Поживні равлики, грузинські вина й м'які сири. ТОП делікатесів з Вінниччини

Поживні равлики,  грузинські вина й  м'які сири. ТОП делікатесів з Вінниччини
  • Для того, щоб насолодитись цікавими на смак стравами й вишуканими делікатесами не обов’язково їхати кудись далеко. 
  • На Вінниччині є чимало ферм і маленьких «домашніх підприємств», які виготовляють якісну продукцію і вже стали відомими далеко за межами нашого краю.
  • Хочемо познайомити вас із деякими такими смачними «локаціями». Спойлер: продовження обов'язково буде.

«Скажи мені, що ти їси і як скажу тобі, хто ти»… Чули колись таке питання? А замислювались над ним?

Справді, їжа відіграє в нашому житті дуже важливу роль. Та вже давно вона перестала бути просто джерелом калорій і поживних речовин. Тепер люди часто їдять не тільки, щоб вгамувати голод і продовжити працювати, а щоб насолодитись моментом, відчути життя на смак, поекспериментувати з відчуттями й провести хвилину-годину з друзями чи сім’єю, забувши про щоденні турботи.

Таку зміну харчової поведінки, напевно, помічав за собою кожен. І, ймовірно, ловив на думці, що за делікатесами потрібно їхати в інші міста й країни… Та фермери, агрономи, винороби Вінниччини доводять, що все зовсім не так і віднайти класні смаколики можна зовсім поруч.

Відео дня

Сімейна молочна ферма Villa Milk

  • Адреса: село Каташин Чечельницького району Вінницької області
  • Контакти: 098 928 8832
  • Сайт: https://villamilk.com

Сімейна молочна ферма «Villa Milk» розгорнулась на великих угіддях у селі Каташин Чечельницького району. Власники мають своїх корів і молокопереробний комплекс — завдяки цьому вони стали виготовляти чимало молочних продуктів. 

«Ми у компанії «Villa Milk» добре знаємо, що таке справжнє своє молоко. Його корисні й цілющі властивості неможливо побачити неозброєним оком. У кожній краплі немає нічого, окрім молока свіжого і натурального, — пишуть на сайті сімейної ферми. —   Безпосередньо від вим’я корови воно одразу потрапляє у спеціальну місткість, де охолоджується до температури не вище чотирьох градусів за Цельсієм. Безконтактне доїння, сучасне обладнання та відповідні температурні умови забезпечують якість молочної сировини, з якої ми виробляємо натуральну молочну продукцію до вашого столу».

Так, «Villa Milk» пропонує споживачам молоко, кефір, ряжанку, йогурти, сметану, а також м’який сир, бринзу та масло. 

Така продукція вже підкорила не тільки вінницький ринок, але й київський, одеський, миколаївський, уманський, немирівський, тульчинський, тростянецький, гайсинський, ладижинський, бершадський, чечельницький та ольгопільський.  

Винний дім Гігінеішвілі

  • Адреса: село Корделівка Калинівського району Вінницької області
  • Контакти: 068 858 5038
  • Сторінка у соціальній мережі: facebook

«Винний дім Гігінеішвілі», що в селі Корделівка Калинівського району, заснував  у 2013 році Заслужений будівельник України Володимир Гігінеішвілі. У 2017 році виноробня отримала ліцензію на виробництво та збут виноробної продукції. Тут у виробництві використовують виноград ручного збирання з Одеської області. А власне на виробництві працюють фахівці-технологи з Грузії. 

— Спочатку робив вино для себе та друзів, — розповідав раніше Володимир Гігінеішвілі. — З часом кількість виробництва зростала й ось, декілька років тому зрозумів, що потрібно виходити на новий рівень. В теперішньому вигляді, з сучасним італійським обладнанням та професіоналами-фахівцями, виробництво існує п'ять років. Були складнощі з отриманням ліцензії, але тепер у нас повністю професійний рівень. Є своя лабораторія та повний цикл виробництва. Я впевнений, що таких виноробень, як у нас, в Україні п’ять-шість, не рахуючи великі підприємства.

Зазначимо, що процес виготовлення вінницького вина складається з декількох етапів. Після віджиму винограду, сік зберігається при стабільній температурі бродіння в спеціальних місткостях об’ємом 1,25 тонни. Щоб отримати червоне вино, сік бродить разом із виноградною шкіркою. Це додає йому колір.А  для білого вина використовують чистий сік.

Додамо, що вина Гігінеішвілі стали кращими в країні. Прочитати про це можна у нашому матеріалі:

Равликова ферма

  • Адреса: село Широке Барський район Вінницької області
  • Контакти: Ігор Козак

Равликова ферма розташована на 17 сотках землі у селі Широкому. Хоч для розведення равликів вистачить і звичайної присадибної ділянки, але все ж потрібні специфічні умови й особлива якість води.

— Кілька років тому, як накопичився певний капітал, ми дивилися в Інтернеті список креативних бізнесів. В одному відео серед ТОП-20 я побачив цю справу. Почав більше дізнаватися про розведення равликів. Сподобалось, що не потрібно багато землі, а ще це було чимось новеньким в Україні. Поки вдається. Позаминулого року виростили дві тони малька сорту Helix Aspersa Muller, який вважається чи не найпопулярнішим (вартість малька для вирощування однієї тонни на той час була близько 1000 євро), — розповідав нам раніше фермер Ігор Козак.

Равликів фермер не продає, а збуває за домовленістю, як сировину. Мріє відкрити власний ресторан, де будуть готувати страви з равликів. Наразі делікатесом смакують друзі — прищеплюють культуру споживання.

Пропонуємо прочитати більше равликову ферму й смаколики з такої сировини у наших попередніх матеріалах:

 

 

Читайте також:

Як на Поділлі робили пизи і киселицю? Віктор Бронюк поділився кращими сімейними рецептами

Вінничанка Марина Боржемська поділилась рецептами страв, які не позначаться на фігурі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up