Вадим Кудіяров: «Нива» готова до підвищення в класі» (Прес-служба ФК "Нива")

Вадим Кудіяров: «Нива» готова до підвищення в класі» (Прес-служба ФК "Нива")

Вінницька «Нива» завершила сезон на третьому місці в групі «А» другої ліги чемпіонату України з футболу. Які подальші плани і задачі команди, розповів віце-президент клубу Вадим Кудіяров. Він також торкнувся нашумілого корупційного скандалу, у який нібито замішані нивівці.

«Локомотив» футбольного господарства

– За два сезони свого існування відроджена «Нива» стала бронзовим призером другої ліги. Це достатньо високе досягнення. Бо, нагадаю, перед цим чотири роки у Вінниці не існувало Великого футболу, була повністю зруйнована футбольна вертикаль, – розпочинає Вадим Кудіяров.

За словами представника адміністрації «Ниви», коли команда була відроджена на рівні майстрів, у нашому місті практично не було гравців із досвідом виступів серед професіоналів. А за два останні роки було виконано великий обсяг роботи задля підвищення рівня професіоналізму «Ниви». Поступово зростали й результати.  

Вадим Кудіяров звертає увагу, що професійний клуб є свого роду «локомотивом» у просуванні розвитку футбольного господарства регіону.

Відео дня

– Услід за розвитком професійного клубу підіймаються питання розвитку дитячого юнацького футболу, спортивної інфраструктури, будівництва стадіонів і футбольних полів, – продовжує Вадим Кудіяров.

Виконали поставлену задачу

Віце-президент «Ниви» висловлює вдячність усім, хто причетний до підйому флагмана вінницького футболу. В першу чергу – це почесний президент клубу Василь Вовк, керівництво обласної та міської влади.

– Також вдячні за підтримку – вболівальникам, за натхнену гру – нашим футболістам. А особлива подяка – головному тренеру Денису Колчіну. Він – єдиний фахівець за два роки існування клубу, який виконав поставлену керівництвом задачу. Зокрема, під його орудою наш колектив посів заплановане третє місце. Тому Денис Колчін буде й надалі у керма команди, - підкреслює віце-президент «Ниви».

Продовження славних традицій

Вадим Кудіяров запевняє, що клуб готовий грати і на більш високому рівні. Зокрема, у першій лізі чемпіонату України. Згідно з регламентом, «Нива» не може розраховувати на підвищення в класі вже цього сезону. Бо такі путівки отримували перші дві команди груп.

– Але один із клубів першої ліги може знятися із змагань. Такі чутки ходять. Якщо це станеться, то «Нива» має теоретичні шанси зайняти вакантне місце. Ми готові до цього кроку. Але «м’яч» поки що «на полі» федерації футболу України і Професійної футбольної ліги, – каже Вадим Кудіяров.

Як відомо, Вінниччина має славні традиції у футболі.

– І ми хочемо, щоб вони продовжувалися. Але сьогодні без підтримки громадськості, місцевої влади і бізнесу складно розраховувати на досягнення високих результатів. Тому закликаємо всіх об`єднати зусилля задля відродження слави вінницького футболу. Футбол – це вид спорту №1. А професійний футбольний клуб – це справжня візитка будь-якого міста та цілого регіону, – пояснює пан Кудіяров.

Інструмент тиску

Представник адміністрації клубу прокоментував нашумілі звинувачення з боку МВС України на адресу 35 футбольних клубів, нібито причетних договірних матчів. Як відомо, вінницька «Нива» була в цьому списку.

– Ми за чесний футбол. Водночас «Нива» неодноразово ставала жертвою суддівського свавілля. До того ж у списку, оприлюдненому МВС, ми чомусь не бачимо клубів, керівники яких мають конфлікт інтересів. Тобто обіймають високі посади у керівних органах українського футболу. Тому вважаємо ці звинувачення інструментом тиску на адресу названих команд, – наголошує пан Кудіяров.

 

        

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up