За які гроші живуть Гройсман, Джига і Татусяк

За які гроші живуть Гройсман, Джига і Татусяк
Дохід мера Вінниці у 2011 році на 100 тисяч більший, аніж в сумі губернатора та голови облради. Хоча місячна зарплата Володимира Гройсмана – 9 тис. грн, Миколи Джиги – 12 тис. грн

Рахувати чужі гроші – справа невдячна. Та й не потрібна. Хто скільки заробив - так і живе. А з іншого боку, саме підрахунок грошей є найоб’єктивнішим і правдивим джерелом інформації про всі процеси, що відбуваються. І про людину теж. Особливо, якщо це людина з влади…

Зрозуміло, «откати» не декларують. Наскільки чесними були вінницькі посадовці, заповнюючи декларацію про майно, доходи і витрати за минулий рік, знають тільки вони самі. Так само тільки вони знають, скільки насправді у них грошей і майна.

Якщо вірити задекларованому, у 2011 році утрьох – губернатор, голова облради і мер – заробили один мільйон 318 тисяч 702 грн, з яких 724 тисячі – Володимира Гройсмана. 34-річний міський голова – успішніший за своїх старших колег. У нього і повноважень більше. А зарплата… Зарплата при владі – не показник, вона у нього найменша – дев’ять тисяч щомісяця.

Губернатор банкам не довіряє
Голова облдержадміністрації Микола Джига, хоч і був автором антикорупційного законопроекту, однак його декларація вирізняється лаконічністю. У 2011 році заробив 358 тис. 623 грн – зарплата 147 тис. 455 грн + пенсія 211 тис. 168 грн. Тобто місячний дохід Миколи Васильовича – майже 30 тис. грн (до речі, генеральська пенсія на п'ять тисяч більша за губернаторську зарплату). А от утримання майна в рік 62-річному Миколі Джизі обходиться у 40 тис. грн, виходить, що вистачить двох місячних зарплат і пенсії. Решту прибутків губернатор у банку не тримає, принаймні, в декларації саме така інформація. Не вказані і члени родини, тобто живе сам. І вінницьке помешкання теж не вказане. Є ділянка і будинок (180 кв. м) в Київській області – Києво-Святошинський район, село Лука. На батьківщині – в Шаргородському районі, с. Ярове, теж є будинок, записаний як садовий (дачний) – 70 кв. м.

Автомобіль у губернатора не новий - Аudi 80, 1998 р. в., сьогодні його базарна ціна - близько $5 тис. Як відомо, їздить Микола Васильович на службовій машині Toyota Land Cruiser Prado. До речі, торік у Вінницю переїхав зі столиці син губернатора – Микола Джига-молодший. Восени в одному з інтерв'ю на запитання: «Де працює?», відповів:
- У компанії «Кряж» Івана Мовчана (перший заступник голови облдержадміністрації, - «RIA») я виконую обов'язки заступника директора із зовнішніх зв'язків.

Відео дня
>Татусяк заробив на дивідендах
Голова обласної ради Сергій Татусяк – єдиний з трьох керівників вказав у декларації гараж. Автомобіль у нього дорогий – на офіційному сайті його Mercedes-Benz GL 450, 2007 р. в. коштує від 61 тис. євро. У 2011-му Сергій Пилипович на дивідендах заробив 35 тис. 750 грн. І хоч в банк торік вклади не вносив, на його рахунках є 257 тис. 860 грн.

Родина голови облради живе в Агрономічному, у приватному будинку – 250 кв. м. Окрім того, є ще квартира в Києві – 70 кв. м. Дружина – Олена Татусяк - теж має хату (47 кв. м) та ділянку у селі Дорожнє Вінницького району.

Два будинки і нові авто мера
А от у Гройсманів вся нерухомість оформлена на Володимира Борисовича - 91,5 сотки землі, два житлових будинки (534 і 461 кв. м) та інше нерухоме майно загальною площею 2156 кв. м. Власне, майна у нього стільки, що аби утримати його, 100 тисяч не вистачає до мерської зарплати, яка торік становила 109 761 грн. Хоча все компенсує дохід від передачі в оренду - 612 тис. грн, а разом з дружиною в місяць мали майже 95 тис. грн доходу. Порівняно з 2010 роком сукупний дохід родини Гройсманів збільшився на 83 тисячі: у 2011 році - 1 млн 140 тис. грн.

Обновила сім’я мера і автопарк - Toyota Land Cruiser та Volkswagen Touareg, обидва джипи 2011 року випуску. Це близько півтора-два мільйони гривень, ціна залежить від комплектації. Цікавий збіг: саме таких моделей службові авто у губернатора і голови облради. Правда, їхні джипи старіші, вони їм дісталися від попередників - Олександра Домбровського і Григорія Заболотного.

Взагалі-то, минулий рік для сім’ї Гройсманів був вдалим не лише фінансово – у них народився син Давід. Старша донька – Юлія навчається у Лондоні, менша – Крістіна - у вінницькому ліцеї №7. Принаймні, це відкрита інформація з їхніх сторінок у Facebook. До речі, і сам Володимир Гройсман, і члени його родини застраховані – всього на 95 тис. грн.

