Відсторонили від посади, а він сидить у кабінеті

Відсторонили від посади, а він сидить у кабінеті
Селищного голову Вороновиці Віктора Стецького відсторонено від посади. Йому вручено повідомлення про підозру у зловживанні владою, службовим становищем та підробленні документів

Коли майже 80 жителів Вороновиці дізналися, що їхні земельні ділянки, якими користувалися багато років, продано, звернулися до міліції й прокуратури. Проводили акції протесту біля селищної ради.

Розуміли, що без селищного голови Віктора Стецького така оборудка не могла відбутися. Натомість той всіляко заперечував свою причетність. Правоохоронці зволікали з розслідування до того часу, поки селяни не викликали в село народного депутата Олексія Порошенка.

У ході розслідування встановили, що земельні ділянки, якими користувалися згадані 80 мешканців Вороновиці, перейшли у власність трьох громадян. Слідством доведено, що селищний голова незаконно погодив викопіювання земельних ділянок. На документах значиться його підпис. Про це  йдеться у повідомленні прокуратури області, оприлюдненому на сайті відомства. В інформації також зазначено, що чиновнику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтями КК України – 364 та 366 (зловживання владою та службовим становищем, а також службове підроблення документів).  

Відео дня

Вінницький районний суд задовольнив  клопотання прокуратури та відсторонив голову Вороновицької селищної ради від займаної посади на 60 діб, на час розслідування кримінального провадження. Втім, селищний голова, як і раніше, господарює у службовому кабінеті. Про це RIA повідомила депутат Вінницької районної ради Олена Карасенко.

- Пан Стецький пояснює всім, що інформація про його відсторонення є наклепом, бо ж він знову балотується на селищного голову, - каже Олена Карасенко. – Люди не знають, кому вірити. В селі мало у кого є можливість користуватися інтернетом, щоб зайти на сайт прокуратури і пересвідчитися у достовірності сказаного.

Слідчий Вінницького райвідділу міліції Вадим Глушко, який прибув у село на виклик представників громади, застав пана Стецького у кабінеті.

- Хтось же має контролювати виконання рішення суду? – каже пані Олена.

- Я зобов’язаний ходити на роботу, бо мені нараховується зарплата, - сказав журналісту RIA Віктор Стецький. - Не можу тільки підписувати платіжні доручення та довідки. Це робить секретар. Сьогодні був на  сесії. У нас відбулася остання  сесія у цьому скликанні. Її документи підпише секретар ради, але я маю право бути присутнім.

З приводу рішення суду про відсторонення з посади пан Стецький зауважив, що ніякої вини за собою не відчуває. За його словами, це зроблено для того, щоб зашкодити йому під час виборчої кампанії.

- Я нічого не вкрав і вірю, що на суді це буде доведено, - каже пан Стецький. – Зняти з виборчих перегонів мене не мають права, бо нема підстав. З 9-го жовтня я йду у відпустку, а там час покаже, що буде далі.

 

 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дарья

    На документах значиться його підпис і він ще доказує, що не винен. І ще совість дозволяє балотуватися на селищного голову. Смішно. На що він надіється, що йому люди повірять і виберуть його після всього цього.
  • Українка

    перевіряйте інформацію. у Вінницькій районній раді немає такого депутата.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up