та навчальні програми курсів підвищення кваліфікації тренерів за програмою «С» (диплом ФФУ). До речі, лише у нас це безкоштовно, а в інших регіонах слухачам доводиться викладати від 5 до 12 тисяч гривень за курс.     

На засіданні обрали делегатів на черговий конгрес ФФУ. Ними стали Ігор Гатауллін та Іван Палій (Шаргород). Визначили кращу в області районну (або міську) федерацію із розвитку масового футболу за підсумками 2018 року. Це Мурованокуриловецька районна федерація, яка тепер претендуватиме на перемогу на всеукраїнському рівні.  

Родзинкою заходу стала презентація чудової книги «Першопрохідці», ілюстрованої історії українського футболу. У ній розміщена 41 цікава біографія знаменитих вітчизняних гравців і тренерів, деякі із яких мають відношення й до вінницької команди майстрів.

Про літопис вінничанам розповідали її автор Семен Случевський і видавець Іван Степурін, директор видавництва «Саміт-книга». Вони також продемонстрували кілька відеосюжетів про українських футбольних зірок «Динамо» 60-70 років, які чудово доповнювали розповідь. Всі члени виконкому отримали «Першопрохідців» у подарунок! І це невипадково, адже книга надрукована за замовленням Міністерства інформаційної політики України виключно для безкоштовного розповсюдження (наклад – 3 тисячі екземплярів).

– Тепер збираємося презентувати книгу «Першопрохідці» у динамівському центрі та всіх інших обласних центрах. Але вперше в Україні презентували її саме у Вінниці, – каже Іван Степурін. – Книгу написав відомий журналіст Семен Случевський. Він розпочав розповідь із 1961 року, коли київські динамівці вперше стали чемпіонами СРСР, перервавши 25-річну гегемонію московських клубів. Згодом вони виграли Кубок володарів Кубків європейських країн.  

Ігор Гатауллін нагадав, що у Вінниці також не забувають про історію власної команди майстрів, яка була створена у далекому 1958 році. 

– Один із наших журналістів готує до друку книгу, присвячену 60-річчю нашої команди майстрів. Нагадаю, аналогічне видання побачило світ і з нагоди попереднього ювілею вінницького клубу, – каже Ігор Гатауллін.      

 

            

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Гнеизвесний

    Відай те мяч детскому дому закрийсеся і не позортися газ мяс лутше вас, а газм'ясочка вам до неї як до неба рачки динамо гавно
  • Гнеизвесний

    Нива 2 гавно умрите шарамиги
  • Тинц

    а Татусяк головний спонсор
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up