 

На одну зарплату живе… не влада
Чи зможуть декларації про доходи побороти корупцію? У це важко повірити. У самому роз'яснення заповнення декларації є досить неоднозначні моменти. Наприклад, «відомості про витрати надаються лише у випадку, якщо разова витрата на придбання у власність/оренду чи інше право користування нерухомістю або автотранспорту у звітному році дорівнює або перевищує 150 тис. грн».

Те саме стосується утримання майна (комунальні платежі) і банківських вкладів. Відповідно до примітки додатку до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» дані про суму депозиту у 2011 році не заповнюється, якщо сума менша за 150 тисяч.

Проте держслужбовці повинні декларувати усі подарунки, незалежно від дарувальника і суми. Новорічні, зокрема.

Якщо ж хтось зможе довести, що задеклароване посадовцями не відповідає дійсності, то це стане підставою для припинення державної служби. Документально довести важко.

Власне, що змінилося від того, що влада оприлюднила скільки має і заробила? Нічого. Просто тепер про це знають. Біднішими від цього ніхто не став. Багатшими теж. А от ставлення до посадовців, можливо, у когось і змінилося.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (70)
  • Anonymous

    Для anakwanar: Джига на нас не заробив? Читайте: За наказом депутата від Партії регіонів Миколи Джиги, який очолював тоді слідчу комісію з абсолютно іншої теми, були вилучені матеріали про приватизацію Віктором Януковичем урядової резиденції «Межигір'я». Та ж команда "правільних пацанов".
  • Anonymous

    Зверніть увагу, що Гройсман входить до трійки найбагатших мерів обласних центрів України. А Вінниця в хвості цих же міст по економічному розвитку.
  • Anonymous

    а я не буду......голосовать ,-и это радует.....
  • Anonymous

    Во гониво, ёщё есть люди которые в эту хрень верят?? А Лехсус мэра где он?? или это служебное авто?? Но вроде он говорил что его он в кредит брал!! Странно. Например у Кистиона домик такой шикарный на Старом городе с таким басейном что можно дельфинов разводить, ему буквально за пару дней все газо-водо и прочее проводы провели. А на бедную школу вроде 11 списали на ремнот 700тис.грн. Как круто правда сделал за бюджетные деньги себе ремонтик а школа на себя всё взяла, вот так вот живём с мудаками у власти и без будующего для детей((

    Anonymous reply Anonymous

    Важный вопрос не то кто сколько денег на свои бассейны потратил, а то как контролирует исполнительный директор компании "Винница" действия своих подразделений, так вот, мне кажется чо ВБ пока боится сильно углублятся в схему работы с теневым гор бюджетом т.к. жизнь дорога, он пока выводит текущие работающие схемы на более мене прозрачный и понятный уровень. Лично я дам ему время на следующих выборах чтоб посмотреть будт ли выведены на открытый документооборот финансовые движения города в целом - ну напрмаер - сайт с открытой информацией - дом 547 по проспекту Победы внес в городскую казну - 346 781 грн 43 копейки , услуги предоставленые муниципалитетом составили 1 800 грн зп уборщице - остальные средства зачислены на балан дома и будут использованы для ремонта перекрытий . конкурс на проведение работ будет производится 21.12.2012 года ;) контрольный голос имеет собрание жильцов дома. кворум составляет не менее 40 % - И вот такая вот хня .... будет написана на муниципальном сайте - хочется дожить до этого - тогда дома начнут соревноваться - каждый платеж будет под контролем , а пока система расхода денег за ЖКХ - намного сложней структуры СБУ увы

    Anonymous reply Anonymous

    а раньше это сделать нельзя?? или только под выборы надо опять понты какие то кидать у него времени хватает, было бы желание а остальное всё приложиться и найдеться

    Anonymous reply Anonymous

    Да буду голосовать За гройсмана - безплатно, но если он с автодором порядок не наведет - впоследний раз - пусть он мне потом хоть слитки дарит - пойдет лесом - народ теперь балованый - он теперь изза того что половина горожан на работу опздывают электорат то потерял - так что у него финальный выход, либо он за голову возьмется - либо будет у следующего Юлиного или свободовского мера подачки просить мол купите мой асфальт.... а ТЦ его просто репреватизируют ... или он не вкурсЕ ))) а? ВБ этож просто .... аукцион и пошел весь бизнес по .... дальше мат ))

    Anonymous reply Anonymous

    *за очепятки прошу прощение - самому глаза раздражает - писал что думал.

    Anonymous reply Anonymous

    из рекомендаций - рекомендую ввести карточку горожанина на пример кредитки приват банка - доступ на сайт только через карточку и моб телефон - безопастность 100500 процентов, на неё же вносятся долги за ЖКХ +личный кабинет в интернете. + возможность отслеживания своего платежа... как Вам такое? сидите на работе а тут Бац смс, оплатите вывоз мусора - 4.37 через Ваш персональный какбинет. - Взял и оплатил. и в городе чисто и работа трудягам ековина оплачена и ты знаешь что не должен )))) - эх мечты
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up