Директор Вінницької шахової школи Микола Боднар став чемпіоном міста. Виграв третій турнір поспіль!

Директор Вінницької шахової школи Микола Боднар став чемпіоном міста. Виграв третій турнір поспіль!

У Вінниці відбувся відкритий чемпіонат міста з шахів серед чоловіків та жінок. Змагання пройшли за підтримки міського спорткомітету (голова – Сергій Краєвський) та федерації шахів Вінниці (президент – Микола Боднар).

У них взяли участь понад півсотні кваліфікованих найсильніших шахістів міста над Бугом, районів та міст нашої області. Грали і старі, і малі – всі в одному турнірі за швейцарською системою в 10 турів. Цим і привабливі шахи, адже разом (на відміну від інших видів спорту) можуть змагатися представники різних вікових категорій і статей!
З початку змагання суперечка за лідерство велась між директором Вінницької шахової школи, міжнародним майстром Миколою Боднаром і вихованцем школи, майстром спорту, 15-річним вихованцем М.Боднара Віктором Матвіїшеним. Вони виграли по вісім партій і по дві завершили внічию, але додаткові показники виявилися кращими у старшого. Микола Боднар – чемпіон Вінниці!                                                                                                                  

  – Я перед чемпіонатом прихворів – простуда, – розповідає М.Боднар. – Всі мене питали, чи буду я грати в турнірі, дивлячись на мене хворого і втомленого. Але в мене навіть не було думки відмовитися. У чемпіонаті Вінниці і Вінницької області я завжди виступав і буду виступати за будь-яких обставин. Адже вважаю, що потрібно самому підтримувати спортивну форму і водночас показувати свою майстерність вихованцям школи.

Микола Боднар розповів про симптоми хвороби своєму товаришу з Калинівки, лікарю, гарному шахісту і прекрасній людині Олександру Штельмаху. Він зробив діагноз і приписав 5 уколів, які сам і робив.

Відео дня

– Життя стало налагоджуватись. Я почав все впевненіше і впевненіше вигравати партію за партією! Не знаю звідки беруться сили, але в свої 45 років я відчуваю, що можу звернути гори-шахові гори! Я вже виграв 3-и останні турніри поспіль! – підсумував переможець.   
Третє і четверте – теж у вихованців шахової школи Владислава Лукіянчука і Дмитра Щербини. Високе п’яте місце в Олександра Штельмаха з Калинівки, який і сам виступив чудово і чемпіона вилікував. Шосте – в Олега Яворського, сьоме посів міжнародний майстер Володимир Вусатюк, восьме – Павло Лавренчук (Літин), дев’яте – Олександр Швайгер і десяте – міжнародний майстер Віктор Гудок. Всі десять призерів показали доволі пристойну гру і заслуговують на похвалу!
Серед жінок боротьба була не менш напруженою ніж в чоловіків. Заслужену перемогу здобула Аліна Журавель – 6 очок з 10 можливих, доволі пристойний результат. Другою стала 13-річна Карина Степанюк, здібна учениця вінницької МДЮСШ № 6, яка багато займається шахами. А от третє місце серед жінок виборола 75-ти річна Анна Слюсаревська. Браво!

Кращими серед ветеранів стали: 1 місце – Павло Жмуцький, 2-е місце Євгеній Большунов, 3-є Володимир Шпіркін. Серед молоді до 12 років: 1 місце – Максим Біленький, 2-е місце – Юрій Штомпель, 3-є місце – Олександр Жуковський.
Вже стало гарною традицією, що переможців і призерів вінницьких змагань нагороджують «профі». Ось і на цей раз призерів вітав перший міжнародний гросмейстер на Вінниччині, випускник вінницької шахової школи, багаторазовий чемпіон України серед однолітків в різних вікових категоріях від 10 до 20 років, чемпіон Європи серед юнаків до 14 років, бронзовий призер чемпіонату України серед чоловіків, член чоловічої збірної команди України – 35-річний Сергій Федорчук.                                                                                     

Турнір пройшов в запеклій і безкомпромісній боротьбі і став генеральною репетицією перед найважливішим змаганням року серед шахістів Вінниччини – чемпіонатом області, який пройде з 9 по 12 лютого 2017 року.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up